Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Alle nieuwsberichten
Op zondag 16 december is er een doorstap-natuurwandeling met een IVN-gids in Park Te Werve in Rijswijk. Dit kleine, maar zeer waardevolle, park is bij velen nog niet bekend en het loont bijzonder de moeite eens een kijkje te nemen en te genieten van de natuur in de winter.De IVN-gids neemt u mee in dit relatief onbekend parkje en laat je alle interessante punten zien. Honden zijn hier niet toegestaan.

Kerst wordt dit jaar uitgebreid gevierd in Polder Essesteijn in Voorburg. Dat gebeurt met kaarsen gieten, een kinderfeest en een kerststal. Het begint allemaal met kaarsengieten in de kinderboerderij aan het Essepad in Voorburg. Onder leiding van Hanneke van Rooijen kan jong en oud zaterdag 15 december van 11.00 tot 16.00 uur zelf aan de slag.

Tijdens de donkere dagen voor Kerstmis in een gezellige kerstsfeer klaverjassen? Wijkvereniging Leidschendam-Zuid houdt op zondagmiddag 23 december een klaverjasmatinee in het feestelijk versierde 'Ons Tolhuis', de Horre 1 in Leidschendam.
Van 13:00 uur tot 17:00 uur worden er vier partijen gespeeld volgens het zogenoemde Rotterdams systeem. Er zijn leuke prijzen te winnen.

Wang Choy, de bekende Voorburgse ondernemer, is benoemd tot algemeen bestuurslid van de Vereniging Hofwijck. Hij krijgt als portefeuille het project Huize Swaensteyn.

Jolanda Verdegaal heeft de Fonds ArtiBrak Oeuvreprijs 2018 gewonnen. De keramiste kreeg de prijs afgelopen zaterdag uitgereikt door cultuurwethouder Astrid van Eekelen, tijdens de opening van de Winterfair in galerie ArtiBrak in Voorburg.

Op zondag 16 december om 12:30 uur zijn Tonny en Gino te gast in Kakafonie bij Midvliet FM. Ze hebben de hit ‘Pappie, ik zie tranen in uw ogen’ nieuw leven ingeblazen. 'Pappie, ik zie tranen in uw ogen'. Dat is de titel van de hit waarmee artiestenduo Arno en Gradje 40 jaar geleden wekenlang de hitlijsten domineerde. Tonny Magendans uit Doetinchem, die de rol van Arno enige tijd vertolkte, blaast de hit nu nieuw leven in samen met zijn zoon Gino.

Tonny kijkt nog altijd met veel plezier terug op zijn succestijd. Als onderdeel van het duo was de Doetinchemmer begin jaren 80 korte tijd succesvol. Hij is altijd blijven zingen maar evenaarde nooit dat succes. Al die tijd had hij maar echte wens: 'Ik heb altijd gezegd dat als ik ooit een zoon zou krijgen, dat ik dit nummer dan graag met hem zou zingen. Dus dit is voor mij echt een droom die uitkomt.'

De nu 49-jarige Tonny was geen onderdeel van het originele duo. Het tweetal dat het originele vormde, bestond uit de 11-jarige Arno Maas en zijn buurman Grad Hölzken. Arno overleed in 1987 op 22-jarige leeftijd na een campingruzie. Hoe het nu met Grad gaat, dat weet Tonny niet: “Ik weet dat hij een tijdje heeft vastgezeten, maar ik kan online helemaal niets over hem vinden. Dus ik heb geen idee hoe het nu met hem is.”Voor zoon Gino was de eerste keer in een tv-studio en dat is natuurlijk best spannend. 'Ik vind het heel leuk en ook wel gezellig', vertelt de kleine zanger, die ook eerlijk bekend dat dit niet helemaal zijn genre is. Hij zingt ook liever in het Engels.

Als het aan vader en zoon ligt dan blijft het niet bij een eenmalige samenwerking. 'We hebben zelf een studio dus we gaan zeker meer muziek maken', zegt papa Tonny, die ook belooft dat het in de toekomst meer het genre van zoonlief zal zijn.

Op zondag 16 december om 12:30 uur kun je in Kakafonie nader kennismaken met Tonny en Gino en uiteraard hoor je hun versie van ‘Pappie, ik zie tranen in uw ogen’.
Als het aan Stichting Noordzeevis uit Scheveningen ligt staat er volgend jaar nog meer Noordzeevis op de menukaart. Uit onderzoek dat de stichting heeft uitgevoerd blijkt dat er een positieve trend is in het aanbod op het Scheveningse strand. Ook volgend jaar gaat de stichting door met haar activiteiten om de herkenbaarheid en verkrijgbaarheid van Noordzeevis te vergroten.

Vandaag maakte de regiobestuurders bekend dat de trauma- en politiehelikopters op Rotterdam The Hague Airport blijven. Het vliegveld zelf wilde die helikopters kwijt om ruimte te maken voor groei van commerciële luchtvaart. Uit onderzoek voor de Bestuurlijke Regiegroep Rotterdam The Hague Airport (BRR) bleek dat uitplaatsing alleen maar negatieve gevolgen heeft.

Verkopers van Straatnieuws – dé daklozenkrant van Den Haag en Rotterdam – staan dag in dag uit, in weer en wind, de krant te verkopen. Een zware baan. Daar kunnen ze best wat ondersteuning bij gebruiken. Deze kerst krijgen ze een bonus.

De Voorburgse kunstenaar Guido Sprenkels heeft in 2016 een 50 cm borstbeeld gemaakt van de legendarische voetballer Johann Cruijff. Ajax heeft dat beeld onlangs aangekocht en geeft dit beeld een mooie plaats in de Johan Cruijff Arena.

Fonds 1818 stelt € 1 miljoen beschikbaar voor projecten die financiële zelfredzaamheid vergroten. Directeur Sanne ten Bokkel Huinink maakte dat op 11 december 2018 bekend tijdens de Uit de Rode Cijfers inspiratiebijeenkomst in het Leids Volkshuis.

Maandagnacht zagen politieagenten een jongen op een scooter rijden waarvan de kentekenplaat afgeplakt was. Direct werd door een agent een stopteken gegeven aan de jongen, maar hij negeerde deze. Er volgde een achtervolging door Leidschendam, waarbij de scooterrijder een lijst aan gedragingen en overtredingen pleegde.

De H H Petrus en Pauluskerk in het centrum van Leidschendam wordt deze maanden grondig gerenoveerd.

De H. H. Petrus en Pauluskerk in Leidschendam wordt deze week voorzien van gerestaureerde deuren. De kerk komt uit het jaar 1879 - 1880.

Pieter Feenstra heeft onlangs een pittige operatie moeten ondergaan. Hij is nu aan het herstellen en revalideren. Daarom is hij momenteel niet in staat om zijn programma 'Accent op Talent' op de donderdagavond live te presenteren.

Deze week en de komende weken kunt u daarom op donderdag tussen 19:00 en 21:00 uur en op zondagochtend tussen 08:00 en 10:00 uur luisteren naar herhalingen van het populaire programma waarin muziek gedraaid wordt die eigenlijk te weinig aan bod komt.  

Als u Pieter Feenstra een kaartje wilt sturen, stuur dit dan naar de studio van Midvliet. Dan zorgen wij dat het bij Pieter terecht komt. Ons adres is: Omroep Midvliet, Damlaan 35 A, 2265 AL  Leidschendam.

Accent op Talent

Dit programma brengt muziek die eigenlijk te weinig aan bod komt uit onder meer de Nederlandse, Franse en Amerikaanse showwereld. Accent op talent geeft informatie over de gedraaide muziek en probeert op deze wijze passie en liefde voor de muziek over te brengen op de luisteraars. Accent op Talent begint iedere uitzending met ‘That’s Entertainment’, gezongen door Judy Garland (Miss Showbusiness), opgenomen in The Carnegie Hall te New York in 1961.

Het thema van het programma komt uit dit lied: ‘De wereld is een toneel, het toneel is een wereld van entertainment (vrij naar Shakespeare). In iedere aflevering wordt een muzikale wandeling gemaakt - met veel informatie - door de internationale (muziek)geschiedenis van de showbusiness en ontmoet de luisteraar veel verhalenvertellers: van Frank Sinatra tot Ella Fitzgerald, van Cleo Laine tot Matt Monro, van Corry Brokken tot Wim Sonneveld, van Hildegnard Knef tot Marlène Dietrich en alles wat daar tussen ligt.
Vaste onderdelen zijn een blok met Franse chansons en een musicalblok.
Iedere aflevering eindigt met ‘The show is over now’, gezongen door Petula Clark.
Wie in Den Haag en de omliggende regio een hartstilstand krijgt, maakt sinds dit jaar meer kans deze te overleven. In 2018 zijn er met hulp van Fonds 1818, de GGD Haag-landen en de Hartstichting 142 extra 24/7 beschikbare AED’s bij gekomen in de regio.

De VVD is blij en tevreden dat de gemeente in laagbouwwijken weer wekelijks restafval laat ophalen. Dat laatste heeft de gemeenteraad op 11 december jl. besloten.

De Raad van Toezicht van Woej heeft bekend gemaakt dat Woej met ingang van 11 december 2018 een nieuwe directeur-bestuurder heeft, in de persoon van mevrouw Willy Tiekstra.

Traditiegetrouw geven de leerlingen van muziekschool Haenen uit Voorburg jaarlijks een podiumconcert in Theater Ludens. Deze vond afgelopen zondagmiddag plaats. De leerlingen waren verdeeld in drie groepen met telkens daartussen een half uurtje pauze. Totaal werd er door meer dan vijfenvijftig leerlingen opgetreden.

Zowel GroenLinks en het CDA hebben het plaatsen van geluidsschermen langs de A4 in hun verkiezingsprogramma voor de Provinciale Staten opgenomen. Inwoners van Voorschoten hebben sinds de bomenkap langs recreatiegebied Vlietland te maken met geluidsoverlast.

Op zondag 16 december om 13:05 uur is Esther Algra uit Heerenveen naar de studio van Midvliet om in Kakafonie haar nieuwe single ‘Lach met een reden’ te laten horen. Dit is de tweede single van Esther en ze is er supertrots op. Het nummer is geproduceerd door Martin Sterken met de backing vocals van Lana Wolf.Met dit swingende nummer vertelt zij dat er na regen altijd weer zonneschijn komt. Als je goed naar de tekst luistert en jezelf focust op het goede, krijg je vanzelf de kracht om door te gaan.

Door de jaren heen maakt ieder mens lief en leed mee, wat Esther als geen ander heeft mogen ervaren. Zij uit haar gevoel dan ook met haar muziek en zang. Haar lijfspreuk is dan ook  ‘Let Your Soul Shine’; dat zegt alles over hoe zij zelf in het leven staat.  Esther Algra staat al vele jaren met veel plezier en groot succes op het podium.
Maar met haar eigen nummers wil ze nog meer mensen gaan bereiken die het fijn vinden om haar zang en performance te zien en te beluisteren.

Een geweldige stem in combinatie met een mooie tekst en muziek geschreven door Martin Sterken is het recept voor een prachtig mooi nieuw nummer. Esther Algra hoopt met haar nieuwe single op nog meer publiciteit; iets dat zij verdient, een zangeres die zeker niet mag ontbreken op het landelijke podium!

Op zondag 16 december om 13:05 uur kun je in Kakafonie bij Midvliet FM nader kennismaken met Esther Algra en uiteraard hoor je haar muziek.
In de Hoogvliet op de hoek van de Damstraat en het Molenpad in Leidschendam wordt lekker doorgeklust.

Ruim dertig personen van sportverenigingen en maatschappelijke organisaties bezochten deze week de bijeenkomstVerantwoord alcoholgebruik binnen de sport(vereniging) bij sportvereniging De Kievieten. Een avond waarbij bestuurders, betrokken leden, ouders en jongeren van verenigingen met elkaar stilstonden bij het gebruik van alcohol. De bijeenkomst werd georganiseerd door de gemeente Wassenaar in samenwerking met het NOC*NSF en de Stichting Jeugd en Alcohol.

De politie heeft zaterdagnacht drie mannen aangehouden op de Maanweg in Voorburg. Dagblad 070 spreekt van 'Wild West-taferelen'.

De politie heeft zondagnacht een 26-jarige man aangehouden op verdenking van de brandstichtingen rond de Irenelaan en Scheltuslaan in Voorburg. Dat meldt het Voorburgs Dagblad.

Het CDA is verheugd dat in de presentatie van de plannen van Rijkswaterstaat om de kruisingen op de N14 per 2026 'ongelijkvloers' te maken rekening is gehouden met de inbreng van inwoners van de gemeente Leidschendam-Voorburg. Op 6 december werd daartoe door Rijkswaterstaat een aangepast voorstel gepresenteerd. Bezoekers kunnen in dit plan zonder omwegen vanaf de N14 naar de parkeergarage van de Mall of the Netherlands. Een verbetering is dat het uitrijden nu zonder keerlussen gaat; dat is korter.

Wethouder Ingeborg ter Laak heeft afgelopen zaterdag naast het Stadhuis-Forum geopend. Hiermee werd ook de verkoop van de Magische kerstballen gestart. Met de opbrengst zullen wensen van eenzame ouderen vervuld worden. Ter Laak is blij met dit initiatief om ouderen uit hun eenzaamheid te halen.

Een scooter die geparkeerd stond voor verpleeghuis Sophieke in Wassenaar is dit weekend in brand gestoken. Dat meldt het Leidsch Dagblad.

Het voormalige stationsgebouw in Delft is omgebouwd tot restaurant Pavarotti. Voormalig minister en tegenwoordig burgemeester van Delft Marja van Bijsterveldt verzorgde zondag 9 december de feestelijke opening.

Autodieven hebben zondagnacht rond de klok van 02:00 een bedrijfsbusje opengebroken in de Westenburgstraat in Voorburg-West (niet ver van Station Voorburg). Dat meldt de website District8.net.

Cultuurwethouder Astrid van Eekelen heeft zondagmiddag 9 december de kerstthematentoonstelling geopend in Fotoatelier BW5 aan het Zwarte Pad in Voorburg. De fotoexpositie heeft als titel 'Kerstcadeau' en biedt een feestelijke potpourri aan werk van fotografen en beeldend kunstenaars uit Den Haag en Leidschendam-Voorburg, die tot 24 december als kerstcadeau te koop zijn. Van Eekelen had zich voor de gelegenheid dan ook in knalrood casual mantelpak gestoken, liet ze met de nodige zelfspot weten. Ze kwam er goed mee weg.

Aan de Scheltuslaan in Voorburg is in de nacht van zaterdag op zondag een tuinhuisje afgebrand. Vorige maand brandde in het Loo ook al een tuinhuisje af. De politie denkt aan brandstichting en is volgens nieuwssite District8.net op zoek naar twee mogelijke daders.

Het team van het radioprogramma 'Sporttribune' van de lokale omroep Midvliet FM waar Wassenaar ook deel van uitmaakt, was maandag 3 december jl. te gastbij voetbalvereniging Blauw Zwart. Hiermee wilde Midvliet FM de Wassenaarse sportverenigingen nog meer op de kaart te zetten en aantonen hoe de sport leeft in deze stad.

Kidscollege in de vakantie: Minecraft workshop 'Atlantikwall - bouw je eigen bunker'.  In deze Minecraftworkshop gaan we aan de hand van oude foto’s en beschrijvingen de ‘Marine Seeziel-Batterie Scheveningen Nord’ nabouwen. Met een mede-Minecrafter bouw je in twee uur tijd dit bunkercomplex, inclusief ondergrondse gangen en kanonnen.

Het Voorburgs Opera Koor geeft op maandag 17 december om 19.30 uur een gratis kerstconcert met samenzang in de Oude Kerk, Herenstraat 77 te Voorburg. De Oude Kerk is open vanaf 19.00 uur. Er worden werken gezongen van o.a. Bach, Fauré Mozart, Vivaldi en ook het wereldberoemde Stille Nacht en Wij komen te samen, zal in de samenzang niet ontbreken.

In de Koningkerk te Voorburg wordt dit jaar een gelegenheidskoor samengesteld voor kinderen in basisschoolleeftijd. Dit koor bestaat slechts voor één evenement, namelijk de kerstmorgenviering. Alle kinderen op basisschoolleeftijd kunnen met dit gelegenheidskoor meedoen. Ieder die zich opgeeft krijgt de tekst van de liedjes en een door een band ingezongen cd tevoren toegestuurd.

Altijd alles al willen weten over vleermuizen? Of over die geheimzinnige vleermuisbunker aan de Wassenaarse Slag? Kom dan gezellig met het hele gezin naar onze lezing op vrijdag 4 januari in de filmzaal in Bibliotheek Wassenaar!

Terug van weggeweest! Zondag 16 december is er weer CineMini, een filmvoorstelling voor de allerkleinsten in Filmhuis Wassenaar: "De Fabeltjeskrant & De Grote Dierenbos-spelen". Op deze ochtend wordt een film gedraaid voor de allerkleinsten onder ons. Het licht in de bioscoop gaat niet helemaal uit en het geluid zal niet al te hard zijn. Ook is het niet erg dat kinderen wat praten of lopen.

De bewoners van de Hoekwaterstraat in Voorburg  maken zich zorgen omdat de hele straat al twee dagen zonder verlichting zit. Als er geen licht meer uit de huizen komt, is de straat geheel donker. Dit is wellicht een uitnodiging voor mensen met minder goede bedoelingen. Elders in de gemeente staan verplaatsbare lichtkranten met de mededeling: ‘Zet inbrekers in het licht en voorkom inbraken’. Dat is zonder straatverlichting niet mogelijk.

Op zaterdag 8 december opende Frank Rozenberg in Theater Ludens te Voorburg een expositie van 25 amateurfotografen uit Leidschendam-Voorburg. De fotografen zijn enthousiaste actieve 60-plussers die les krijgen van Ruud van den Houte bij de speciale Florence Foto Studio van Florence Actief. De deelnemers leren alles over het vak fotograferen.

Ruim twaalf jaar hebben de vrijwilligers van Stichting Sportaccommodaties Leidschendam-Voorburg er keihard voor gewerkt, dit najaar konden ze eindelijk de sleutel van de nieuwe gym- en turnaccommodatie in Voorburg in ontvangst nemen. Deze prestatie werd door de gemeente Leidschendam-Voorburg beloond met de titel Vrijwilligersorganisatie van het jaar 2018.

Het hart van Wassenaar kent sinds november een erkend duurzaam bloemist. Bloemist en eigenaar Edwin Vollebregt van bloemenspeciaalzaak De Boeketterie certificeerde zich voor de Barometer Duurzame Bloemisten. De ondernemer paste zijn zaak en werkwijze aan om het predicaat met status zilver te kunnen dragen.

De officiële opening door cultuurwethouder Astrid van Eekelen van de kerstexpositie in Foto Atelier BW5 in Voorburg vindt plaats op zondag 9 december om 14.00 uur. Vanaf 13.00 uur kunt u al terecht. De kerstexpositie met als titel 'Kerstcadeau' laat divers werk zien van zes fotografen, kleurrijke schilderijen en torso's van Gerard de Gier en popart kunst Freek Henkes.

Het jaar loopt ten einde en daarom hoog tijd om uit te kijken naar het volgende, alles beter doen wat het afgelopen jaar niet helemaal goed is gegaan. Op sportief gebied de voornemens werkelijk waar maken en de hardloopschoenen wel aan trekken. En wat is mooier dan dit in Stompwijk te doen voor de Meerhorstloop.

Dankzij de inzet van bijna vijfduizend bridgespelers in heel Nederland, waaronder ook in Het Deijlercentrum in Wassenaar, is in de maand november bijna 70.000 euro opgehaald voor Unicef. Met dit recordbedrag kan Unicef kinderen op de vlucht helpen. Wederom steunde de Nederlandse Bridgebond de Unicef Bridgedrive, waardoor nog meer bridgespelers meededen.

De gemeente Leidschendam-Voorburg, woningcorporaties Vidomes en WoonInvest, de Huurdersraad Vidomes en Huurdersvereniging Respectus ondertekenden op 6 december de jaarlijkse prestatieafspraken voor het sociaal wonen. Voor de periode 2019/2022 richten de partijen zich sterk op de noodzakelijke uitbreiding van het aantal sociale huurwoningen op locaties in Leidschendam, Stompwijk en Voorburg en de verduurzaming.

Op vrijdag 7 december ontving Wassenaarder, A.G.L. (Andel) van der Meij, een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Frank Koen. De heer Van der Meij werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Van der Meij ontving de onderscheiding vanwege zijn grote verdiensten voor de keel-, neus- en oorheelkunde in het algemeen en zijn initiatieven binnen de KNO-afdeling van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) in het bijzonder.

Sport en Welzijn (SenW) organiseert van 7 december tot en met 3 januari verschillende activiteiten, zodat jongeren in Leidschendam-Voorburg in de kerstvakantie niet stil hoeven te zitten en zich niet hoeven te vervelen. De activiteiten worden op verschillende locaties gehouden.

Alweer 45 jaar geleden bracht de Haagse Golden Earring de wereldhit Radar Love  uit. Als hommage aan deze song - die wel erg diep in het Haagse dna zit - en natuurlijk aan de Golden Earring zelf, nodigden Marcello en Els collega's uit om werk op het thema Radar Love te maken.Aan deze expositie in de Rock Gallery doen in totaal 12 kunstenaars mee! Schilderijen, tekeningen en grafisch werk allemaal met Radar Love als thema.

Rijkswaterstaat heeft op 6 december in een zeer druk bezochte bijeenkomst in het Fletcherhotel te Leidschendam een nieuwe variant gepresenteerd voor de aanpassing van de N14 om de doorstroming te verbeteren.

Rondscheuren op het circuit in Zandvoort: het is een droom van heel veel jongens! Martijn van Cuijk uit Voorburg had ook zo’n wens, maar dan nét iets anders. Martijn wilde namelijk niet racen in een dure Porsche, Ferrari of Bugatti, maar in een Fiat Multipla. Met een smoes werd Martijn donderdag door zijn vader naar Zandvoort gelokt, waar hij werd verrast dankzij ‘De Beste Wensen van 538’.