Jorrit koos voor het CDA omdat deze partij 'in het midden van de politiek maar vooral in het midden van de samenleving staat'.

'Als gemeenteraadslid zal ik politiek ook op die manier uitdragen', aldus de jongste kandidaat op de CDA-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. 

Als jongere weet Jorrit als geen ander met welke problemen jongeren kampen; van woningnood, tot duurzaamheid maar ook de mentale gezondheid, een gebied waarop jongeren het de afgelopen jaren flink voor de kiezen hebben gehad. De komende vier jaar wil hij zich inzetten voor de brede samenleving, 'ik hoop meer verbinding tussen verschillende generaties te kunnen bewerkstelligen en mijn steentje bij te dragen aan een nieuwe bestuurscultuur waarin politiek samenwerkt met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties'. 

Jorrit komt uit een CDA-familie, zo was zijn grootvader Anton was voor die partij wethouder in Hellendoorn. Je zou dus verwachten dat de liefde voor de partij met de paplepel is ingegoten, maar dat bleek toch anders. In een zoektocht van twee jaar nam Jorrit verschillende politieke partijen en hun waarden kritisch onder de loep, om zo tot een goed onderbouwde keuze voor een van de partijen te komen. Uiteindelijk koos hij om zich aan te sluiten bij de partij die eerder al kon rekenen op de betrokkenheid van zijn moeder en grootvader, met als kers op de taart de 5e plek op de kandidatenlijst voor CDA Leidschendam-Voorburg.

'Natuurlijk ben ik trots op Jorrit', zegt Olga. 'en ik ben blij dat hij wordt aangesproken door de waarden van het CDA, waar we niemand uitsluiten, en niet alleen de problemen van nu willen oppakken, maar ook willen zorgen dat deze wereld, dit land en deze gemeente beter wordt doorgegeven naar toekomstige generaties. Zijn opa, helaas overleden toen Jorrit nog heel jong was, zou ook enorm trots zijn geweest'. Meer informatie over Jorrit en het CDA


csm Jorrit en OlgaDe CDA-kandidaten voor Leidschendam, Voorburg en Stompwijk
Met Jorrit, net 18 jaar geworden, als jongste kandidaat op de CDA-lijst, en huidig raadslid Diederik Visser (66 jaar) als oudste kandidaat op plek 4, zijn jong en oud goed vertegenwoordigd op de lijst. Naast Olga, Jorrit en Diederik, mag de CDA-kieslijst zich ook rijk rekenen met onder anderen Ron van Duffelen als lijsttrekker, ouders van jonge gezinnen (Liesbeth van der Heide, Dolf Bruins en Ivora Noort op plaatsen 2, 6 en 8), alleenstaanden (Lieke Muller en Quinte Stout op 3 en 7).