Donderdagochtend 25 april is er een speciale actie in Leidschendam-Noord. Op deze dag zetten verschillende organisaties zich in om de leefbaarheid te verbeteren.

Naast de gemeente Leidschendam-Voorburg zetten Wooninvest, Vidomes, Woej, Avalex, de politie, Sport & Welzijn en Het Huis zich in voor de wijken Prinsenhof, Amstelwijk en De Heuvel. 

Een leefbare wijk is een wijk waar het fijn en veilig is om te wonen en te werken. En waar buurtgenoten zich met elkaar verbonden voelen. Buurtbewoners én organisaties zoals gemeente, woningbouwverenigingen en welzijnsorganisaties zorgen er samen voor dat een wijk fijn en veilig is. Daarom trekken zij op 25 april samen op en gaan met elkaar de wijk in.

Samen gaat men aan de slag met problemen die bewoners aangeven. Denk aan het opruimen van rondslingerend zwerfafval. De wijk groener maken door plantjes te planten op kale plekken. Buurtambasadeurs gaan samen met een medewerker van Avalex langs de deuren om voorlichting te geven over het scheiden van afval en hoe overlast van ratten en meeuwen kan worden voorkomen. 

Help mee en meld je aan! Verzamelen om 9:30 uur in het Sportcafé van Sporthal de Fluit (Fluitpolderplein 3).  De afsluiting is tussen 12:00 en 12:30 uur met een broodje. Aanmelden kan via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het is de 2e keer dat deze actie plaatsvindt. De 1e keer was in september 2023. De actie is een initiatief van het programma Sterk voor Noord en sluit aan bij de ambitie van het programma om van Prinsenhof, Amstelwijk en De Heuvel wijken te maken waar inwoners prettig en veilig wonen.


Door: Karin van der Spek
Bron: Sterk voor Noord