Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit Wassenaar
Wassenaarder Max van der Waals (22) wordt een van de coureurs van het Vattenfall Solar Team. Het zonneraceteam uit Delft maakte vandaag 22 mei de drie coureurs bekend die dit najaar achter het stuur van zonneauto NunaX kruipen tijdens het WK Zonneracen in Australië, de Bridgestone World Solar Challenge.

In de managementrapportage Werk & Inkomen over het jaar 2018 is duidelijk geworden dat 96 inwoners van Wassenaar weer een baan hebben gevonden. Ook hebben minder mensen een beroep gedaan op de participatiewet. Een opsteker voor inwoners, ondernemers en de ambtelijke professionals, aldus wethouder Werk & Inkomen Inge Zweerts de Jong.

Duurzaam Wassenaar krijgt €750,- van wijkmanagementproject 'Wassenaar zijn we Samen' om straatkampioenschappen duurzaamheid te organiseren.

Ter gelegenheid van de jubileumfeestweek, verzorgt de Wassenaarse kunstenares Lux Buurman op dinsdag 25 juni een lezing over de klassieke schilderkunst. In 2017 kwam haar boek over klassieke schilderkunst uit, waarin de schilderes haar schat aan technische kennis wil doorgeven. In haar lezing vertelt Lux over de wonderlijke ontstaansgeschiedenis van het schilderboek.

Het Van Polanenpark 105 in Wassenaar is sinds donderdag eigendom van de Wassenaarsche Bouwstichting. Hiertoe tekenden wethouder Hubert Schokker (Grondexploitatie en Vastgoedbeleid) namens de gemeente Wassenaar en directeur Ad Zopfi namens de Wassenaarsche bouwstichting de verkoopovereenkomst. Voorwaarde voor de verkoop was dat er op die plek sociale huurwoningen worden gerealiseerd.

Een goochelshow over de magie van het lezen in Bibliotheek Wassenaar. Goochelaar Ollie Quist is gek op lezen en goochelen! Ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van Bibliotheek Wassenaar aan de Langstraat brengt Ollie een speciaal bezoek en gaat hij aan de slag met letters en woorden tijdens deze vrolijke voorstelling.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Wassenaar brengt met enige regelmaat werkbezoeken aan maatschappelijke samenwerkingspartners in de gemeente. Dit keer was het college van B en W te gast bij de Wassenaarse politie.