Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Houtzaagmolen De Salamander verzorgt op 25 mei voor creatievelingen van 16 jaar en ouder weer een workshop schilderen op schaaldelen. Met schuurpapier halen de deelnemers  de details in het hout extra naar voren en maken het oppervlak glad genoeg om te beschilderen.

Ramadan is een maand waarin moslims zich van zonsopgang tot zonsondergang onthouden van eten, drinken en andere lusten. Het is de maand van het samen zijn en delen met elkaar. De Iftarmaaltijd is om mensen van verschillende culturen bij elkaar te brengen, elkaar te ontmoeten, te verbinden en elkaar beter te leren kennen en begrijpen.

Na een succesvolle pilot in 2018 heeft het evenement ‘Voorburg Sculptuur’ zich een vaste plek verworven in de zomerprogrammering van de Voorburgse musea. De samenwerking tussen Huygens’ Hofwijck, Museum Swaensteyn en de gemeente Leidschendam-Voorburg garandeert een feestelijk evenement waarbij het gehele oude centrum van Voorburg, het Huygenskwartier en omstreken, opnieuw in het teken zal staan van driedimensionale kunst.

Afgelopen maandag 20 mei, zijn de handtekeningen gezet onder de samenwerkingsovereenkomst voor de verbouw / transformatie en restauratie van ‘Residentie Huygenshof’ aan het Westeinde 6-8 in Voorburg.

De gemeente Leidschendam-Voorburg stopt ermee om kunstgrasvelden te bestrooien met het omstreden rubbergranulaat, na aandringen van D66. D66-raadslid Mahjoub Mathlouti was vasthoudend en stelde drie keer schriftelijke vragen en voerde daarover een mondeling debat met de wethouder.

De bewoners van het Damplein zijn ernstig verontrust dat het debat over de toegankelijkheid en bereikbaarheid van het Damcentrum afglijdt naar een keuze voor of tegen een brug over de Vliet. Dat hebben twee woordvoerders, Hans Mes en Aad de Roo, aan de fracties in de gemeenteraad geschreven.

Wekelijks krijgen alle fracties die in de raad van Leidschendam-Voorburg zitten het foto-overzicht van Ap de Heus. Iedere keer weer is de rij met ongewenste vuilstort bij de vuilophaalplaatsen “lang tot zeer lang”. D66 Leidschendam-Voorburg is van mening dat dit college zijn uiterste best moet doen om ongewenste vuilstort te voorkomen. Temeer daar de grootste partijen van dit college, de VVD en het CDA in de vorige periode zeer vaak aandacht vroegen voor de vuilophaal.