Ron van Duffelen is lijsttrekker van het CDA in Leidschendam-Voorburg. Sinds één jaar is hij ook fractievoorzitter bij deze partij.

Van Duffelen werd fractievoorzitter nadat zijn voorganger Gijs Dupont het fractievoorzitterschap niet langer kon combineren met zijn andere werkzaamheden.

‘Het was totaal anders om dan als lijsttrekker of als fractievoorzitter in zo’n raad te zitten’, aldus van Duffelen in het programma Midvliet Actueel. Volgens van Duffelen is het wel een zeer andere positie. ‘Je hebt niet alleen je woordvoerderschap maar je hebt ook de fractie in de gaten te houden en de lijn van de partij uit te zetten. Ook is er het overleg met de coalitiepartners, want we zijn onderdeel van de coalitie. Er komt dus wel meer bij kijken dan alleen het raadslidmaatschap. Maar het blijft allemaal even interessant.’

Verkiezingsprogramma
Volgens van Duffelen is het CDA verkiezingsprogramma, met de titel 'Verbindend aan de Vliet, deels een voortzetting van de vraagstukken van vier jaar geleden die de partij had rondom bereikbaarheid. Voorbeelden die hij noemt zijn The Mall, het Damcentrum, het HOV tracé in Voorburg en de ontwikkelingen bij de Binckhorst. ‘Daar blijven we aandacht voor houden en dan zullen we ook de komende periode aandacht voor moeten hebben. Wonen is een absolute uitgangspunt voor de komende vier  jaar. Er moeten woningen bij, dat weten we allemaal, we weten ook dat de ruimte krap is dus dan moeten we slim mee om proberen te gaan. Ook willen we graag dat de gemeente groen blijft. Duurzaamheid wordt ook een vraagstuk.’ Wat ook in het programma wordt geadresseerd is het zorgen voor elkaar'.

Onderscheiden
‘Ik denk dat wij als CDA sowieso onderscheiden, doordat wij de gemeenschap centraal stellen doordat we uitgaan van groepen mensen in hun vereniging, in hun kerk, in hun bedrijf en niet het individu voorop stellen of alles van wat de overheid toch verwacht. maar de kracht vinden in het samenzijn. We hebben onze eigen kracht, ons eigen programma. We weten wat er speelt in de gemeente' aldus van Duffelen.

Onderaan de kandidatenlijst
‘Als we even kijken naar de kandidatenlijst dan beginnen we deze keer onderaan. Daar heb ik een speciale reden voor, want dan vinden we iemand die op dit moment helemaal voorop staat. ‘Ik vind het een hele mooie lijs met nieuwe mensen, met vrouwen op de lijst, met jongeren op de lijst. We hebben mensen met jonge gezinnen, we hebben alleenstaanden, we hebben oudere kandidaten. We hebben echt een mix van de samenleving.'

Luister het interview met Ron van Duffelen in Midvliet Actueel hier terug.
Bekijk hier het verkiezingsprogramma van het CDA.