Na de knappe overwinning vorige week tegen sc Feyenoord moest er op zaterdag 7 september aangetreden worden tegen RVVH uit Ridderkerk.

RVVH had de eerste twee wedstrijden gewonnen en dus werd er nieuwsgierig uitgekeken naar deze krachtmeting.
Forum Sport moest de eerste 15 minuten toestaan dat RVVH het initiatief nam.
Maar door het goede gegroepeerde spel en het hoog druk zetten werden de aanval aspiraties van de Ridderkerkers met succes aangepakt.
Forum Sport werd zienderogen beter naarmate de wedstrijd vorderde. Wel een gevaarlijk moment in de 22e minuut voor het Forum Sport doel bij een scrimmage rond de elf meter stip maar uiteindelijk kon Forum Sport doelman Petter van Pruijssen de bal oppakken.

Aan de andere kant ook een mooie actie van Forum Sport aanvoerder Nychel L'Ami die een hard schot gekeerd zag door RVVH doelman Kristijan Nicolic.
Het aftasten en voorzichtige voetbal van beide elftallen werd steeds meer losgelaten en vooral Forum Sport liet zich aanvallend goed zien.
Het elftal van Forum Sport stond goed. Sterk verdedigen en een heel hardwerkend middenveld met -opnieuw- Ruben Gyamfi die als verdedigende middenvelder weer zeer goed speelde.
De rust werd gehaald met een 0-0 stand.

Na de hervatting was duidelijk dat Forum Sport voor de winst ging.
Geconcentreerd maar zeker ook de wil om te winnen. Strijd, duels die gewonnen werden. Mooi om te zien hoe het zeer jonge Forum Sport team zelfvertrouwen uitstraalde en de wedstrijd naar zich toe trok.
En dan ook loon naar werken: in de 57e minuut een aanval over links. Jesse de Graaf haalde met veel snelheid de achterlijn, gaf een scherpe voorzet over de grond en Haitam el Marid schoot de bal vanaf een meter of tien hard en hoog in het doel.

Prachtig uitgespeeld doelpunt. En ook verdiend.
Zes minuten later opnieuw Jesse de Graaf die met een slimme passeerbeweging zich vrij speelde op de 16 en de bal in de verre hoek binnen schoot: 2-0.
RVVH probeerde van alles om de aansluitingstreffer te maken en er zit zeker veel voetbal in het elftal maar het lukte ze niet de verdediging van Forum Sport te verrassen.
De speelwijze van Forum Sport kost veel energie en de warmte boven het kunstgras maakt het nog zwaarder.

Er werd aan beide kanten volop gewisseld en ook bij Forum Sport kwamen Younes Boutkabout, Jano Vanderbos en Ayoub Yaagoubi binnen de lijnen voor Gijs Hebing, Giovanni Qureshi en Justin van Otterloo.
Verse krachten die er mede voor zorgden dat de 2-0 voorsprong met succes verdedigd kon worden. Een mooie 2-0 overwinning!

Voor debutant Forum Sport een uitstekend begin van de competitie. Met 6 punten uit 3 wedstrijden staat het na drie wedstrijden op een gedeelde 3e plaats in de 4e divisie B. En door mannen!!
Volgende week zaterdag de uitwedstrijd tegen WNC, Sportpark "De Korte Woerden", Waardenburg.

Door: Peter van der Aar.
Tekst: Jean Nederlof.
Foto's: Ap de Heus.