Kent u een inwoner van Leidschendam-Voorburg die de Cultuurprijs 2024 verdient? Draag hem of haar dan nu voor!

Tot 15 april kunnen inwoners van Leidschendam-Voorburg kandidaten voor de cultuurprijs aanmelden bij het culturele samenwerkingsverband in de gemeente ’Cultuur & Co.’ De cultuurprijs (en de aanmoedigingsprijs) worden donderdag 23 mei tijdens de Huygens Festival Amuse in de Oude Kerk in het Huygenskwartier Voorburg uitgereikt.

Het thema voor de Cultuurprijs Leidschendam-Voorburg is dit jaar ‘De kunst van het verbeelden’: beeldende kunst, fotografie en video-art.

Na de podiumkunst en de kunst van het schrijven staat dit jaar ‘De kunst van het verbeelden’ bij de cultuurprijs centraal. De cultuurprijs kent twee categorieën: de cultuurprijs en de aanmoedigingsprijs. De winnaars worden aangewezen door een vakjury. Voorzitter van de vakjury is directeur Lisette Krul van de Voorburgse Kunstuitleen. Leden van de vakjury zijn de Leidschendamse fotograaf Jeffrey Grouwstra en de eerdere prijswinnaar van de Cultuurprijs Roland Maas.

Cultuurwethouder Marcel Belt zal de prijzen uitreiken. Belt vindt de Cultuurprijs belangrijk: “Leidschendam-Voorburg heeft goede en talentvolle kunstenaars. Daarnaast zijn er waardevolle kunstinitiatieven. Ze zijn alleen niet altijd even zichtbaar. Met deze prijs zetten wij gevestigd en aanstormend talent graag in het zonnetje.” 

Kent u een inwoner van Leidschendam-Voorburg die volgens u de Cultuurprijs Leidschendam-Voorburg 2024 verdient? Draag hem of haar dan voor met een goede onderbouwing (bijvoorbeeld met links naar mogelijke recensies, werk en een korte biografie). De voordracht mag ook gaan over een project in deze gemeente, als het maar gaat over beeldende kunst, fotografie of video-art.

Stuur uw voordracht voor de Cultuurprijs Leidschendam-Voorburg 2024 voor 15 april  2024 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De prijzen zijn ook dit jaar gemaakt door de Voorburgse glaskunstenaar Ming Hou Chen. 

Ali Rashid cultuurprijs 2023

Door: Karin van der Spek
Foto: Schrijver Ali Rashid (midden) was in 2023 de winnaar. van de cultuurprijs