Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Kerst wordt dit jaar uitgebreid gevierd in Polder Essesteijn in Voorburg. Dat gebeurt met kaarsen gieten, een kinderfeest en een kerststal. Het begint allemaal met kaarsengieten in de kinderboerderij aan het Essepad in Voorburg. Onder leiding van Hanneke van Rooijen kan jong en oud zaterdag 15 december van 11.00 tot 16.00 uur zelf aan de slag.

Tijdens de donkere dagen voor Kerstmis in een gezellige kerstsfeer klaverjassen? Wijkvereniging Leidschendam-Zuid houdt op zondagmiddag 23 december een klaverjasmatinee in het feestelijk versierde 'Ons Tolhuis', de Horre 1 in Leidschendam.
Van 13:00 uur tot 17:00 uur worden er vier partijen gespeeld volgens het zogenoemde Rotterdams systeem. Er zijn leuke prijzen te winnen.

Wang Choy, de bekende Voorburgse ondernemer, is benoemd tot algemeen bestuurslid van de Vereniging Hofwijck. Hij krijgt als portefeuille het project Huize Swaensteyn.

Jolanda Verdegaal heeft de Fonds ArtiBrak Oeuvreprijs 2018 gewonnen. De keramiste kreeg de prijs afgelopen zaterdag uitgereikt door cultuurwethouder Astrid van Eekelen, tijdens de opening van de Winterfair in galerie ArtiBrak in Voorburg.

De H H Petrus en Pauluskerk in het centrum van Leidschendam wordt deze maanden grondig gerenoveerd.

De Voorburgse kunstenaar Guido Sprenkels heeft in 2016 een 50 cm borstbeeld gemaakt van de legendarische voetballer Johann Cruijff. Ajax heeft dat beeld onlangs aangekocht en geeft dit beeld een mooie plaats in de Johan Cruijff Arena.

Maandagnacht zagen politieagenten een jongen op een scooter rijden waarvan de kentekenplaat afgeplakt was. Direct werd door een agent een stopteken gegeven aan de jongen, maar hij negeerde deze. Er volgde een achtervolging door Leidschendam, waarbij de scooterrijder een lijst aan gedragingen en overtredingen pleegde.