Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
René Bogaart, eigenaar van diverse horecazaken in Leidschendam-Voorburg en daarbuiten is zaterdag vijftig jaar geworden. Bij zijn zaken en bij zijn huis in Voorburg waren Abrahampoppen geplaatst. René zelf zag hier niet zoveel van; hij ging met zijn gezin naar Spanje om daar zijn verjaardag te vieren.

Op vrijdag 7 september starten er weer fietslessen bij VluchtelingenWerk in Leidschendam. Iedereen die wil leren fietsen is welkom, niet alleen cliënten van VluchtelingenWerk. De cursus bestaat uit twaalf lessen van 09:00 tot 11:30 uur en ook de verkeersregels komen aan bod.

Zaterdagochtend om even voor half elf is er aan de Prinses Margrietlaan in Voorburg een personenauto in het water terecht gekomen. De auto stond geparkeerd op een oprit en de bestuurder was vergeten de auto op de handrem te zetten. Hierop reed de auto de oprit af, stak de weg over en belandde in het water.

Op 8 september vindt Open Monumentendag plaats. Het belooft weer een heel mooie dag te worden waar de bijzondere monumenten van Leidschendam-Voorburg centraal staan. Aan het centrale thema ‘In Europa’ heeft de organisatie op een creatieve wijze invulling gegeven. 

Kraak de code en leid robot Dash door de hindernissen heen! Kom op woensdagmiddag 5 september in de bibliotheek in Leidschendam kennismaken met robot Dash. Deze middag is voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Je programmeert Dash op een tablet van de bibliotheek met de app Blockly. Als hij het parcours heeft afgelegd maak jij natuurlijk samen met Dash een digitaal vreugdedansje.

De scouts en zeilboten van de Scouting waren dit weekend op Scouting Landgoed Zeewolde, aan het Nuldernauw om mee te doen aan het scoutingevenement NaWaKa.

Een anonieme poetsenbakker zit achter de aanvraag om koffie en ijs te verkopen vanuit het Spoorhuis op het Stationsplein in Voorburg. Dat meldt de website Vlietnieuws.