Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit Wassenaar
In Bibliotheek Wassenaar is het mogelijk om op afstand documenten naar de printer te sturen. Dit betekent dat je in de bibliotheek met jouw laptop, iPad, tablet of smartphone printopdrachten naar de printer kunt sturen, maar ook dat printopdrachten vanuit huis verstuurd kunnen worden naar de printer van de bibliotheek.

Ondanks dat de Belastingdienst haar best doet het systeem zo makkelijk mogelijk te maken, is het nog wel eens een moeilijke klus. Daarom biedt Bibliotheek Wassenaar de mogelijkheid om met hulp van vrijwilligers van Kwadraad Maatschappelijk Werk en Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar de Belastingaangifte 2018 (kosteloos) in orde te maken.

De overheid doet steeds meer via het internet en u kunt daar gebruik van maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen weten dat niet of vinden het nog wat moeilijk. Daarom is er in Bibliotheek Wassenaar een speciale Cursus ‘Digisterker - Werken met de elektronische overheid’.

Dit jaar is afgelopen maand uitgeroepen tot het Jaar van het Ka'i Orgel. Deze proclamatie werd afgelopen maand gedaan door de Eerste Minister en het Ministerie van Cultuur van Curaçao, een tropisch deel van ons Koninkrijk. Door een verleden met Shell, de financiële dienstensector op het eiland, en het internationale karakter van Nederland bestaan er veel wederzijdse familie- en vriendschapsbanden.

Rijkswaterstaat gaat samen met de gemeente Wassenaar eind februari de bermen langs de parallelweg van de Rijksstraatweg opnieuw inrichten. Het gaat om de bermen (beide zijden) van de parallelweg langs de westzijde van de A44, tussen de Narcislaan en het bedrijventerrein Maaldrift. De bermen krijgen nieuwe bomen en een haag. De werkzaamheden starten op vrijdag 22 februari en zijn naar verwachting vrijdag 1 maart afgerond.

De Wassenaarse wethouder Caroline Klaver-Bouman (Toerisme en Strand) heeft namens het college van B&W een bezoek gebracht aan Het Ganzenhoekbos. Daar kregen met raadslid Maria Bellekom-Vogels en met leden van de hardloopvereniging ‘De Duintrappers’ een rondleiding van boswachter Mark Kras van Staatsbosbeheer.

De lokale partij Hart voor Wassenaar is een petitie gestart om de Wassenaarse gemeenteraad ervan te overtuigen dat de bevolking van de Zuid-Hollandse gemeente niet zit te wachten op een kleinere groene bufferzone tussen Vliegkamp Valkenburg en Wassenaar dan eerder was afgesproken.