Op zondag 10 september rond 12:30 uur komt de Haagse zangeres en presentatrice Tess Merlot in Kakafonie bij Midvliet FM praten over haar muziek, maar vooral over de podcasts die zij gemaakt heeft en ook dit seizoen weer maakt.  Ook podcastmaker Richard Grootbod zal aanwezig zijn om uit te leggen hoe hij de podcasts van Tess maakt.

De Haagse zangeres Tess Merlot vertelt in die podcasts spraakmakende verhalen achter Franse chansons.

Na het succesvolle eerste seizoen in 2022 is nu ook het tweede seizoen van Enchanté van start gegaan. Sinds 9 augustus is elke twee weken weer een nieuwe aflevering van de chansonpodcast te beluisteren. Hierin vertelt de Haagse zangeres Tess Merlot de verhalen achter bekende en minder bekende Franse chansons. Nieuw in het tweede seizoen zijn bekende mensen die met Tess over hun favoriete chanson praten. In de eerste aflevering is dat de Haagse burgemeester Jan van Zanen. De podcastserie is te beluisteren via de website en app van Omroep West en via de bekende podcastplatforms zoals Apple en Spotify.

In de zomer van 2022 lanceerde Omroep West het eerste seizoen van de podcastserie Enchanté, over de verhalen achter bekende en minder bekende Franse chansons. Deze serie werd binnen een jaar meer dan 35.000 maal beluisterd. Reden genoeg voor podcastcoördinator Richard Grootbod en zangeres Tess Merlot om een tweede seizoen te maken.

Tess Merlot: “De reacties op de eerste serie van Enchanté overtroffen al mijn verwachtingen. Ik kreeg berichtjes van mensen die zowel hartstochtelijk hadden gehuild als verschrikkelijk hadden gelachen. Sommige mensen beleefden opnieuw hun jeugd, maar ik kreeg ook berichten van jonge twintigers die de Franstalige muziek dankzij de podcast helemaal ontdekt hadden. Na de eerste zes afleveringen had ik nog een enorme stapel chansons waarvan ik dolgraag het verhaal wilde vertellen. Bovendien had ik zoveel reacties en tips ontvangen, dat ik meteen geïnspireerd werd om nieuwe afleveringen te maken. Met de podcast Enchanté hoop ik bij te dragen aan de populariteit van Franstalige muziek en de Franse taal in het algemeen.”

Richard Grootbod, podcastcoördinator bij Omroep West: “Door de podcast ga je anders naar Franse chansons luisteren. Tess vertelt met passie en enthousiasme en is daarom interessant voor iedereen en zeker niet alleen voor chansonliefhebbers. Alleen al daarom moest er een tweede seizoen komen.”

Tess Merlot Echant
Tess Merlot persfoto
Tess Merlot in Kakafonie archieffoto
                                                    Tess Merlot in Kakafonie (archieffoto)