vlnr: Rob de Lange, Robert Bloemendal met zijn vrouw Christa
Op donderdag 30 september was Zoon (Robert) van Philip Bloemendal (Stem Polygoonjournaal) te gast in Bekende Streekgenoten
Robert is de zoon van de legendarische Philip Bloemendal die ruim 40 jaar 'de stem' was van het Polygoonjournaal. Ze noemde hem in die tijd 'De Stem van Nederland'.
Philip Bloemendal werd geboren op 25 juni 1918 in Scheveningen. In dit uur gaan we het uiteraard hebben over de man die met zijn stem vóór 1986 een begrip was in Nederland en die stem was al sinds 1946 te horen op het Polygoonjournaal. De presentatoren Rob Hekman en René Marquard hebben het verder met zoon Robert over zijn privéleven en de tragische gebeurtenissen van de familie in de Tweede Wereldoorlog.

Sinds 2002 reikt de Philip Bloemendal Stichting elke twee jaar de Philip Bloemendal Prijs uit aan een jong talent op radio en televisie dat nieuwsberichten en/of actualiteiten op een heldere, persoonlijke manier presenteert, met de nadruk op een goede uitspraak en goed gebruik van de Nederlandse taal.

Robert heeft een primeur voor de Midvliet luisteraar want op dit moment wordt er druk gewerkt aan een boek over de legendarische Philip Bloemendal door schrijver Rob de Lange.