Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Na drie jaar rugbyen op elk grasveldje in de gemeente Leidschendam-Voorburg hebben de Turven nu een eigen Clubhuis én organiseren zij een uniek toernooi.

Zaterdag 1 juni aanstaande organiseert de Voorburgse Rugby-Club zijn allereerste VRC-Turven Toernooi gericht op rugbyspelers van 6 – 8 jaar. In totaal zullen 16 Turventeams van 9 verschillende clubs van binnen én buiten de regio strijden om de felbegeerde VRC Turven Trofee. Maar liefst 160 kinderen met hun begeleiders zijn die dag tussen 10.00 en 15.00 uur te gast op De Star. Het is uniek dat er een toernooi wordt gereorganiseerd dat in zijn geheel op de Turven gericht is, omdat de meeste toernooien een mix van leeftijdsgroepen kennen. De opening wordt verzorgd door Wethouder Nadine Stemerdink.

Sportcomplex De Star
Voor VRC is dit toernooi om nog een andere reden bijzonder. De jeugdclub leidde vanaf de oprichting in 2015 een zwervend bestaan en kon dan puur voor de trainingen terecht bij verschillende sportparken of op openbare grasveldjes. Dit veranderde in augustus 2018 toen de gemeente VRC De Star toewees. Wat eerst een recreatiepark was met veel gras en hangplekabri's voor jongeren, is dat terrein nu met beperkte middelen (zo werd er van een afgedankte BAM-bouwkeet, die op de Maasvlakte dienst had gedaan, een heus clubhuis gebouwd) en dankzij de inzet van zeer veel vrijwilligers, omgebouwd tot Sportcomplex De Star: thuishaven van de Voorburgse Rugby Club.

Kamperen
De Turven zijn zeer trots op hun ‘stek’ en staan dan ook te trappelen om de clubs te ontvangen en de sportieve strijd zaterdag 1 juni aan te gaan. Naast die strijd zullen ook dan de rugby- en VRC-waarden & normen discipline, respect, integriteit, kameraadschap, trots, passie en plezier centraal staan. Zo is het feest voor de VRC Turven na de prijsuitreiking nog niet afgelopen. Aansluitend wordt er voor de 5 teams met hun ouders en het begeleidingsteam een barbecue georganiseerd waarna de ouders naar huis gestuurd worden en de kinderen mogen blijven kamperen op het rugbyveld!

Geïnteresseerd om onze Turven in actie te zien. Kom ze dan zaterdag 1 juni aanmoedigen. De opening is om 10.00 uur.

vrc rugby turventoernooi