Hieronder vind je meer informatie over onderwerpen die zijn of worden behandeld in Van Horen Zeggen. Alle interviews zijn terug te horen via Uitzending Gemist Radio / Van Horen Zeggen.

Voor vragen, informatie en een verzoek om een interview in het programma, kan je altijd een email sturen naar: 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kijk voor onderwerpen in Van Horen Zeggen ook op de Facebook pagina van Omroep Midvliet.  

2020: 

Uitzending wo 02 december 2020:
Columnist Mink Out over zijn boek De Kunst van het Kijken 

Uitzending wo 25 november 2020:
Noor Kamerbeek en Leo Samama over expositie Een Reis door Japan
De Voorburgse beeldend kunstenaar Noor Kamerbeek en fotograaf Leo Samama zijn te gast in de studio. Zij vertellen over hun expositie Een Reis door Japan, die de komende weken te zien is in Den Haag. Beiden exposeren werk dat het resultaat is van een reis die zij in het voorjaar van 2014 hebben gemaakt naar Japan.
Op de expositie is ook werk te zien van textielkunstenares Marij Staat- Hendrickx. 
De expositie is te zien van donderdag 26 tot en met zondag 29 november en van donderdag 3 tot en met zondag 6 december in De Doelenzaal, Expo4, aan de Korte Vijverberg in Den Haag. Op deze dagen is de expositie gratis te bekijken van 12.30 tot 18.00 uur. 

Uitzending wo 18 november 2020:
Peter Lakwijk van Toneelgroep De Gezellen
Toneelgroep De Gezellen speelt komend weekend in 't Veur theater in Leidschendam, haar najaarsproductie. De groep bestaat dit jaar 75 jaar en zou een jubileumstuk opvoeren, maar dit is vanwege corona uitgesteld. In plaats hiervan speelt de groep vier eenakters: Betty Poncho, geschreven door het schrijversduo Barillet en Gredy. En drie  eenakters van de beroemde Britse toneelschrijver Alan Aykbourn: Een praatje in het park; Moederfiguur; en Het Weldadigheidsfeest.
Peter Lakwijk speelt in twee eenakters en zal over zijn beide rollen meer vertellen. Ook geeft hij informatie over hoe De Gezellen met de coronamaatregelen omgaan. 
In januari worden de stukken nog een paar keer opgevoerd. Later volgt hierover meer informatie, onder meer op de website van de groep: www.degezellen.nl . 
Het interview is terug te horen via www.midvliet.nl ; Uitzending Gemist Radio; ga vervolgens naar Van Horen Zeggen en dan op datum: 2020-11-18. 

Uitzending wo 11 november 2020: 
Muzikale uitzending en culturele informatie

Uitzending wo 04 november 2020:
Wegens persoonlijke omstandigheden niet doorgegaan

Uitzending wo 28 oktober 2020: 
Geen uitzending ivm live-uitzending raadsvergadering van de gemeente Leidschendam-Voorburg
Uitzending verplaatst naar do 29 oktober 2020: muzikaal en informatief programma 

Uitzending wo 21 oktober 2020: 
Is niet doorgegaan 

Uitzending wo 14 oktober 2020:
Mieke Beijersbergen, beeldend kunstenaar
In galerie ArtiBrak in Voorburg exposeert Mieke Beijersbergen tot en met 1 november schilderijen. Er zijn van haar 14 werken te zien, zowel figuratief als abstract. Ook zijn er schilderijen te zien van Xandra Lapperre en keramische, objecten, sieraden en gouaches van Sandra de Haas.
Galerie ArtiBrak, Herenstraat 44 in Voorburg, is geopend van woensdag tot en met vrijdag en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. Er kunnen tijdens de openingsuren in verband met corona maatregelen maximaal 5 personen tegelijk in de galerie zijn. 
Meer informatie kan je terugvinden op de website van de galerie: www.artibrak.nl . 

Uitzending wo 07 oktober 2020:
René de Haas, kinderboeken schrijver
In deze uitzending, midden in de kinderboekenweek, is de Voorburgse schrijver René de Haas te gast. Dit jaar verscheen zijn eerste kinderboek, getiteld De Avonturen van Sabbedosie. 

Uitzending wo 16 september 2020
Een speciale uitzending zonder de vaste rubrieken, maar waarin de muziek op een aparte manier centraal staat. Hieronder vind je de lijst met de gedraaide nummers: 
1.   A hard days night - The Beatles
      cd Rode Album 1962-1966
2.   A hard days night - Peter Sellers
      cd Classic Songs and Sketches, 2002
3.   Tie a yellow ribbon - Dawn & Tony Orlando
      cd 25 Jaar Top 40, deel 3, 1973-1976 
4.   Nellie v/d Heuvel uit de vierde klas - Rijk de Gooyer
      cd Liggen zo uw problemen???, 2001
5.   The Rose - Bette Midler 
      cd Greatest Hits
6.   De Roos - Ann Christy
      cd Lage Landen Top 40, 2019
7.   Het werd zomer - Rob de Nijs
      cd 40 Jaar Hits, Het Allerbeste van Rob de Nijs, 2002
8.   Und es war Sommer - Peter Maffay
      lp Zijn Grootste Hits, 1981
9.   Do you know the way to San José? - Dionne Warwick
      cd Dionne Warwick Sings the Burt Bacharach & David Songbook, 2008
10. Wie wijst mij de weg in Hilversum? - Gerard Cox
      lp Mies Bouwman presenteert Artiesten uit Een van de Acht
11. Suzanne - Leonard Cohen
      cd Songs from the Road, 2010
12. Suzanne - Roel Slofstra
      cd In Frysk Earbetoan oan Leonard Cohen, 2008
13. Rock me - Abba 
      cd single, 1975
14. Stop niet - Linda
      single, 1977
15. Eye of the tiger - Survivor
      cd Top 40 Hitdossier Rock
16. Oog van de tijger - Bert Heerink
      cd Net op Tijd, 2000

Uitzending wo 09 september 2020:
Annet Weijermars over Huygens Festival 2020
Van 11 tot en met 13 september wordt in het Huygens kwartier in Voorburg voor de 14e keer het Huygens Festival georganiseerd. Op verschillende locaties worden diverse gratis toegankelijke concerten gegeven met klassieke muziek. Op het festival wordt gemusiceerd door zowel amateur- als professionele muzikanten en door jongeren en volwassenen.
In Atelier BW5 aan het Zwartepad 5 is een informatiecentrum ingericht, waar het volledige programma kan worden afgehaald. Het festival is weliswaar gratis toegankelijk, maar vanwege corona maatregelen moet je vantevoren kaarten reserveren. Meer informatie en het volledige programma is terug te vinden op:  www.huygensfestival.nl
Midvliet TV verzorgt het hele weekend live verslagen van het festival. 

Uitzending wo 02 september 2020
Uur lang Harm Smit te gast in VHZ

Op 1 september gaat Harm Smit, de huidige directeur van Bibliotheek aan de Vliet, met vervroegd pensioen. Over zijn lange carrière in het bibliotheekwezen en zijn jaren (sinds 1998) als directeur praat hij op woensdag 2 september in Van Horen Zeggen. Harm Smit wordt op 1 september opgevolgd door Gerard Hendriks. 

Uitzending wo 26 augustus 2020:
Ab Smit over alternatief Cultureel Zomer Festival
Iedere laatste zaterdag van de maand augustus wordt in het centrum van Voorburg, in en rond winkelcentrum De Julianabaan, het Cultureel Zomer Festival gehouden. Dit is de officiële start van het nieuwe culturele seizoen van de gemeente Leidschendam-Voorburg. Het festival is een initiatief van Ab Smit. Op dit festival presenteren diverse culturele instellingen, maar ook o.a. sportverenigingen hun programma voor het nieuwe seizoen/jaar.
Door de corona crisis kan dit jaar het festival, dat voor de 21e keer zou worden gehouden, helaas niet doorgaan. 
Omroep Midvliet organiseert daarom op zaterdag 29 augustus een alternatief Cultureel Zomer Festival. In de studio aan de Damlaan 35A in Leidschendam komen vertegenwoordigers van 10 (culturele) instellingen langs en vertellen iets over hun organisatie en over de plannen voor het nieuwe jaar. 
De uitzending wordt live uitgezonden van 15.00 tot 17.00 uur zowel op de radio als op televisie. Het programma wordt gepresenteerd door René Marquard en Max Nierstrasz. 
Het programma is terug te zien via Uitzending Gemist TV. 

Uitzending wo 19 augustus 2020:
Hanna Guirten van het Cottage Ensemble over concert in de Oude Kerk in Voorburg
Het Cottage Ensemble bestaat uit Hanna Guirten (hoorn); Gerbrich Meijer (klarinet); Emma van Schoonhoven (alt viool); Iedje van Wees (cello); Frans van Schoonhoven (viool) en Michiel Wittink (alt viool). Ze leerden elkaar twee jaar geleden kennen toen zij in het Europees Jeugd Orkest speelden. Zij studeerden of speelden de afgelopen tijd in orkesten in het buitenland zoals in Londen, Los Angeles en Berlijn. Sinds twee maanden musiceren zij samen met elkaar in het Cottage Ensemble. 
Het complete interview met Hanna Guirten kan je terughoren via Uitzending Gemist op www.midvliet.nl. Ga hiervoor naar Uitzending Gemist / Radio / Van Horen Zeggen.  
Het Cottage Ensemble geeft op donderdag 20 augustus twee concerten: om 14.00 uur is de première in de Barthkapel in Den Haag en om 20.00 uur treedt zij op in de Oude Kerk, in de Herenstraat in Voorburg. In Voorburg kunnen vanwege de corona maatregelen maximaal 100 bezoekers het concert bijwonen. Op het programma staan twee stukken: één van Mozart en één van Von Weber. Beide concerten duren 60 minuten.
Kaartjes moet je wel vantevoren kopen. Dit kan door telefonisch contact op te nemen met Hanna Guirten, op nummer 06 - 509 659 70, of door een email te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Het concert is integraal uitgezonden op Midvliet TV; je kunt het terugzien via Uitzending gemist TV. 

Uitzending wo 12 augustus 2020
Femke Overdijk, conservator van Museum Swaensteyn, Voorburg over de exposities: 
Het bombardement op het Bezuidenhout, gezien vanuit Voorburg & Park Vreugd en Rust in Voorburg. 
Over de expositie van Park Vreugd en Rust is een boek verschenen, dat in de winkel van het museum te koop is. Ook worden er naar aanleiding van de tentoonstelling diverse wandelingen georganiseerd door het historische centrum van Voorburg en uiteraard ook door Park Vreugd en Rust. Voor meer informatie over de wandelingen en aanmelding kan je contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en op telefoonnummer: 
070 - 386 95 04. 
Beide exposities zijn te zien tot en met 30 augustus in Museum Swaensteyn, Herenstraat 101, Voorburg. Het museum is geopend van donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Het is i.v.m. 'corona' aan te raden om vooraf te reserveren. Je kunt hiervoor contact opnemen met het museum op telefoonnummer: 070 - 386 16 73. Reserveren is niet verplicht.
Het interview met Femke Overdijk is terug te horen via Uitzending Gemist. Ga hiervoor naar www.midvliet.nl, Uitzending Gemist Radio, Van Horen Zeggen.  


Uitzending wo 05 augustus 2020: deze uitzending is komen te vervallen.

Uitzending wo 29 juli 2020:
Huygensfestival 2020, interview met Marianne Knijnenburg over: 
Wedstrijd Schets een Beeld van Elise:
Van 11 tot en met 13 september vindt in het Huygenskwartier het Huygensfestival 2020 plaats. 
Voor de kinderen heeft de organisatie een wedstrijd bedacht. 
Er zijn twee leeftijdscategorieën: 4 tot 12 jaar en 13 tot 18 jaar. 
Für Elise is een beroemd stuk van de beroemde componist Ludwig von Beethoven. 
Waar denk je aan als je dit muziekstuk hoort? Welk beeld zie je hier bijvoorbeeld bij? 
Maak een schilderij, of tekening; of schrijf een gedicht of een kort verhaaltje. Je kunt ook een filmpje van maximaal 3 minuten maken. 
De inzendingen worden beoordeeld door een vakkundige jury onder voorzitterschap van Silvana Senff. 
Stuur je inzending vóór 31 augustus digitaal, onder vermelding van Huygens Festival 'Für Elise', naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je kunt je inzending als dit niet digitaal kan worden verstuurd, sturen naar:
Lionsclub Voorburg Prinses Marianne, Oostvlietweg 23, 2266 GM, Leidschendam. 
Meer informatie kan je vinden op: www.huygensfestival.nl.
Het interview met Marianne Knijnenburg (met meer uitleg over de wedstrijd) kan je terughoren via de website van Midvliet: www.midvliet.nl Ga vervolgens naar: Radio / Uitzending Gemist / Van Horen Zeggen / scroll dan naar: 
2020-07-29_VHZ_Marianne_Knijnenburg_Lionsclub_Pr_Marianne_Huygensfestival. 

Uitzending wo 13 mei 2020:
Eurovisie Song Festival Special
De complete uitzending is terug te luisteren via Uitzending Gemist Radio
(website van Midvliet); Van Horen Zeggen (op datum)

Playlist van de gedraaide nummers:
1.   Montage met compilatie van bekende Songfestival nummers 
2.   Refrain - Lys Assia
      Zwitserland, 1e, 1956
     
cd Meer dan 35 Jaar ESF, deel 1
3.   Why me? - Linda Martin
      Ierland, 1e, 1992
      cd De Grootste Songfestival Hits, cd 2
4.   Love enough for two - Prima Donna
      Engeland, 3e, 1980
      single
5.   One heart - Hedva Amrani & White Pepper
      Israël, NVR, 1978
      lp Israël Song Festival, 1978
6.   Voulez-vous danser - Music Hall
      Nederland, NVR, 1983
      single
7.   Après toi - Vicky Leandros
      Luxemburg, 1e, 1973
      cd Meer dan 35 Jaar ESF, deel 1
8.   Ne partez pas soins moi - Celine Dion
      Zwitserland, 1e, 1988
      cd Meer dan 35 Jaar ESF, deel 2
9.   Ring ring - Benny, Björn, Agnetha & Frida (Zweedse versie)
      Zweden, NVR, 1973
      cd Ring Ring Special Edition, 2001 
10. Adieu - Jahn Teigen & Anita Skorgan
      Noorwegen, 12e, 1982
      single, B-kant 
11. One more night - Esther Hart
      Nederland, 13e, 2003
      cd Straight from the Heart, 2003
12. In de Malle Molen - Heddy Lester 
      Nederland, 12e, 1977
      cd De Grootste Song Festival Hits cd 1
13. Esta balada que te dou - Armando Gama
      Portugal, 13e, 1983
      single 
14. Waterloo - Abba (Zweedse versie)
      Zweden, 1e, 1974 
      cd Waterloo 30th Anniversary, 2004
15. Arcade - Duncan Laurence 
      Nederland, 1e, 2019
      cd 538 Hitzone 89, 2019
NVR: Nationale Voorronde 
  
2019:

Uitzending wo 30 oktober 2019:
Joanne Koster 

Uitzending wo 18 september 2019:

Laura Chen, Killer Queens:
De Voorburgse studente fotografie Laura Chen exposeert tot en met 13 oktober in Atelier BW5. Onder de titel Killer Queens maakte zij een serie portretten van ongeveer 40 artiesten uit de drag community in Birmingham, Engeland. Foto Atelier BW5, gelegen aan het Zwartepad 5 in Voorburg, is geopend op vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 16.00 uur. 
Mira Moreno, Dansen aan de Vliet:
Mira Moreno is de initiatiefneemster en drijvende kracht van de Stichting Dansen aan de Vliet. De stichting bestaat 10 jaar en viert dit jubileum met een voorstelling, getiteld Dansgala, in theater Ludens in Voorburg.
Dansgala is te zien op zondag 22 september, de aanvang is om 17.00 uur. Kaartverkoop via de kassa van theater Ludens. Ook is er op zondag tijdens de Vlietdagen een optreden van een aantal dansers van Stichting Dansen aan de Vliet. Het optreden vindt plaats van 12.30 tot 13.30 uur op het podium bij de Sluis in Leidschendam. 
Beide interviews zijn binnenkort terug te horen via On Demand Radio, Van Horen Zeggen. 

Uitzending wo 11 september 2019:
Fotoclub Diafragma, Leidschendam
Interview met Johan de Vos (voorzitter) en George Gaiser (secretaris) en beiden lid van FDL; over nieuwe opzet fotoclub en expositie in MCH Antoniushove, in Leidschendam. 
De expositie met werk van Johan de Vos (dynamische highspeed verf fotografie); George Gaiser (karakterestieke Urbex); Jan Klijnstra (landschapsfoto's) en Ger ter Horst (explosief high speed foto's) is te zien op de gangen van de 1e etage van het ziekenhuis. De expositie is te zien tot 23 oktober. 
Fotoclub Diafragma houdt elke vierde dinsdag van de maand haar clubavond in het gebouw aan Overgo 5, in Leidschendam. De avonden beginnen om 19.30 uur en duren tot 22.15 uur. 
Meer informatie kan je vinden op de website van de fotoclub: www.fotoclubdiafragma.nl. Wil je contact opnemen met één van de leden voor het bijwonen van een clubavond, stuur dan een email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Via dit emailadres kan je ook een afspraak maken voor een rondleiding op de tentoonstelling in MCH Antoniushove. 
Annet Weijermars over het Huygens Festival
In de studio te gast: Annet Weijermars, voorzitter van de Stichting Huygensfestival. Het Huygens Festival begint op vrijdagmiddag 13 september en duurt tot en met zondag 15 september en vindt plaats in het Huygenskwartier en in en rond het oude centrum van Voorburg. Meer informatie vind je op: www.huygensfestival.nl

Uitzending wo 21 augustus 2019:
Christine Kliphuis over haar boek Klap (Als een ongeluk je leven op zijn kop zet) 
Interview met de Voorburgse schrijfster Christine Kliphuis. In maart 2014 stond Christine Kliphuis voor een rood verkeerslicht te wachten, toen een automobiliste die niet oplette tegen de achterkant van haar auto opknalde. Christine kreeg hierdoor een whiplash. Over de gevolgen van de whiplash schreef zij later het boek Klap (Als een ongeluk je leven op zijn kop zet).
In Van Horen Zeggen vertelt zij uitgebreid over haar boek, dat onder andere te koop is bij boekhandel In de Wolken, in de Herenstraat in Voorburg. Het boek is verschenen bij Uitgeverij Meander (De Vier Windstreken), in Rijswijk. Meer informatie over de Voorburgse schrijfster: www.christinekliphuis.nl 
Het programma wordt op vrijdag 23 augustus van 17.00 tot 18.00 uur herhaald. 
Het uitgebreide interview met Christine Kliphuis is terug te horen via On Demand Radio.

Uitzending wo 14 augustus 2019:
Festival Plein Musique, Wassenaar
Interview met Peter van Leeuwen en Mariëlle van 't Oever. Op het Burchtplein in Wassenaar worden vanaf zondag 18 augustus vier weken lang op zondagmiddag twee optredens verzorgd. Het eerste optreden begint om 14.00 uur; het tweede om 15.00 uur. De toegang van de optredens is gratis. 

Programma:
zo 18 augustus, om 14.00 uur zanger en pianist Jan Stroomer; om 15.00 uur zanger en gitarist Willem Bodhi
zo 25 augustus, om 14.00 uur variété André Anders, Yuri Disseldorp en Cabaretgroep Fisimatente; om 15.00 uur pop- coverband Half-Om
zo 01 september, om 14.00 uur Popkoor Songs2Sing; om 15.00 uur Nederlandse coverband Harrie's Herrie
zo 08 september, om 14.00 uur Bluesband BB Queenies; om 15.00 uur Nederlandstalige feestband De Slechte Band. Meer informatie op: www.pleinmusique.nl 
Het interview met Peter van Leeuwen en Mariëlle van 't Oever is terug te horen via On Demand Radio. 

Uitzending wo 31 juli 2019:
Expositie Albert Heine
Interview met André Heine. De Voorburgse amateur fotograaf André Heine begon meer dan 30 jaar geleden met het maken van foto's tijdens zijn reizen naar Burma, China, Cambodja, Indonesië en Vietnam. Een selectie hiervan is onder de titel Lost in Asia tot en met 7 september te zien in Foto Atelier BW5. Heine exposeert landschapsfoto's en portretten. 
Foto Atelier BW 5, gelegen aan het Zwartepad 5 in Voorburg, is op vrijdag en zaterdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. 
Het interview met André Heine is terug te horen via On Demand Radio. Ook een film, gemaakt tijdens de opening van de expositie, is terug te zien via On Demand TV. 
 
Uitzending wo 17 juli 2019:
Lang Leve Rembrandt

Interview met Maria Kroon. Haar schilderij, een portret van haar schildermaatje Riet Luckel, in de stijl van Rembrandt is één van de 600 kunstwerken die is geselecteerd voor de expositie Lang Leve Rembrandt in het Rijksmuseum in Amsterdam. De expositie, waarvoor het museum 8.500 kunstwerken ontving, is te zien tot 15 september. Het schilderij van Maria Kroon hangt in zaal 2, de Groene zaal, en heeft nummer 103. Maandag 15 juli was de 350e geboortedag van Rembrandt van Rijn. 
Maria Kroon vertelt over haar schilderij, de selectie procedure en de opening op maandag 15 juli. De Leidschendamse amateur schilderes was ook te zien met haar schilderij in het NOS journaal op 15 juni. 
Workshop sieraden maken in wijkcentrum Essesteijn
De workshop wordt gegeven op vrijdag 19 juli. Meer informatie en aanmelding is verkrijgbaar op telefoonnummer 070 - 387 44 83 en via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uitzending wo 3 juli 2019:
Shantykoren Festival
Interview met: Hans van Santen en Gerard de Jongh van Shantykoor Midscheeps uit Leidschendam.
Festival wordt gehouden op za 6 juli op het podium voor de Petrus en Pauluskerk bij de Sluis in Leidschendam.
Begint om 12.00 uur en duurt tot ongeveer 17.30 uur.
Er doen vier koren aan het festival mee, zij treden ieder twee keer op:
Shantykoor Schiehaven uit Pijnacker; Shantykoor Barend Fox uit Rotterdam; Waardenburgs Visserskoor uit Waardenburg en het organiserende Shantykoor Midscheeps uit Leidschendam.  

Uitzending wo 19 juni 2019:

Koorreis naar Zuid-Spanje 29 sept. t/m 6 okt. 2019

Interview met: Irma Nieuwenhuis
Informatie-ochtend: za 22 juni, vanaf 10.00 uur in de Oude Kerk, Herenstraat in Voorburg
Voor meer informatie en aanmelding kan je contact opnemen met:
Irma Nieuwenhuis, tel. 06 - 285 25 218; email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.