Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

van Horen Zeggen Programma Informatie

Hieronder vind je meer informatie over onderwerpen die behandeld worden / zijn in Van Horen Zeggen:

Uitzending wo 18 september 2019:

Laura Chen, Killer Queens:
De Voorburgse studente fotografie Laura Chen exposeert tot en met 13 oktober in Atelier BW5. Onder de titel Killer Queens maakte zij een serie portretten van ongeveer 40 artiesten uit de drag community in Birmingham, Engeland. Foto Atelier BW5, gelegen aan het Zwartepad 5 in Voorburg, is geopend op vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 16.00 uur. 
Mira Moreno, Dansen aan de Vliet:
Mira Moreno is de initiatiefneemster en drijvende kracht van de Stichting Dansen aan de Vliet. De stichting bestaat 10 jaar en viert dit jubileum met een voorstelling, getiteld Dansgala, in theater Ludens in Voorburg.
Dansgala is te zien op zondag 22 september, de aanvang is om 17.00 uur. Kaartverkoop via de kassa van theater Ludens. Ook is er op zondag tijdens de Vlietdagen een optreden van een aantal dansers van Stichting Dansen aan de Vliet. Het optreden vindt plaats van 12.30 tot 13.30 uur op het podium bij de Sluis in Leidschendam. 
Beide interviews zijn binnenkort terug te horen via On Demand Radio, Van Horen Zeggen. 


Uitzending wo 11 september 2019:

Onderwerp: Fotoclub Diafragma, Leidschendam
Interview met Johan de Vos (voorzitter) en George Gaiser (secretaris) en beiden lid van FDL; over nieuwe opzet fotoclub en expositie in MCH Antoniushove, in Leidschendam. 
De expositie met werk van Johan de Vos (dynamische highspeed verf fotografie); George Gaiser (karakterestieke Urbex); Jan Klijnstra (landschapsfoto's) en Ger ter Horst (explosief high speed foto's) is te zien op de gangen van de 1e etage van het ziekenhuis. De expositie is te zien tot 23 oktober. 
Fotoclub Diafragma houdt elke vierde dinsdag van de maand haar clubavond in het gebouw aan Overgo 5, in Leidschendam. De avonden beginnen om 19.30 uur en duren tot 22.15 uur. 
Meer informatie kan je vinden op de website van de fotoclub: www.fotoclubdiafragma.nl. Wil je contact opnemen met één van de leden voor het bijwonen van een clubavond, stuur dan een email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Via dit emailadres kan je ook een afspraak maken voor een rondleiding op de tentoonstelling in MCH Antoniushove. 
Onderwerp: Huygens Festival
In de studio te gast: Annet Weijermans, voorzitter van de Stichting Huygensfestival. Het Huygens Festival begint op vrijdagmiddag 13 september en duurt tot en met zondag 15 september en vindt plaats in het Huygenskwartier en in en rond het oude centrum van Voorburg. Meer informatie vind je op: www.huygensfestival.nl


Uitzending wo 21 augustus 2019:

Onderwerp: Boek Klap (Als een ongeluk je leven op zijn kop zet) van Christine Kliphuis 
Interview met de Voorburgse schrijfster Christine Kliphuis. In maart 2014 stond Christine Kliphuis voor een rood verkeerslicht te wachten, toen een automobiliste die niet oplette tegen de achterkant van haar auto opknalde. Christine kreeg hierdoor een whiplash. Over de gevolgen van de whiplash schreef zij later het boek Klap (Als een ongeluk je leven op zijn kop zet).
In Van Horen Zeggen vertelt zij uitgebreid over haar boek, dat onder andere te koop is bij boekhandel In de Wolken, in de Herenstraat in Voorburg. Het boek is verschenen bij Uitgeverij Meander (De Vier Windstreken), in Rijswijk. Meer informatie over de Voorburgse schrijfster: www.christinekliphuis.nl 
Het programma wordt op vrijdag 23 augustus van 17.00 tot 18.00 uur herhaald. 
Het uitgebreide interview met Christine Kliphuis is binnenkort terug te horen via On Demand Radio.


Uitzending wo 14 augustus 2019:

Onderwerp: Festival Plein Musique, Wassenaar
Interview met Peter van Leeuwen en Mariëlle van 't Oever. Op het Burchtplein in Wassenaar worden vanaf zondag 18 augustus vier weken lang op zondagmiddag twee optredens verzorgd. Het eerste optreden begint om 14.00 uur; het tweede om 15.00 uur. De toegang van de optredens is gratis. 

Programma:
zo 18 augustus, om 14.00 uur zanger en pianist Jan Stroomer; om 15.00 uur zanger en gitarist Willem Bodhi
zo 25 augustus, om 14.00 uur variété André Anders, Yuri Disseldorp en Cabaretgroep Fisimatente; om 15.00 uur pop- coverband Half-Om
zo 01 september, om 14.00 uur Popkoor Songs2Sing; om 15.00 uur Nederlandse coverband Harrie's Herrie
zo 08 september, om 14.00 uur Bluesband BB Queenies; om 15.00 uur Nederlandstalige feestband De Slechte Band. Meer informatie op: www.pleinmusique.nl 
Het interview met Peter van Leeuwen en Mariëlle van 't Oever is terug te horen via On Demand Radio. 


Uitzending wo 31 juli 2019:

Onderwerp: Expositie Albert Heine
Interview met André Heine. De Voorburgse amateur fotograaf André Heine begon meer dan 30 jaar geleden met het maken van foto's tijdens zijn reizen naar Burma, China, Cambodja, Indonesië en Vietnam. Een selectie hiervan is onder de titel Lost in Asia tot en met 7 september te zien in Foto Atelier BW5. Heine exposeert landschapsfoto's en portretten. 
Foto Atelier BW 5, gelegen aan het Zwartepad 5 in Voorburg, is op vrijdag en zaterdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. 
Het interview met André Heine is terug te horen via On Demand Radio. Ook een film, gemaakt tijdens de opening van de expositie, is terug te zien via On Demand TV. 
 

Uitzending wo 17 juli 2019:

Onderwerp: Lang Leve Rembrandt
Interview met Maria Kroon. Haar schilderij, een portret van haar schildermaatje Riet Luckel, in de stijl van Rembrandt is één van de 600 kunstwerken die is geselecteerd voor de expositie Lang Leve Rembrandt in het Rijksmuseum in Amsterdam. De expositie, waarvoor het museum 8.500 kunstwerken ontving, is te zien tot 15 september. Het schilderij van Maria Kroon hangt in zaal 2, de Groene zaal, en heeft nummer 103. Maandag 15 juli was de 350e geboortedag van Rembrandt van Rijn. 
Maria Kroon vertelt over haar schilderij, de selectie procedure en de opening op maandag 15 juli. De Leidschendamse amateur schilderes was ook te zien met haar schilderij in het NOS journaal op 15 juni. 

Workshop sieraden maken in wijkcentrum Essesteijn
De workshop wordt gegeven op vrijdag 19 juli. Meer informatie en aanmelding is verkrijgbaar op telefoonnummer 070 - 387 44 83 en via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Uitzending wo 3 juli 2019:

Onderwerp: Shantykoren Festival
Interview met: Hans van Santen en Gerard de Jongh van Shantykoor Midscheeps uit Leidschendam.
Festival wordt gehouden op za 6 juli op het podium voor de Petrus en Pauluskerk bij de Sluis in Leidschendam.
Begint om 12.00 uur en duurt tot ongeveer 17.30 uur.
Er doen vier koren aan het festival mee, zij treden ieder twee keer op:
Shantykoor Schiehaven uit Pijnacker; Shantykoor Barend Fox uit Rotterdam; Waardenburgs Visserskoor uit Waardenburg en
het organiserende Shantykoor Midscheeps uit Leidschendam.  


Uitzending wo 19 juni 2019:

Onderwerp: Koorreis naar Zuid-Spanje 29 sept. t/m 6 okt. 2019

Interview met: Irma Nieuwenhuis
Informatie-ochtend: za 22 juni, vanaf 10.00 uur in de Oude Kerk, Herenstraat in Voorburg
Voor meer informatie en aanmelding kan je contact opnemen met:
Irma Nieuwenhuis, tel. 06 - 285 25 218
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.