Vrijdagochtend 4 februari heeft het centraal stembureau van Leidschendam-Voorburg de volgorde van de kieslijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen die op 14, 15 en 16 maart zullen plaatsvinden.

Er zijn geen lijsten ongeldig verklaard en zijn er geen aanpassingen in de aangeleverde kandidatenlijsten. Er doen dit jaar acht partijen mee met de verkiezingen. De eerste zes kregen een nummer, gebaseerd op de behaalde resultaten bij de verkiezingen in 2018. Zo staat de VVD op lijst 1, gevolgd door GBLV, CDA en D66. GroenLinks en de PvdA staan op de lijsten 5 en 6. ChristenUnie en de SP de lijstnummers 7 en 8.

De gemeente heeft een aantal maatregelen genomen om te zorgen dat mensen met een beperking goed en veilig kunnen stemmen.

Bereikbaarheid voor rolstoel en scootmobiel
Alle stembureaus in de gemeente zijn toegankelijk voor mensen met een rolstoel of scootmobiel, met uitzondering van De Trinity Church in Leidschendam. Er zijn gehandicaptenparkeerplaatsen vlakbij de stembureaus aanwezig.

Leesloep
In alle stembureaus is een leesloep aanwezig. Die vergroot de tekst op het stembiljet. Ook heeft ieder stemhokje goede verlichting. Er zijn stembureauleden om u te helpen.

Stemmal en audiosysteem
Het is voor blinden en slechtzienden mogelijk om zelfstandig te stemmen met behulp van een stemmal en audiosysteem met koptelefoon. Deze stemmal staat op maandag 14 en dinsdag 15 maart aan het Raadhuisplein 1 in Leidschendam. Woensdag 16 maart is de stemmal in het Servicecentrum aan de Koningin Wilhelminalaan 2 in Leidschendam.

Prokkelduo's
De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft voldoende prokkelduo's gevonden. Het duo bestaat uit 1 persoon zonder en 1 persoon met een licht verstandelijke beperking. Zij helpen samen op woensdag 16 maart 2022 mee tijdens het tellen van de stemmen voor de gemeenteraadsverkiezing.