Op zondag 3 december om 13:15 uur is Diede (Dyde Vendrig) te gast in Kakafonie bij Midvliet FM. Zij komt haar nieuwe single ‘Laat me zijn’ laten horen.

Nederlandstalige pop met eerlijke lyrics, zonder filter. Diede zet emoties om in catchy tunes die niet meer uit je hoofd gaan. Haar debuutsingle 'Geen keus' en tweede release 'Laat me zijn’ werden meteen gedraaid door meerdere radiostations, waaronder NPO 5. Met deze nieuwe release: 'Laat me zijn' als opvolger van 'Geen Keus' bewijst Diede dat ze met haar warme stem meerdere stijlen eigen kan maken.

Diede is een getalenteerde songwriter, zoals ze ook later nog zal laten blijken met zowel een E.P. als een album die voor 2024 in voorbereiding zijn.

Diede moet je zeker beluisteren als je houdt van zangeressen als Froukje, Merol, S10, Eefje De Visser, Bente, Meau.
Deze jongedame uit Utrecht ontdekte op de basisschool dat ze ‘het’ kon – zingen dus - toen ze aan een musical deelnam. Meteen erna ging de muzikale bal aan het rollen maar eerst was er nog de studie.

Na haar studie psychologie ging ze aan de slag als psychologe waarbij ze psychologie toepast om menselijk gedrag te beïnvloeden. Hierbij helpt ze bedrijven en instanties met haar team mensen te sturen in de richting van duurzamere keuzes, gezondere keuzes of veiligere keuzes.
De muziek blijft evenwel een prominente plaats innemen in Diede’s leven.
Ze leerde eerst gitaar spelen en zocht een band bij elkaar. Ze werd de leadzangeres van de band Overdwars Utrecht en schrijft voortaan haar muziek zelf.

Muziek is echt waar ze voor leeft. Iedere vrije minuut gaat in het schrijven van muziek, zingen, optreden. Diede: “Ik vind muziek het mooiste dat er is omdat het mensen verbindt en daarnaast anderen kan raken op een manier die met simpelweg woorden niet lukt. Ik heb al veel van mijn vrienden (onbedoeld) laten huilen door mijn liedjes.”

Dyde 1
Dyde 2
Dyde in Kakafonie archieffoto
                                                               Diede (Dyde) te gast in Kakafonie (archieffoto)