Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Jazzmatezz info
Jazzmatazz
(maandagavond) 19:00 - 21:00 uur
In Jazzmatazz schenken de medewerkers aandacht aan de jazz van vroeger en nu, met zangers en zangeressen van internationale en Nederlandse bodem. Maar ook big-bands, combo’s en instrumentale solisten komen aan bod.
 
Te denken valt natuurlijk aan grootheden als Duke Ellington, Glenn Miller, Wynton Marsalis, Thelonius Monk en ga zo maar door. Maar ook Nederlandse coryfeeën passeren de revue. In Jazzmatazz komen ook plaatselijk en regionale jazzmusici en orkesten aan bod.
 
Jazzmatazz biedt de luisteraar veel informatie over allerlei activiteiten op jazzge-bied in de regio. In twee informatieblokken worden veel optredens en concerten be-licht in het item ‘Nederlandse Jazzkalender’. Daarnaast kent het programma een drietal vaste onderdelen: “de Jazzmatazz CD-Tip”, waarin recent verschenen cd’s voor het voetlicht gebracht worden.
 
De cd’s worden besproken en uiteraard wordt er muziek van de CD-tip gedraaid. Dan is er de ‘Standard/Evergreen in een ander jasje”. De naam zegt het al: een bekend muziekstuk uit bijvoorbeeld het American Songbook wordt besproken en in een (totaal) andere uitvoering ten gehore gebracht.
 
En dan is er ten slotte nog “De prehistorie van de jazz”, een rubriek waarin de beginjaren van de jazz, blues en dixieland beschouwd worden.
Omlijnd met muziek uit de beginjaren van de twintigste eeuw.