Tijdens de finale van het Regio Songfestival op zaterdagavond 4 november ligt de presentatie in handen van Stefania Liberakakis, Riks Ozinga en Bernadette Keizer.

Stefania had als Grieks-Nederlandse zangeres de eer om in 2021 Griekenland te mogen vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam en komt ook uit de organiserende provincie Utrecht. Riks is presentator en rechtbankverslaggever van gastomroep RTV Utrecht en Bernadette Keizer is social media-verslaggever bij RTV Utrecht. De finale is onder meer live te zien de televisiekanalen van alle regionale omroepen en wordt gehouden in de Stadsschouwburg in Utrecht.

Stefania kijkt erg uit naar 4 november: “Ik ben vereerd dat ik dit eerste Regio Songfestival mag presenteren samen met Riks en Bernadette. Zeker omdat ik twee jaar geleden zelf mocht deelnemen aan het Eurovisie Songfestival.” Naast Stefania en Riks, verzorgt Bernadette Keizer de presentatie vanuit de green room. Bernadette is sinds 2009 hysterisch fan van het Songfestival door het winnende nummer ‘Fairytale’ van Alexander Rybak en zegt: “Ik ben echt heel trots dat wij in Utrecht de aftrap mogen geven voor het Regio Songfestival en ik vind het mega leuk om onderdeel te zijn van het presentatieteam!” Riks is een muziekliefhebber in hart en nieren: “Ik verheug me op alle liedjes uit de regio tijdens de finale van het Regio Songfestival.”

Presentatoren
                              Presentatoren Finale Regio Songfestival: v.l.n.r.: Riks Ozinga, Stefania Liberakakis en Bernadette Keizer/fotocredits: Chantal Antonides en Jasper Witte RTV Utrecht

Live uitzending bij alle regionale omroepen op tv
De finale van het Regio Songfestival wordt een wervelende avond waar de regio centraal staat; elke regionale omroep wordt vertegenwoordigd door een getalenteerde kandidaat en één van hen wint dit eerste Regio Songfestival. De show wordt op zaterdagavond 4 november vanaf 20.30 uur live uitgezonden op de sociale media-, YouTube- en de televisiekanalen van de regionale omroepen.

Popformatie LIEN vertegenwoordigt regio Omroep West
Bij Omroep West werden eerder deze maand voorrondes gehouden, waarbij het publiek met 65% van de stemmen koos voor de inzending van popformatie LIEN, bestaande uit Lien Cornelissen (39) en Dylan Siemerink (50) uit Den Haag. Met hun nummer 'Waar ben je dan', een popnummer dat gaat over de uitdaging van leven in het moment, gaan zij de strijd aan met de deelnemers van de andere regionale omroepen. Alle finalisten zingen in het Nederlands of in streektaal en mogen nog geen Top-40 notering gehad hebben. Daarnaast mag het ingezonden nummer nog niet eerder zijn uitgebracht.
Meer informatie over het Regio Songfestival is te vinden op regiosongfestival.nl.

Mogelijkheden van ontvangst

De finale van het Regio Songfestival is op 4 november vanaf 20.30 uur te zien bij alle regionale omroepen en dus ook op TV West. Online is de uitzendingen zowel live als on-demand te bekijken via de gratis Omroep West app en de website van de regionale omroep en ook te volgen via de social mediakanalen van Omroep West zoals Facebook en YouTube.
In de aanloop naar de finale is veel aandacht voor het Regio Songfestival in het Radio West programma Menno in de Middag, dat iedere werkdag van 12.00-14.00 uur te horen is op Radio West via 89.3 FM, DAB+ en online via app en web.

Het Regio Songfestival wordt georganiseerd door alle dertien regionale omroepen en wordt mede mogelijk gemaakt door BumaCultuur, AVROTROS en K.F Heinfonds.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht Omroep West



                                                                                Lien Cornelissen van LIEN/ fotocredits: Anne van Zantwijk