Aandacht voor amateurvoetbal met Björn Henrichs, Maurice Verschoor, Jacky Adam en Rob van Benten. Loek Borsboom over clubhuis Graaf Willem II, Floor van Lin over gehandicaptensport en Pim Scherpenzeel over professionalisering bij VOLEVO

1e uur:

Björn Henrichs was deze eeuw misschien wel de beste keeper van zijn voetbalclub SEV, maar hij was gedurende zijn loopbaan slechts een paar maanden per seizoen beschikbaar, omdat hij de voorkeur aan honkballen gaf. En terecht! Hij vierde 3 landskampioenschappen met 3 verschillende clubs en maakte lange tijd deel uit van Jong Oranje, maar door de mogelijkheid van het opstellen van profhonkballers uit de Nederlandse overzeese gebieden haalde Henrichs het grote Oranje niet. Enkele jaren geleden stopte hij met honkballen en keerde hij alle maanden van het jaar bij SEV terug. Hij werd alsnog de eerste keeper die hij zeker 10 jaar achtereen beloofde te zijn. Nu is hij keeperstrainer bij zijn SEV.

Maurice Verschoor is al enkele jaren actief als trainer-coach binnen de Meiden- afdeling van RKAVV. Komend seizoen is hij niet alleen samen met de ex-prof van ADO Den Haag Vrouwen Jessie van Leeuwen trainer-coach van de RKAVV MO17-1, maar ook assistent-trainer bij RKAVV Vrouwen 1 dat geleid wordt door hoofdtrainer en oud- eerste elftal speelster Nikita van der Wijngaard. Verschoor is kortom op meerdere fronten actief.

De jeugdopleiding van Wilhelmus bracht de laatste jaren bij de oudere jeugd weinig talenten voort. Dat was mede de oorzaak van een magere periode in het bestaan van de Voorburgse voetbal, toen de club gewoonweg nauwelijks budget had om goede opleiders, goede jeugdtrainers dus aan te trekken. Alles is anders nu.
Wilhelmus timmert nu ook met de oudere jeugd goed  aan de weg. Toch liep er in die magere periode een pareltje rond; Jacky Adam. Op 22 januari 2017 maakte hij nog als jeugdspeler zijn debuut in het eerste elftal onder Haico Herbert en zijn assistent Mario Mansveld. De afgelopen jaren was hij de absolute spel- en smaakmaker bij Wilhelmus. Trainer Oscar Laguna Burgos maakte hem belangrijk en Adam zelf bewees dat vertrouwen meer dan eens! Komend seizoen voetbalt hij bij VUC.

Oer Stompwijker Rob van Benten speelde zelf selectievoetbal op een bescheiden niveau, zaalvoetbalde met zijn neef Hans op hoog niveau en werd nog tijdens zijn actieve loopbaan trainer en elftalleider. De laatste jaren was hij de onafscheidelijke assisten-trainer van de hoofdtrainers Ron de Roode, wijlen Ted van Berkel, Eric van Manen en Patrick Kamperveen. Laatstgenoemde en Nick Ammerlaan zeiden eerder in Sporttribune dat Rob van Benten het cement van de selectiespelersgroep van Stompwijk’92 is. Reden om eens wat uitgebreider met hem te praten.

Presentatie: Alexander Wagenaar

2e uur:

Louk Borsboom over de voltooiing van Clubhuis en kleedkamers Graaf Willem II VAC (Wassenaar).

Pim Scherpenzeel over professionaleringsslag bij VOLEVO (volleybal).Thijs-Jan over duursportvereniging TLL.

Floor van Lin van gehandicaptensport Nederland over 'blindenvoetbal' in Nederland.


Presentatie: Rene Marquard