Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Alle nieuwsberichten
De gemeente Wassenaar heeft haar begroting voor 2020 gepubliceerd. Het college spreekt over een 'structureel sluitende meerjarige begroting waarbij alle lopende uitgaven worden gedekt uit de lopende begroting.'

Voetbalclub Wilhelmus heeft afgelopen zondag het nieuwe kunstgrashoofdveld op sportpark Westvliet officieel in gebruik genomen.

Door de nieuwe landelijke herverdeling van de bijstandsbudgetten vanuit het Rijk krijgt de gemeente Leidschendam-Voorburg €1,2 miljoen meer voor de uitkeringen in de bijstand. Met de succesvolle inzet om mensen aan het werk te helpen en deze aangepaste herverdeling, is het de verwachting dat het tekort op het bijstandsbudget in 2022 opgelost is.

Op woensdagavond 16 oktober in Midvliet Actueel:

- uitgebreid aandacht voor het faillissement van Schouten Bouw, we praten erover met:

- Gijs Dupont, fractievoorzitter van het CDA in Leidschendam-Voorburg
- Ger Kruger, fractievoorzitter van Beter voor Rijswijk;
- een woordvoerder van de Vereniging Eigen Huis
en een redacteur van het vaktijdschrift Cobouw.

En we blikken vooruit op het radioprogramma Midvliet Lokaal van donderdagavond 17 oktober.

Midvliet Actueel is er live woensdagavond 16 oktober tussen 20.00 en 21.00 uur en in de herhaling op vrijdagavond 18 oktober tussen 18.00 en 19.00 uur.

Het programma wordt deze week gemaakt door Hans Biard (redactie en presentatie), Irene Batelaan (regie) en Robert de Bok (techniek) en Tom Lek (gastenontvangst en fotografie).

De uitzending is na afloop ook terug te beluisteren via de rubriek "Midvliet on demand" en dan Midvliet Actueel op www.midvliet.nl

Op zondag 20 oktober om 13:35 uur komt Ruby van Urk naar de studio van Midvliet om in Kakafonie haar nieuwe single ‘Vrij met mij’ te laten horen. Het nummer heeft een compleet nieuwe sound gekregen. In 1994 stond Ruth Jacott met ‘Vrij met mij’ zes weken lang in de destijds dominerende Single top 100. Nog steeds wordt dit lied veel gedraaid bij de Nederlandstalige radiostations. Het is al vele jaren een favoriet nummer van Ruby van Urk. Een tijdje geleden hoorde ze het lied weer voorbijkomen. Op dat moment ontstond bij haar het plan om deze klassieker in een nieuw vaatje te gieten.

“Ik ben altijd op zoek naar muziek wat me raakt en iets met me doet. Als ik het intro aanzet van ‘Vrij met mij’, denk ik YESS!!!!, hier word ik echt blij van. In de studio van Sonic Solutions in Roosendaal werd mijn idee uitgewerkt. We hebben allemaal moderne geluiden gebruikt en de beat is ook een beetje anders. Aan de tekst is niets veranderd. Het resultaat is een verfrissende productie waar ik voor de volle 100% achtersta”, verklaart Ruby.De clip, geproduceerd door Ger Oerlemans, is op z’n zachts gezegd heel bijzonder geworden. Al meer dan 20 jaar werkt Ruby samen met fotografe Cindy Arensman van Studio Tindos uit Aalsmeer. Zij heeft ook de hoes ontworpen van haar nieuwe single “Omdat ze meerdere foto’s had gemaakt leek het me geweldig om die in de clip te verwerken. Het hoesje en de clip hebben dan dezelfde uitstraling. Het is echt heel mooi geworden”, onthult Ruby.

De single ‘Vrij met mij’ verscheen bij Storm Records. Het is de eerste keer dat Ruby samenwerkt met dit platenlabel van Bert Schenau. “Het afgelopen jaar kreeg ik van meerdere mensen de tip om met Bert te gaan samenwerken. Heel toevallig overkwam Bert dat hetzelfde. Hij kreeg mijn naam te horen van diverse collega artiesten. Na een leuk gesprek kruisen we nu onze paden”, glundert Ruby.

Op zondag 20 oktober om 13:35 uur kun je in Kakafonie bij Midvliet FM nader kennismaken met Ruby van Urk. Uiteraard hoor je haar muziek.

Marco Krasenberg & DJ Madman slaan handen ineen voor het Caribische en pakkende 'Jij bent het bewijs' en komen dat graag laten horen op zondag 20 oktober om 13:05 uur in Kakafonie bij Midvliet FM.

De samenwerking tussen Marco en Dj Madman loopt als een rode draad door hun bescheiden carrières. Ooit begonnen met een cover van het nummer 'Stiekum gedanst', tot aan het satirische 'Brief voor mijn schoonmoeder' experimenteerde het duo er muzikaal op los. Met 'Jij bent het bewijs' hebben ze eindelijk het verlossende en vooral trotse gevoel dat ze iets nieuws en goeds in handen hebben. Als we de regisseur mogen geloven dan wordt ook de videoclip een niet alledaagse kijk- en luisterervaring. Door de invloed van de merengue, is het een unieke single geworden waarbij het moeilijk zal zijn om stil te blijven staan.

Marco Krasenberg
De volkszanger Marco Krasenberg is geen vreemde in het Arnhemse muziekcircuit. Als huis-dj van diverse uitgaansgelegenheden greep hij al regelmatig de microfoon om zijn gasten te vermaken. Vanaf zijn 25ste begon hij met het optreden voor publiek. Dit deed hij met orkestbanden van bekende Nederlandstalige artiesten. Totdat hij de stoute schoenen aantrok en de studio indook voor zijn eerste eigen single, die echter nooit officieel is uitgebracht.

DJ Madman (Patrick Daams)
De hit 'meisje, zo lelijk als de nacht' stamt alweer uit het jaar 1997. Na deze hectische periode heeft de Arnhemse rapper een plek achter de schermen verkozen en is voornamelijk bezig geweest met producties voor lokale en regionale artiesten. Toen het duo 'Zus' hem vroeg een featuring te doen op hun track 'De gift', begon het toch weer te kriebelen. En na de lente hit 'Mijn hart gaat boem boem', waarvan hij samen met Frank van Etten de tekst en de muziek voor zijn rekening nam, is het nu de beurt aan de debuterende Marco Krasenberg.    

Op zondag 20 oktober om 13:05 uur kun je kennismaken met het duo Marco Krasenberg en DJ Madman en natuurlijk hoor je hun muziek.
Op zondag 20 oktober om 12:30 uur komt Lustige Ludje naar de studio van Midvliet om zijn nieuwe single ‘Duitse les’ te laten horen. Het liedje ‘Duitse Les’, ooit uitgebracht door Neerlands meest bekende clownsduo Bassie en Adriaan, is in een nieuw vrolijk en luchtig après ski jasje gestoken. Het is een aanstekelijk nummer geworden waarbij het moeilijk zal zijn om stil te blijven zitten.

Ideaal voor oktober- en november-feesten, maar ook geschikt voor tijdens de wintersport en met de carnaval. Eerdere singles van Ludje waren: ‘Bier’, ‘Schnapps und Apfelkorn’ en ‘Prost, Prost’.
Lustige Ludje brengt live een mix van vrolijke Duitstalige schlagers en weet daarmee elke zaal in beweging te brengen. 

Op zondag 20 oktober om 12:30 uur kun je in Kakafonie bij Midvliet FM nader kennismaken met Lustige Ludje en natuurlijk hoor je zijn muziek.
Provincies gaan deze week met minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit aan tafel voor eenduidige regelgeving rond stikstof. De huidige beleidsregels worden vooralsnog gehandhaafd en in mei 2020 geëvalueerd. Zuid-Holland heeft in gesprek met de boeren vandaag hen uitgenodigd en zal ook andere sectoren uitnodigen om hierover het gesprek verder te voeren.

Wethouder Van Eekelen en  Rob Waaijer van Waaijer Projectrealisatie B.V. hebben op 14 oktober 2019 de Koop-, Ontwikkel- en Realisatieovereenkomst voor de herontwikkeling van Herenstraat 42 ondertekend. Nu kan de herontwikkeling van het centrumplan Huygenskwartier starten. 

Op het dak van de St. Bonifaciusschool in Wassenaar worden tweehonderd zonnepanelen geplaatst. Dit betekent dat de school de elektravoorziening bijna volledig zelf kan opwekken.

Een in Voorburg gevestigde uitvaartonderneming werd zondagavond tegen de lamp gehouden in het televisieprogramma 'Undercover in Nederland' van Alberto Stegeman. Er bleek een hoop niet pluis bij Moer Uitvaartplanners, dat opereert vanaf het industriepark op de Populierendreef.

Op de Van Everdingenstraat in Voorburg is zondagavond een scooter uitgebrand. Dat meldt Regio15.nl.

Twee junioren teams van de Voorburgse Rugby Club (VRC) speelden zaterdag 12 oktober een finalewedstrijd in Hoek van Holland. Bij terugkomst werd het nieuwe clubhuis van de VRC geopend in aanwezigheid van niemand minder dan wethouders Astrid van Eekelen en Nadine Stemerdink.

De zaal in het Woonzorgcentrum De Mantel zat zondagmiddag 13 oktober om half drie al vol met bewoners en familieleden of bekenden. Presentator Marcel Mulder lichtte het programma toe. Hij stelde aan het publiek de pianiste Natasja Douma voor en de dirigent Peter Janka. Natasja was recent op TV te horen bij Podium Witteman.

RKAVV heeft goede zaken gedaan in de hoofdklasse. Het won op eigen veld van Emmen en heeft nu aansluiting met de middenmoot. In een bizarre wedstrijd, waarin dertien doelpunten vielen, trokken de Leidschendammers uiteindelijk met 8-5 aan het langste eind. Vorige week speelde de Drentse ploeg al 6-6 tegen SDO en dus kwam dit spektakel niet helemaal uit de lucht vallen.

Vrijdag 11 oktober vond alweer de 11e Wondernemersbijeenkomst plaats. De Wondernemers organiseren drie keer per jaar een netwerkbijeenkomst voor jonge (gestart na 2010) ondernemers uit de gemeente Leidschendam-Voorburg.

In de herfstvakantie (19 t/m 27 oktober) zijn er weer volop activiteiten bij Stadstuin Rusthout (gelegen in heempark Rusthout, Noordsingel 3 Leidschendam, tegenover Leidsenhage/Mall of the Netherlands).

In de studio van Midvliet op de Damlaan in Leidschendam werd zaterdagmiddag 12 oktober de foto expositie van Henk Knoester geopend. Deze keer niet met foto’s van zijn liefhebberij bruggen en infrastructuur objecten, maar met bekende afbeeldingen uit de gemeenten Wassenaar en Leidschendam-Voorburg.

Iedereen mag zichzelf zijn en zijn eigen keuzes maken. Dit werd vrijdag gevierd op Coming Out Day. Sommige mensen vinden het belangrijk om openlijk ‘uit de kast’ te kunnen komen, anderen kiezen voor een eigen manier die rekening houdt met persoonlijke omstandigheden. Het één is niet beter dan het ander. Het gaat erom dat iedereen zichzelf kan zijn, veilig voelt, en doet wat goed voelt. Dus ook in Leidschendam-Voorburg!

Duurzaamheidswethouder Lia de Ridder ondertekende namens de gemeente Wassenaar (samen met waterschappen, de provincie Zuid-Holland en andere gemeenten in de regio Rotterdam – Den Haag) het Energieperspectief 2050. Met het ondertekenen werd, op de Dag van de Duurzaamheid, gezamenlijk een belangrijke stap gezet richting een toekomst waarin we in onze regio alleen nog duurzame energiebronnen, zoals zon, wind en warmte gebruiken.

Help het mysterie van Landgoed Welbehagen oplossen! Er was eens een landgoed: Landgoed Welbehagen. Wat is er gebeurd met het landgoed Welbehagen? Is het verdwenen of bestaat het niet meer?  Het enige wat we weten is dat er jaren geleden een heel vreemd feestje heeft plaatsgevonden.

Met het invallen van de donkere dagen neemt de kans op criminaliteit toe. Daarom vindt jaarlijks begin oktober de ‘Week van de Veiligheid’ plaats. Een week waarin extra aandacht is voor veiligheid. De gemeente Wassenaar sloot hierbij aan door op woensdag 9 oktober een Veiligheidsmiddag speciaal voor senioren te houden.

Haaglanden Medisch Centrum (HMC), Reinier de Graaf, het LangeLand Ziekenhuis en het HagaZiekenhuis gaan stoppen met het meegeven van papieren recepten. In de toekomst gaat een eRecept rechtstreeks digitaal naar de apotheek. Ingrid Wolf, de nieuwe bestuursvoorzitter van HMC, heeft daarvoor deze week met apothekersvereniging EFDH een convenant getekend, zo meldt het ziekenhuis op haar website. Dit staat te lezen op de website Skipr. 

In september en oktober hebben 30 studenten van De Haagse Hogeschool onder leiding van de opleiding Ondernemerschap & Retail Management samengewerkt met winkeliers in winkelcentrum De Julianabaan in Voorburg. Met ‘future-proof’ adviezen helpen de studenten de winkeliers meer toekomstbestendig te zijn en zich te positioneren.

Vlak voor de zomer kondigde provincie Zuid-Holland aan opdracht te hebben gegeven aan Staatsbosbeheer voor de kap van zieke en dode bomen in het recreatiegebied Vlietland. Oorzaak is de ziekte essentaksterfte en de slechte staat van de populieren. Met de bomenkap wil de provincie voorkomen dat er gevaarlijke situaties ontstaan voor de bezoekers.

De vrijwilligers in Bibliotheek Wassenaar zijn de steun en toeverlaat om de dienstverlening naar de leden en bezoekers optimaal te houden. Om de vaste krachten te ondersteunen is men op zoek naar vrijwilligers in de uitleen. In Wassenaar zoekt men voor de donderdagochtend van 09:30 tot 13:30 uur versterking.

Op woensdag 16 oktober tussen 21:00 en 22:00 uur zijn Wesley Vermont en Mitch Schomaker te gast bij Click Track bij Midvliet FM.
 
De 19 jarige Leidse volkszanger Wesley Vermont is een nieuw aankomend talent. Op vroege leeftijd kwam Wesley al veel in contact met de Nederlandse muziek en vanaf zijn 17e wist hij zeker dat hij zanger wilde worden. In 2019 kwam hij in contact met producer Laurens van Wessel en tekstdichter Mitch Schomaker en op 1 maart 2019 verscheen zijn eerste single 'Ineens ja, daar was jij'. Wesley had te smaak te pakken en het drietal besloot daarna voor de liefhebbers van echte onvervalste volksmuziek, een aantrekkelijk walsje op te nemen zoals je ze niet dagelijks niet meer op de radio hoort. Een schot in de roos, want het nummer 'Neem er nog eentje', die begin oktober werd gelanceerd, werd direct opgepikt door Buma.nl en inmiddels loopt zijn agenda aardig vol. Wesley Vermont en Mitch Schomaker zijn samen te gast en vertellen uitgebreid over een succesvolle samenwerking. Mitch is als eigenaar van 'Schomaker Mediaproducties' ook verantwoordelijk voor de videoclip.

'Click Track' is een programma van Ron van der Tuijn en Marian Pijnaker en om de week te beluisteren op woensdag tussen 21:00 en 22:00 uur via Midvliet FM. Click Track behandelt de ins & outs van de muziekindustrie van de eerste zangles tot het grote podium. Het programma is dé informatiebron voor elke muzikant!.
Donderdag 10 oktober was de landelijke duurzaamheidsdag in het onderwijs. Op RK-PC Samenwerkingsschool Emmaüs in Leidschendam werd daar door de bovenbouw op een heel speciale manier aandacht aan besteed. De 200 leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 konden in de middag na een gezamenlijke opening één van de tien workshops volgen met ieder een eigen duurzaamheidsthema.

Overal in Nederland vonden vrijdag op Coming Out Day 2019 evenementen plaats om de vrijheid jezelf te kunnen zijn te vieren. Om zichtbaarheid te geven aan Coming Out Day hees de gemeente Wassenaar de regenboogvlag. Samen met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en andere gemeenten vierde ze op deze manier de acceptatie van seksuele en genderdiversiteit.

Verschillende overheidsdiensten hebben donderdagavond een grote verkeerscontrole gehouden op de Prinses Irenelaan in Voorburg. Dit meldt Regio15.nl. Functionarissen van onder andere politie, Douane en Belastingdienst hebben een groot aantal auto's onderzocht, waarbij veel zaken aan het licht kwamen.De auto's werden elders aan de hand van hun kenteken door ANPR-voertuigen eruit gepikt en door motorrijders van de politie naar de locatie van de controle begeleid.

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, heeft vrijdag Johan Remkes beëdigd als waarnemend burgemeester van de gemeente Den Haag. Hij is per 12 oktober 2019 benoemd. Na het ontslagverzoek op zondag 6 oktober van Pauline Krikke, besloot de commissaris, na overleg met de fractievoorzitters, een waarnemend burgemeester te benoemen in Den Haag.

Het nieuwe Haagse onderwijs- en cultuurcomplex heeft de naam Amare gekregen, Italiaans voor zowel liefhebben als ‘a mare’ oftewel ‘aan zee’. Vanaf 2021 is Amare de thuisbasis van vier Haagse culturele instellingen: Residentie Orkest Den Haag, Nederlands Dans Theater, Koninklijk Conservatorium en Dans- en Muziekcentrum Den Haag (het huidige Zuiderstrandtheater).

De gemeente Wassenaar gaat komend jaar nog meer doen om de voorzieningen in het dorp toegankelijk te maken voor inwoners met een beperking. Voorafgaand aan de Week van de Toegankelijkheid (7-11 oktober) lieten wethouders Lia de Ridder (Wmo) en Inge Zweerts de Jong (Welzijn) de gemeenteraad zien hoe zij het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een handicap opnemen in de uitvoeringsplannen.

Na de toch onterechte nederlaag tegen JOS Watergraafsmeer speelt voetbalvereniging RKAVV uit Leidschendam twee keer achter elkaar thuis. Om te beginnen de zeer belangrijke wedstrijd  tegen Emmen. Deze vindt plaats op zondag 13 oktober om 14:30 uur.

De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft een nieuw integraal huisvestingsplan voor alle scholen in het primair onderwijs in de gemeente. Het vorige plan liep tot 2019, het nieuwe plan gaat over de periode 2019-2023. Hierin staan de plannen rond onderhoud, renovatie en nieuwbouw van huisvesting van basisscholen.

In de Meeslouwerplas in het recreatiegebied Vlietland in Leidschendam is waarschijnlijk vervuilde bagger gestort. Dat leidt de Partij voor de Dieren (PvdD) in Zuid-Holland onder meer af uit een uitzending van het programma Zembla. De partij heeft hierover vragen gesteld aan het provinciebestuur. 

De opening van de nieuwe Mediamarkt in The Mall of the Netherlands in Leidschendam is donderdagochtend uitgelopen op een chaos. Hierbij zijn meerdere bezoekers gewond geraakt.

De gemeente Wassenaar start met een pilotprogramma om energiebesparende inwonersinitiatieven extra te ondersteunen. In dit programma krijgen drie initiatiefnemers hulp van een buurtbegeleider om hun eigen energiebesparende actie met buurtgenoten naar een nog hoger plan te tillen.

Het CDA in Leidschendam-Voorburg wil snel duidelijkheid over de gevolgen van het faillissement van bouwbedrijf Schouten B.V. voor kopers van woningen in één van de projecten.

Het Leidschendamse bouwbedrijf Schouten is woensdag failliet verklaard. Het bedrijf verkeerde al langer in de financiële problemen waardoor meerdere bouwprojecten in de regio stillagen. De curator hoopt snel duidelijkheid te geven aan kopers en opdrachtgevers. Aldus Omroep West.

Woej organiseerde op woensdag 9 oktober in het Veur Theater in Leidschendam een middag om aandacht te vragen voor jonge mantelzorgers, die Jonge Helden worden genoemd.

De provincie Zuid-Holland moet zich hard maken voor meer openheid over lokale partijfinanciering. Dit vraagt GroenLinks naar aanleiding van de bestuurlijke crisis in Den Haag.

De gemeenteraad van Wassenaar geeft brede steun aan het voorstel om De Paauw in eigendom te houden zodat het bestuurscentrum kan blijven en het park vrij toegankelijk blijft. Tijdens de raadscommissie Fysieke Leefomgeving schaarde het merendeel van de fracties zich achter het voorstel van B&W.

Op donderdag 10 oktober opent MediaMarkt haar 50ste winkel in Nederland. Een bijzondere winkel op een bijzondere plek: Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam, wat het grootste winkelcentrum van Nederland moet worden.

De gemeente van de Oude of Martinikerk te Voorburg is na een fusie verdubbeld in aantal en sindsdien groeiende. Bij zo’n vernieuwing past een nieuw interieur.

Op zondag 6 oktober jongstleden werd het jaarlijkse 4x4 voetbaltoernooi gespeeld op Sportpark ’t Loo in Voorburg. SenW, Forum Sport, Unicef, Albert Heijn Julianabaan en Roos Feestartikelen sloegen de handen ineen om de basisschoolkinderen uit groepen vijf tot en met acht in Voorburg een onvergetelijke en sportieve dag te bezorgen. Ondanks het natte herfstweer beleefden de kinderen veel plezier tijdens het toernooi waar niet alleen prijzen te winnen waren voor de beste ploeg, maar ook voor de teamoutfit en naam.

Tijdens een testrit op het circuit van Hidden Valley is zonneauto NunaX van het Vattenfall Solar Team hard in aanraking gekomen met de vangrail. De coureur maakt het goed, maar er is flinke schade aan de auto.

HTM heeft Wim Kok per 1 november 2019 benoemd tot manager Corporate Communicatie en Public Affairs. Daarmee treedt hij toe tot het directieteam van HTM.

De gemeente Leidschendam-Voorburg moet zich harder inzetten om betaalbare woningen voor starters en ouderen in Leidschendam-Voorburg te realiseren. Dat stelt VVD-raadslid Arnold Brans. Een motie van zijn hand roept hiertoe op. ‘Er wordt veel gebouwd in onze gemeente en nog meer plannen liggen klaar, maar we zien vooral sociale huurwoningen of grote dure huizen verrijzen. Waar zijn de betaalbare woningen voor starters of senioren?’ vraagt Brans zich af.

Dr. Chris Smiet is afgelopen maandag in de Oude Kerk te Voorburg onderscheiden met Christiaan Huygens wetenschapsprijs voor natuurkunde. Smiet krijgt de prijs voor zijn proefschrift over de verwikkeling van magneetveldlijnen in een plasma.

Het CDA pleit voor een strengere aanpak tegen ‘scheefwonen’ in Leidschendam-Voorburg. In de raadsvergadering van dinsdagavond dient het CDA hiervoor een motie in. De partij hoopt met een strengere aanpak te bereiken dat sociale huurwoningen beschikbaar blijven en komen voor mensen met een laag inkomen. Volgens CDA-raadslid Ron van Duffelen wordt één op de negen sociale huurwoningen in Leidschendam-Voorburg scheef bewoond.