Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit Wassenaar
Op zondag 8 september houdt de Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar de Biebwalk & Cycle tussen de vestigingen Voorschoten en Wassenaar. Wandel of fiets je mee? Tussen 13.00 uur en 14.00 uur start je in de vestiging van jouw keuze en wandel/fiets je tussen de vestigingen heen en terug.

Denkt u zeldzame boeken (bijvoorbeeld (staten)bijbels, oude (handingekleurde) atlassen, geïllustreerde werken, reisboeken, etc., handschriften, of documentatiemateriaal uit de Tweede Wereldoorlog, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten of prenten in uw bezit te hebben? Schroom dan niet om op 30 juli langs te komen in hotel Van der Valk in Wasenaar voor een taxatie bij de in den lande bekende taxateur van oude boeken Arie Molendijk uit Rotterdam.

Op zondag 21 juli organiseren vrienden en bekenden van de Haagse darter Marcel Blik een benefiet toernooi op sportcomplex de Schulpwei in Wassenaar. Darters Raymond van Barneveld en Lex Immers zijn bij het toernooi aanwezig.

Het college van Wassenaar heeft het actieplan jeugdhulp 2019-2021 vastgesteld. Dit actieplan voorkomt dat kinderen onnodig in zware jeugdhulp terechtkomen door sneller hulp dichtbij huis te organiseren. Het plan zorgt er ook voor dat de gemeente meer grip op de kosten krijgt.

De vrijwilligers van Bibliotheek Wassenaar zijn van groot belang om de dienstverlening naar de leden en bezoekers optimaal te houden. Om de vaste krachten te ondersteunen, is de bibliotheek op zoek naar vrijwilligers in de uitleen. Men zoekt invalkrachten die het over kunnen nemen als de andere vrijwilligers niet kunnen.

Het college van Wassenaar beraadt zich op de toekomst van het koffiehuisje aan de Buurtweg. Verkopen is daarbij een van de mogelijke scenario’s. Het rijksmonument is eind vorig jaar verplaatst om de verkeerssituatie veiliger en overzichtelijker te maken. Het was de bedoeling het koffiehuisje op te knappen en het terrein rondom het koffiehuisje zo in te richten, dat een exploitant het in gebruik kon nemen.

Donderdagavond is tijdens een buitengewone raadsvergadering Leendert de Lange beëdigd als burgemeester van Wassenaar door de Commissaris van de Koning, Jaap Smit. Deze bijzondere raadsvergadering werd bijgewoond door vele genodigden en belangstellenden.