Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Alle nieuwsberichten op een rij
radio


televisie


download


facebook icontwitter iconrss icon

Op vrijdag 28 februari geeft techno producer Jeroen Search een exlcusief interview in radioprogramma Club Madnezz.

Op de eerste donderdag van de maand is bij Midvliet om 21:00 uur het programma ‘Microfoon Open’ te horen. In dit programma kan iedereen die dat wil een uur lang haar of zijn eigen muziekkeuze laten draaien en de nummers zelf aan- en afkondigen. Als u dat een keer wilt, schrijf dan een mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ter attentie van Hans Biard. Op donderdag 5 maart is er een bijzondere gast in ‘Microfoon Open’, namelijk Hans Bouwens, beter bekend als George Baker.

Op woensdag 4 maart tussen 18:00 en 19:00 uur zijn Margareth Pruijn, Jay van den Bosch, Hannah de Bruin en Quinty van der Geest te gast bij Click Track. Deze vier talenten werden geselecteerd door singer-/songwriter Debbie Lammers en geluidstechnicus Ron Lammers en maken kans op een drie uur durende songwriter sessie ter waarde van € 350,00.

RKAVVHet ambitieuze en leuke vrouwen elftal RKAVV VR1 zoekt voor het seizoen 2020/2021 een even ambitieuze en leuke assistent trainer & team manager. Met een jonge, ambitieuze trainster en een team dat nagenoeg intact blijft, is de basis voor een succesvol volgend seizoen gelegd. 

herdenkingsstenen WassenaarDit jaar vieren, herdenken en koesteren we 75 jaar vrijheid. In Wassenaar is een projectgroep gestart om Stolpersteine (struikelstenen) te realiseren in de gemeente.

politie zoekt getuigenDe politie Leidschendam-Voorburg is op zoek naar getuigen van twee straatdiefstallen op maandag 24 februari en woensdag 26 februari. Beide voorvallen vonden plaats in Voorburg.

overhandiging cheque Veur TheaterEen deel van het bestuur van Stichting Het Veur Theater heeft een cheque in ontvangst genomen van Tessa Hoenselaar, die eind vorig jaar een doneeractie startte voor het behoud van het theater in Leidschendam.

NN CPC 2020De organisatie van de City-Pier-City Loop in Den Haag waarschuwt deelnemers op de gezondheid te letten in aanloop naar het evenement.

reinierdegraafvoorburgHet Reinier de Graaf Gasthuis gaat een centrum voor dagbehandeling inrichten op het dak van de parkeergarage voor bezoekers. Het ziekenhuis realiseert hier twee operatiekamers met een herstelafdeling, twaalf dagverplegingsbedden en zes stoelen voor oogingrepen. 

De tips met dancefeesten tijdens valantijn tussen Leiden en Delft van vrijdag 28 en zaterdag 29 februari met Orlando Voorn, Steve Rachmad, Adje, Jeroen Search en Michel De Hey

RKAVVNa de bijzondere bekerwedstrijd tegen het zich sterk verwerende tweede elftal komt voor voetbalvereniging RKAVV uit Leidschendam zondag de volgende topper. JOS Watergraafsmeer komt op bezoek. Dat had een heel speciale wedstrijd moeten zijn. Bij winst afgelopen zondag tegen Alphense Boys had RKAVV dan tegen de Amsterdammers rechtstreeks kunnen spelen om een periodetitel. Dat zit er door het gelijke spel nu helaas niet in.

Ook dit jaar wordt er op Stadstuin Rusthout in Leidschendam weer geklust in het kader van NLdoet. Dit gaat gebeuren op zaterdag 14 maart en daarbij kan men nog best wat hulp gebruiken!

Tekening Caspar Reuvens tijdens opgraving Forum HadrianiCaspar Reuvens was de grondlegger van de archeologie in Nederland. Hij was de eerste die tussen 1827 en 1833 opgravingen deed bij de Romeinse stad Forum Hadriani in Voorburg. Zijn handgeschreven opgravingsdagboeken zijn echter nooit gepubliceerd. Wethouder van Eekelen van Cultureel Erfgoed: “Het is heel bijzonder om deze Romeinse geschiedenis zo dichtbij te hebben, in de Voorburgse grond.

KunstbendeOp zondag 8 maart verzorgt de Popunie de eerste workshop en selectieronde (DJ & Muziek) van Kunstbende Zuid-Holland. Kunstbende is de landelijke wedstrijd voor jong creatief talent en biedt een podium aan talentvolle makers tussen de 13 en 18 jaar in de categorieën Taal, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek en Theater. De eerste selectieronde op zondag 8 maart vindt plaats in Paard, Den Haag.

SpecSaversVoor het tiende jaar op rij hebben klanten van Specsavers met hun aankoop weer een financiële bijdrage kunnen leveren aan goede doelen via Stichting Specsavers Steunt. Voor Specsavers Leidschendam was dit in 2019 Woej, waarvoor € 900,00 is gespaard. Deze week overhandigden de medewerkers van de winkel de cheque aan Woej.
Op dinsdagavond 3 maart om 19:10 uur, vlak voor de Gemeenteraadsvergadering, zal de Stichting Duurzaam LV aan de wethouders Duurzaamheid en Groen een lijst met tips van inwoners overhandigen, over waar heel goed een boom geplant kan worden, en met duurzaamheidideeen. Een ieder is welkom dit bij te wonen. De overhandiging vindt plaats in de Raadszaal van Huize Swaensteijn, Herenstraat 72-74 in Voorburg.

RKAVVDe Leidschendamse voetbalvereniging RKAVV 1 heeft zich geplaatst voor de achtste finale van de KNVB beker. Het rekende in een bijzondere bekerwedstrijd af met de eigen beloften. RKAVV 2 gaf knap weerstand maar moest uiteindelijk toch buigen voor het vlaggenschip. Op een goed bezocht en sfeervolle Kastelenring voegde RKAVV 1 zich uiteindelijk bij de laatste zestien.

midvliet logo 2Wil jij bij de leukste regionale omroep in Haaglanden werken? Ambieer jij een loopbaan in de journalistiek en wil je een bijdrage leveren aan de nieuwsvoorziening in onze regio? Solliciteer dan nu...

MV Special OlympicsOp maandag 24 februari was directeur Sandra van Koningsbrugge van Special Olympics Den Haag 2020 te gast in Sporttribune bij Midvliet FM. Ruim 2000 sporters met een verstandelijke  handicap, waaronder ook sporters uit de gemeente  Leidschendam-Voorburg en Wassenaar, zullen op 12,13 en 14 juni worden ontvangen in Den Haag.

Op zondag 8 maart wordt een succesvolle reeks zondagochtendconcerten op Hofwijck in Voorburg afgesloten met een concert van Duo Sophie-Louise. Het duo bestaande uit Louise Berendsen (dwarfluit) en Sophie van Dijk (harp) spelen werken van onder meer Ravel, Chopin en Fauré in de Pronkzaal van de zeventiende-eeuwse buitenplaats van Constantijn Huygens.

Matroesjka f Curly and StraightCabaret na een burn-out in regie van Titus Tiel Groenestege. Cabaretduo Lisa Loeb en Janneke Rinzema zien we aan het begin van Brainwash ‘geboren’ worden en elkaar de vraag stellen ‘Is er leven na de bevalling?’ En aan het einde, als de dood zich meldt, luidt de slotvraag ‘Dus dit was het?’ Dan volgt het lied van ons demasqué, waarin ze vaststellen dat we allemaal door de mand vallen, uit de toon, van ons geloof en van onze voetstukken.

Boekids 2Basisscholen en middelbare scholen uit de regio kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de collegereeks Boekids University van 25 tot en met 29 mei. Tijdens deze colleges worden leerlingen even uit de reguliere schoolbanken gehaald en leren zij van deskundigen over uiteenlopende, maar actuele onderwerpen.

auke kok johan cruijffTer gelegenheid van de Boekenweek ‘Rebellen en Dwarsdenkers’ geeft Auke Kok op dinsdag 3 maart een lezing over zijn boek ‘Johan Cruijff, de biografie’.
Gebruikmakend van unieke documenten, puttend uit honderden interviews met klasgenoten, jeugdvrienden en –vriendinnen, medespelers, zakenpartners en familieleden heeft Auke Kok een volledige biografie van deze kwajongen, familieman, aanvoerder, trainer en voetbalfilosoof geschreven.
Bonfire Beach 1BonFire Beach Fest pakt dit jaar op 17 en 18 april letterlijk groots uit op het Haagse strand om de landelijke opening van het strandseizoen te vieren. Ter hoogte van de vernieuwde Noordboulevard  brengt theatergroep Close Act haar multidisciplinaire en interactieve theatershow ‘Globe’ voor het eerst op een strand ten uitvoer.

Prostititutie DH1Wederom heeft de gemeente Leidschendam-Voorburg een probleem met een plan van buurgemeente Den Haag. De geplande komst van een nieuw sekscentrum in de Binckhorst op de rand van de gemeentegrens met Voorburg valt niet goed. Raadslid Charlotte Bos van D66 Leidschendam-Voorburg gaat hierover vragen stellen in de raad.
Valkenburg; een volgende ronde
Katwijk en het Rijks Vastgoed Bedrijf (de grondeigenaar van vliegveld Valkenburg) maken ruzie. Het plan van Katwijk zou niet genoeg opbrengen volgens het RVB. De provincie en de minister dreigen in te grijpen, want er moet nu snel gebouwd worden. Katwijk doet 600 woningen extra in de aanbieding En Wassenaar?

Armine StepanyanDe provincie Zuid-Holland gaat onderzoeken of er een emancipatieprijs kan komen waarmee rolmodellen die diversiteit en inclusiviteit nastreven worden gestimuleerd. Gedeputeerde de Zoete heeft vorige week toegezegd die mogelijkheid serieus te gaan bekijken. Dit nadat Statenlid Armine Stepanyan van GroenLinks daar in een warm pleidooi toe had verzocht.

Den Haag Outdoor presale 2020Dit jaar is het alweer tijd voor de vierde editie van Den Haag Outdoor in het Zuiderpark. Het festival vindt dit keer twee weken later in augustus plaats dan de voorgaande jaren. De organisatie geeft aan dat zij veel verzoeken kregen om de datum iets te verplaatsen in verband met de zomervakanties en andere grote festivals die standaard op dezelfde datum vielen als Den Haag Outdoor.

Nu is er natuurlijk de hele zomer op landelijk niveau zoveel aanbod, dat je nooit helemaal kunt zorgen dat er geen andere evenementen plaatsvinden. Toch denkt Den Haag Outdoor met de datum 29 augustus (het laatste weekend van de schoolvakantie) een groot deel van de feestgangers tegemoet te komen.
Bezoekers Klimaattafel 19 februari WassenaarDe Wassenaarse Klimaattafel bestaat ruim een jaar en heeft mooie resultaten bereikt. Een mooi begin. Hoe de inspanningen nog effectiever kunnen, was onderwerp van de gesprekken tijdens de bijeenkomst in de Dorpskerk.
Meer bekendheid geven aan de resultaten om te verduurzamen, de wijken ingaan en nieuwe groepen uitnodigen om mee te doen zijn een paar actiepunten die de Klimaattafel komende tijd gaat oppakken. ‘Het moet een olievlek worden.’ 

poster 8 maartZondag 8 maart brengt harmonieorkest St. Caecilia een gevarieerd matineeconcert ten gehore. Met filmmuziek uit Floris, Robin Hood en Braveheart worden de helden uit vroeger tijden bejubeld.
Ook moderne, muzikale helden krijgen een plek in het repertoire, zoals Amy Winehouse, Seal en onze eigen Duncan Laurence.

Hoogtepunt is het indrukwekkende stuk l’Homme Armé dat teruggaat tot een middeleeuwse oorsprong. 

Ronald Everard voor de PaauwWassenaar krijgt zes ambtenaren die 100% voor Wassenaar werken in het kader van de lange termijn ontwikkeling van Wassenaar 2020-2030. Het CDA vindt dit een mooie eerste stap. CDA-fractievoorzitter Ronald Everard: “Voor ons staat de versterking van de realisatiekracht op één, de belangrijkste doelstelling van het programma.
We zijn voorstander van een nuchter programma dat betaalbaar en uitvoerbaar is. Problemen oplossen en uitdagingen aanpakken zijn cruciaal. Ik denk daarbij aan het aanpakken van het tekort van € 1 miljoen op de jeugdzorg en de komende herverdeling van het gemeentefonds. Dat zijn zaken die meer aandacht moeten krijgen.” 

Vrijdagavond na 20.00 uur komt de band Silver Lining live spelen.

Steven en Anouk gaan de bandleden wat vragen stellen.

meer informatie en podcast vind je hier: *klik


Er is een facebook-event aangemaakt, wil je je aanmelden, klik hier


Silver Lining Area 51

RKAVVVoor het eerst sinds 8 september heeft RKAVV op eigen veld niet weten te winnen. Tegen Alphense Boys kwamen de Leidschendammers niet verder dan een 2-2 gelijkspel nadat RKAVV tweemaal achter had gestaan. Bij een overwinning had RKAVV volgende week periodekampioen kunnen worden, het winnen van die titel is na dit gelijkspel heel erg ver weg. Voorafgaand werd er één minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van oud-voorzitter en erelid Paul van Rede.

Op zondag 1 maart om 13:35 uur komt Henk Damen naar de studio van Midvliet om in Kakafonie zijn muziek te laten horen. Toen Damen 16 jaar was werd hij profvoetballer bij FC Den Bosch. Een jaar later speelde hij in het eerste elftal. Hij heeft hier twee seizoenen gespeeld en is zich toen gaan toeleggen op muziek. Mede dankzij Hans Kraay jr. kwam hij bij een platenmaatschappij terecht.

Op zondag 1 maart om 13:05 uur komt zangeres Richelle van Ling naar de studio van Midvliet om haar nieuwe plaat ‘Leer mij om van je te houden’ te laten horen.
Na de succesvolle single ‘Ik hou je hier vannacht’, die was voorzien van een prachtige videoclip, is het tijd voor haar vierde single. De ex-deelneemster van The Voice Of Holland heeft met deze romantische mid-tempo single, geschreven en geproduceerd door Tom Peters, een prachtige meezinger in handen.

Op zondag 1 maart om 12:30 uur komt zanger Barry van Straten naar de studio van Midvliet om in Kakafonie zijn muziek te laten horen.
Naast zijn werk als jongerenbegeleider is Barry, in Delft geboren, in 2018 begonnen met zingen tijdens talentenjachten. Barry werd aangestoken door het muziekvirus door zijn oom die al jaren door heel Nederland optrad en diverse beginnende artiesten begeleidde.

DigisterkerOverheidsorganisaties verwijzen burgers steeds vaker naar hun websites. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om zoeken van werk of om het doorgeven van een verhuizing. De overheid vraagt steeds vaker naar uw DigiD: uw digitale sleutel voor de overheid. Voorbeelden zijn het patientenportaal, registratie in het donorregister, aanvragen van huurtoeslag.

Op woensdag 4 maart om 13:30 uur wordt de route feestelijk geopend door wethouder Nadine Stemerdink. Met dit initiatief van de stichting “Mooi Voorburg” wordt de narcissenroute van 1978 opnieuw op de kaart gezet. Op dertig plaatsen in het park die gemarkeerd zijn door genummerde stenen, zijn narcissen geplant. Ze bloeien op verschillende tijden, zodat de bezoekers van het park van januari tot april van deze lentebloem kunnen genieten.

Carnaval in Raadhuis Leidschendam 2Zaterdagmorgen heeft burgemeester Klaas Tigelaar van Leidschendam-Voorburg de sleutel overhandigd aan Prins Transportador van de Damzwabbers en de hamer aan Prins Marnix 1e van de Gaanders. Ondanks het afblazen van de carnavalsoptocht van de Damzwabbers zat de feestelijke stemming er prima in. De Blaasbalgen zorgden weer voor de muzikale omlijsting. En natuurlijk hadden de carnavalsprinsen weer de nodige kritiek op de gang van zaken in de lokale politiek.

Ongehinderd op padHelp samen met de Adviesraad Sociaal Domein en het Platform Gehandicapten Leidschendam-Voorburg toegankelijk maken. Een bezoekje aan een winkel, restaurant, theater of station? Voor iemand met een beperking is dat vaak niet vanzelfsprekend. Daarom is er een app ontwikkeld om de toegankelijkheid van alle locaties in Leidschendam-Voorburg in kaart te brengen. 
Dus: als u ergens bent, beoordeel de toegankelijkheid van de plek of het gebouw en geef dat weer in de app.

De carnavalsoptocht in Stompwijk zal zaterdagmiddag wel doorgaan, omdat de wind dan gaat liggen. De optocht van de carnavalsvereniging de Gaanders zal wel iets later van start gaan, zo rond 14.30 uur. Het is nog onbekend of de Stompwijkse wagens ook zullen meedoen aan de uitgestelde optocht van de Damzwabbers op zaterdag 21 maart.

Belasting envelopOndanks dat de Belastingdienst haar best doet het systeem zo makkelijk mogelijk te maken, is het nog wel eens een moeilijke klus. Daarom biedt Bibliotheek Wassenaar de mogelijkheid om met hulp van vrijwilligers van Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar de Belastingaangifte 2019 (kosteloos) in orde te maken.

Mall of the NetherlandsDe geopende zuid-fase van Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam trekt nu al meer dan acht miljoen bezoekers op jaarbasis Dat meldt de website Vastgoedmarkt.nl. De bezoekcijfers laten zien dat het voormalige winkelcentrum Leidsenhage weer groeit.
De zuid-fase van het winkelcentrum heeft 90 winkels en eetgelegenheden. Die trekken momenteel meer dan 650.000 bezoekers per maand.
Politie forensisch onderzoekDe politie onderzoekt het bezorgen van afpersingsbrieven op diverse adressen in Den Haag en Wassenaar in de periode van maandag 10 tot en met donderdag 20 februari. De afperser eist in de brieven dat voor een bepaalde datum een geldbedrag naar hem/haar wordt overgemaakt. Als dit niet gebeurt, wordt er gedreigd met het plegen van strafbare feiten gericht op de ontvangers van deze brieven.
De organisatie van CV De Damzwabbers heeft met pijn in het hart moeten besluiten dat de carnavalsoptocht van zaterdag 22 februari door Zwabberdam (Leidschendam) definitief niet door kan gaan in verband met de te verwachten harde windstoten. Dit besluit is genomen in nauw overleg met de veiligheidsregio en de gemeente.

Wado karateTijdens de afgelopen lesperiode van de Brede School hebben kinderen uit Voorburg-Noord interessante lessen gevolgd voor Wado Karate. Gedurende acht weken hebben kinderen bij OBS De Parachute lessen gevolgd van NO Kachi. Meester Yuha is druk bezig geweest om de kinderen de juist techniek aan te leren.

In het derde deel in de serie 'Bevrijding 75 jaar bij Midvliet FM' op zaterdag 29 februari is er van 15:00 tot 16:00 uur aandacht voor de Tweede Wereldoorlog en Bevrijding in Stompwijk. In de studio zullen drie bestuursleden waaronder Truus Knijnenburg  van Stichting Oud Stompwijk hierover komen vertellen.

Op zaterdag 28 maart brandt het enige echte gratis popfestival in het hart van Scheveningen voor de zesde keer los: HipFest. Van 16:00 tot 03:00 uur barsten meerdere (horeca)gelegenheden in de Keizerstraat wederom uit hun voegen door het muziekgeweld van bekende acts, opkomende bands en jonge talenten die je gezien moet hebben.

Talent EventDe vijf finalisten van de achtste editie van Talent Event zijn bekend. Bands, hiphopacts en singer-/songwriters strijden om indrukwekkend prijzenpakket. In de afgelopen weken streden zes bands, vijf rappers en vier singer/songwriters om een plek in de finale.


karinblankensteinWoensdag 19 februari was het de Internationale dag tegen homofobie in het voetbal. René Marquard ging daarom in gesprek met Karin Blankenstein. Karin is de zus van John Blankenstein, de professioneel voetbalscheidsrechter die openlijk uitkwam voor zijn geaardheid.

Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

 Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren

  Vacatures