Login
Register

Home

Actueel

Radio

Televisie

Uitzending gemist

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Het optreden van het duo Pauline Oostenrijk op de hobo en Enno Voorhorst op de gitaar vormde de flitsende start van het nieuwe seizoen van Veur Klassiek. De Dorpskerk aan de sluis bleek een prima akoestiek te hebben voor de Latijns-Amerikaanse muziek die de musici ten gehore brachten.

In november speelt toneelgroep De Gezellen 'Butter en Eek' (roomboter en azijn). Angela van Tol doet de regie en het stuk is geschreven door Gré Hoogland en Thom van der Woude. Butter en Eek, niet alleen een Volendams recept voor een vissaus met flink wat peper, maar ook voor het leven van Marion die getrouwd is met de steenrijke Cor, de grootste visboer van Volendam.

De stoomboot met Sinterklaas en zijn pieten wordt op 17 november al rond 10:30 uur verwacht in de Sluis van Leidschendam. Het Pietenorkest is de Sint vooruit gereisd en is vanaf 10:15 uur al lekker aan het spelen. De boot komt uit de richting van Voorburg en legt aan in de Sluis. De boot komt vanuit de richting Voorburg. Wilt u aan de kade staan dan adviseren wij u aan de kant van Voorburg te gaan staan!

Woensdagmiddag 17 oktober reikte burgemeester Klaas Tigelaar van Leidschendam-Voorburg twee Koninklijke onderscheidingen uit aan de oud-raadsleden mevrouw A.J.W. (Astrid) van Eekelen en mevrouw J.J. (Juliette) Bouw. Beiden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor hun inzet in de gemeenteraad van ten minste twaalf jaar. De uitreiking vond plaats in het gemeentehuis in Leidschendam.

Stadstuin Rusthout organiseert wederom met scouting de Damherten een uniek en gezellig Halloweenfeest voor kinderen van 3 tot 12 jaar op woensdag 31 oktober 2018 van 18.30 tot 20.30 uur

Op donderdag 1 november 2018 vindt in de Oude Kerk aan de Herenstraat te Voorburg de 6e editie plaats van het Groot Voorburgs Dictee, georganiseerd door Rotary Voorburg.

Het college van BenW van Leidschendam-Voorburg heeft besloten de subsidiepot die woningeigenaren stimuleert om hun woning te verduurzamen, aan te vullen met 70.000 euro. Vanaf donderdag 25 oktober 2018 8.00 uur kunnen inwoners weer subsidie aanvragen voor het aanbrengen van onder andere zonnepanelen, groene daken en isolatie. Zo stimuleert de gemeente de overgang naar gasloos wonen en werkt de gemeente aan een klimaatbestendige stad.