Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Alle nieuwsberichten
Tijdens de Algemene Ledenvergadering hebben de leden van voetbalvereniging RKAVV ingestemd met de wisseling van het voltallige bestuur van de vereniging.

Het Italiaanse restaurant Elpidio uit de Herenstraat, Voorburg verzorgde op 10 december in het verzorgingstehuis De Mantel te Voorburg een compleet Italiaans diner, inclusief drankjes. Ongeveer 70 bewoners maakten er gretig gebruik van en genoten van deze bijzondere maaltijd. Na afloop kreeg iedereen een Italiaans aandenken mee.

“Er moet een lespakket komen op school over armoede.” Dat is een van de ideeën die de Kinderraad presenteerde aan de gemeente Leidschendam-Voorburg op dinsdag 10 december in het gemeentehuis. De Kinderraad bestaat uit leerlingen van groep 7/8 van Montessoribasisschool Nieuw Vreugd en Rust. Zij deden afgelopen maanden onderzoek naar hoe de gemeente de gevolgen van armoede kan verkleinen.

Klanten zijn over het algemeen tevreden met Avalex en het afvalbeleid. De waardering hiervoor is in 2019 gestegen van een 6,2 naar een 7,0. De klanttevredenheid is het hoogst in Wassenaar (7,3), Midden-Delfland (7,2) en Rijswijk (7,2). Dit blijkt uit het jaarlijkse klantonderzoek dat Avalex laat uitvoeren onder de inwoners uit de deelnemende gemeenten.

Het sportprogramma van Midvliet FM wist te scoren bij de jeugd in Leidschendam-Voorburg die massaal was opgekomen om te schaatsen bij Ice Paradise (bij de Volle Maan) te Leidschendam.

Woej-directrice Willy Tiekstra en zo'n dertiental ouderen, mantelzorgers en vrijwilligers hebben wethouder Jan-Willem Rouwendal woensdagochtend op het Raadhuis in Leidschendam een petitie aangeboden om de Ouderen Soos te behouden. Deze sneuvelde onlangs aan de subsidietafel. Woej wist maar liefst vijfhonderd handtekeningen op te halen van inwoners die vinden dat de Ouderen Soos behouden moet blijven. 

De gemeente Leidschendam-Voorburg doet een uiterste inspanning om het Veur Theater van de ondergang te redden. Wethouder Astrid van Eekelen (VVD) gaat vooralsnog uit van een opschorting van de programmering na de zomer van 2020.

Wethouder Juliette Bouw (CDA) heeft dinsdagavond een motie van afkeuring in de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg overleefd. De voltallige oppositie van GroenLinks, GBLV en D66 hadden de motie ingediend, omdat de wethouder de informatie over het onderzoeksrapport voor een extra brug opnieuw heeft uitgesteld. GroenLinks had een interpellatiedebat aangevraagd. 

Burgemeester Klaas Tigelaar overweegt een samenscholingsverbod in het Damcentrum in Leidschendam. Dat was de conclusie in de raadsvergadering van dinsdag 10 december na de evaluatie van de ordeverstoringen van de afgelopen dagen in het Damcentrum. Verschillende fracties waaronder GemeentebelangenLV (GBLV) en de VVD hadden aan Tigelaar opheldering gevraagd na de ongeregeldheden.

Maandagavond brachten diverse bewoners uit Leidschendam Centrum en Leidschendam-Zuid een bezoek aan de inloopavond over de locatie Leidsekade.
Op deze locatie zal woningbouw en een parkeerterrein verrijzen.

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jaap Smit is dinsdag 10 december opnieuw beëdigd. Minister van Binnenlandse Zaken Raymond Knops nam de eed af. Dit betekent voor Smit dat op 1 januari 2020 zijn tweede termijn begint als commissaris in Zuid-Holland.

De bovenbouwleerlingen van het Sint Maartenscolleg in Voorburg liepen in verband met Maartensdag een nachtelijke marathon en de onderbouw leerlingen liepen om de school om geld op te halen tijdens een sponsorloop. Inmiddels zijn alle sponsorformulieren ingeleverd en is de opbrengst bijna geteld.

Vanaf zondag 15 december gaat de nieuwe jaardienst 2020 in bij HTM. De vertrektijden van bus en tram wijzigen. Voor trams 2, 3, 6, 9, 11 en 12 zijn er daarnaast ook wijzigingen in frequentie. De routes en frequenties voor bus blijven ongewijzigd.

Op zondag 15 december kunt u in de Voorburgse Koningkerk luisteren naar een mooi lunchconcert verzorgd door het Vocaal Vrouwensensemble Vox Clara uit Voorschoten onder leiding van Maria Rosenmöller.  Op het programma staat “A Ceremony of Carols” van Benjamin Britten (1913-1976).

raditiegetrouw verzorgt Midvliet FM rond en tijdens de kerstdagen een speciale programmering. Wie op deze dagen afstemt op Midvliet, hoort een aantal speciale en zeer sfeervolle programma’s.
Hieronder een overzicht van de speciale programma’s.

Vrijdag 20 december
10 – 15 uur: De Winterse 50 (met René Marquard en Rob Hekman)
(de rest van de dag hoort u de reguliere programmering)

Dinsdag 24 december
13 – 18 uur: De Winterse 50 (herhaling) (met René Marquard en Rob Hekman)
20 – 23 uur: Relax (met Bas Reijnders en Robin Lebbing)
(de rest van de dag hoort u de reguliere programmering)

Woensdag 25 december
00 – 10 uur: Non-stop rustige (kerst)muziek
10 – 12 uur: KerstKompas (met Julie Köler, Suzanne Breeuwsma en Marcel Breeuwsma)
12 – 14 uur: KerstKakafonie (met Peter van der Aar)
14 – 16 uur: Muziek rond de Kerst (met Hans Biard en Peter van der Aar)
16 – 18 uur: Non-stop rustige (kerst)muziek
18 – 19 uur: Kerst Click Track (met Marian Pijnaker en Ron van der Tuijn)
19 – 21 uur: KerstCabaret (met René Marquard en Anneke van Putten)
21 – 22 uur: De Omgevallen Platenkast Kerstspecial (met Max Nierstrasz)
22 – 23 uur: X-max Popcorn (met Gerard van der Mey)
23 – 24 uur:  Met het oog op morgen (NOS)

Donderdag 26 december
00 – 10 uur:  Non-stop rustig (kerst)muziek
10 – 12 uur:  KerstMuziekboeket (met Karin van der Spek, Wies Koppijn en Peter Wilbrink)
12 – 14 uur:  KerstKakafonie (met Peter van der Aar)
14 – 18 uur:  Kerstspecial (met Henk Bos, Bas Reijnders en Robin Lebbing)
18 – 21 uur:  Non-stop rustige (kerst)muziek
21 – 22 uur:  De Omgevallen Platenkast Kerstspecial (met Max Nierstrasz)
22 – 23 uur:  X-mas Popcorn (met Gerard van der Mey)
23 – 24 uur:  Met het oog op morgen (NOS)

Ook rond de jaarwisseling zijn er enkele speciale programma’s.

Dinsdag 31 december
14 – 16 uur:  Het beste uit 100 jaar radio (met René Marquard en Rob Hekman)
20 – 23 uur:  Relax (met Bas Reijnders en Robin Lebbing)
23 – 02 uur:  The 12 inch long versions (met Marcel Breeuwsma)
(de rest van de dag hoort u de reguliere programmering)

Woensdag 1 januari
20 – 23 uur:  The 12 inch long versions (herhaling) (met Marcel Breeuwsma)
(de rest van de dag hoort u de reguliere programmering)
Huize Ivicke maakt goede kans benoemd te worden tot een van de zeven meest bedreigde historische locaties van Europa. De sterk verwaarloosde buitenplaats heeft de shortlist voor de Europese “7 Most Endangered sites” gehaald. Dat meldt Erfgoedvereniging Heemschut in een persbericht. "Dat Ivicke op de shortlist staat is erg genoeg. Het betekent dat er dringend steun nodig is om dit unieke erfgoed te redden", zo stelt Heemschutdirecteur Karel Loeff.

Burgemeester Klaas Tigelaar zal komende vrijdag niet aanwezig bij het ontsteken van de lichtjes in de kerstboom bij de Oude Kerk in Voorburg. Dat meldt Vlietnieuws. De burgemeester laat de eer aan wethouder Astrid van Eekelen.

De politie Leidschendam-Voorburg is nog altijd op zoek naar de eigenaren van vijf fietsen die ze voor Leidsenhage afhandig wist te maken van enkele jeugdige fietsendieven. Een oplettende voorbijganger had gezien dat een paar jongens bij verschillende fietsen zaten te rommelen, en de politie ingeseind. Die was snel ter plaatse, en heeft de jongens in samenwerking met de beveiliging van het winkelcentrum gevolgd. 

GBLV en VVD zullen burgemeester Klaas Tigelaar dinsdagavond tijdens de raadsvergadering aan de tand voelen over de ongeregeldheden in het Damcentrum.

In de wijk Bovenveen is in de nacht van zaterdag op zondag een Harley Davidson uit een garagebox gestolen. De motorfiets stond gestald in een garage aan de Ridder de Snouckaertlaan. Vermoedelijk gaat het dan ook om een gerichte diefstal.

Het Voorburgs Opera Koor (VOK) hield maandag 9 december haar generale repetitie in WZH Schoorwijck te Leidschendam. Zo konden vele ouderen genieten van tweeëntwintig kerstliederen. Gewoonlijk oefent het VOK in de Voorhof bij de Oude Kerk te Voorburg.

Op de Maanweg in Den Haag, tegen de grens van Voorburg-West is maandagavond een personenauto over de kop geslagen. Het ongeval vond plaats ter hoogte van de kruising met de Melkwegstraat.

Op woensdagavond 11 december in Midvliet Actueel:

- ook Leidschendam-Voorburg verkoopt Eneco-aandelen;
- petitie tegen opheffen van WOEJ-ouderensoos in de Plint;
- omwonenden Voorburg staken overleg over bouwplannen Maanplein in Den Haag;
- bewoners Romeinse buurt in Voorburg willen meer betrokkenheid bij herinrichting Hadrianusstraat;
- een terugblik op de informatie-avond over de nieuwe parkeerlocatie aan de Leidsekade in Leidschendam.

Midvliet Actueel is er live woensdagavond 11 december tussen 20.00 en 21.00 uur en in de herhaling op vrijdagavond 13 december tussen 18.00 en 19.00 uur.
Het programma wordt deze week gemaakt door Hans Biard (redactie en presentatie), Irene Batelaan (regie) en Robert de Bok (techniek) en Tom Lek (gastenontvangst en fotografie).De uitzending is na afloop ook terug te beluisteren via de rubriek "Midvliet on demand" en dan Midvliet Actueel op www.midvliet.nl
De 236 zonnepanelen op het dak van de sporthal van basisschool de Cascade in Voorburg leveren inmiddels stroom op. De eerste elektriciteit is nu aan het netwerk geleverd. De zonnepanelen zijn geplaatst op initiatief van een aantal inwoners. Zij hebben met elkaar de eerste energiecoöperatie van Leidschendam-Voorburg opgericht.

Op het Damplein heeft een groep jongeren zondagavond een mobiel (bouw)toilet omver geworpen en in brand gestoken.

De fractie GBLV/Gemeentebelangen wil dat de 60 miljoen extra opbrengst uit de verkoop van Eneco aandelen wordt uitgekeerd aan de inwoners van de gemeente Leidschendam-Voorburg. Het college heeft in de meerjarenbegroting rekening gehouden met 80 miljoen euro opbrengst uit de verkoop van de Eneco-aandelen. Nu dat 140 miljoen euro blijkt te zijn, moet het verschil naar de inwoners, vindt GBLV.

Bijna drieduizend vrijwilligers uit Leidschendam-Voorburg krijgen een kerstkrans van de gemeente, bij wijze van Decembergroet. Afgelopen zaterdag deelde wethouder Rouwendal de eerste kerstkransen uit bij bakker van Maanen. “Vrijwilligers zijn van grote waarde voor onze gemeente,” aldus Rouwendal. “Wij zijn dankbaar voor de inzet die zij leveren. Met bijvoorbeeld de Vrijwilligersprijs en de Decembergroet laten we zien hoe belangrijk hun inzet voor de samenleving is.”

Raadsleden Jacco van Maldegem (D66) en Frank Rozenberg (GBLV) uit Leidschendam-Voorburg pleiten voor ruimere openingstijden van de winkels in de gemeente. Een voorstel hiertoe zal dinsdagavond besproken worden in de gemeenteraad.

Beide raadsleden vinden dat ondernemers zelf moeten kunnen besluiten over hun openingstijden. De huidige Verordening Winkeltijden uit 2014 zou ondernemers beknotten in hun vrijheid en het lastiger maken in te spelen op de behoefte van consumenten.

De komst van de Mall of the Netherlands maakt volgens beide een herziening van het beleid noodzakelijk.
RKAVV won zondag met 0-3 in Noordwijk van SJC. De Leidschendamse voetbalploeg is daarmee hoofdscoorder in de hoofdklasse. Ze laat SJC daarmee achter zich in het klassement en stijgt door naar de zesde plaats in het klassement.

Hockeyspeelster Tess Niessen, lid van V.M.H.C. Cartouche, heeft de eerste plaats behaald in Leidschendam-Voorburg, in de landelijke verkiezing “Clubheld van het jaar (2019)” in de categorie sport.

Een bedrijfsbusje dat geparkeerd stond aan de prinses Beatrixlaan is zaterdagavond volledig uitgebrand. Dat meldt Regio15.

Op zondag 15 december om 12:30 uur komen Meriam Bruggink en Martino Burger naar de studio van Midvliet. Ze hebben gezamenlijk een EP met vier nummers gemaakt en die komen ze late horen in Kakafonie op Midvliet FM.

Martino Burger is een gezellige, zingende steward uit Rotterdam. Martino werd in 2016 in zijn eigen café ontdekt. Zijn debuutsingle ‘Het is over’ kreeg al meteen bekendheid. In de jaren die daarop volgden nog verscheidende singles waaronder ‘Mag ik wonen in je hart’, ‘Kerstmis in de zomer’, het nummer over zijn eigen café ‘In ’t café’ en als laatste de single ‘Mijn liefste kind’, de enorme mooie ballad die in juni van dit jaar uit kwam.

Meriam Bruggink, een vrolijke allround zangeres uit de Achterhoek, is al lang geen onbekende meer in de Nederlandstalige muziekwereld en op menig evenement worden haar nummers zoals ‘Van mij!’, ‘Eerst zien... dan geloven’ en het bij Emiel Hartkamp opgenomen ‘Ik ben met jou uitgepraat’ al luidkeels meegezongen. Ook het emotionele ‘Als ik ga’ is een ballad die er mag zijn.

Een jarenlange vriendschap ging vooraf aan deze samenwerking. Naast hun eigen solocarrières traden ze nu en dan ook nog eens op als een gelegenheidsduo, voor de lol ook wel 2MB genoemd (beide initialen zijn MB). Nu enkele jaren later bezegelen zij hun vriendschap met hun CD, het bewijs dat oost en west zeer goed samen gaan. Het is een EP met vier nummers.Twee duetten en van ieder nog een solonummer. De EP luistert naar de naam ‘Baby don’t go’ en de single is gelijknamig.

‘Baby don’t go’ is een Engelstalig nummer met een vleugje country dat heerlijk vrolijk overkomt. Dat het voor sommigen bekend klinkt is niet verwonderlijk. Het is namelijk een cover van de hit die Dwight Yoakam en Sheryl Crow maakten eind jaren 90. Zowel de single ‘Baby don’t go’ als de EP met dezelfde naam is sinds 1 december verkrijgbaar bij de bekende downloadportals.Op zondag 15 december om 12:30 uur kun je nader kennismaken met Meriam Bruggink en Martino Burger en natuurlijk hoor je muziek van hun gezamenlijke EP.
Op zondag 15 december is er tussen 15:00 en 17:00 uur weer een editie van ‘And the beat goes on. Organisator, samensteller en presentator Martin Reitsma heeft weer een mooi programma samengesteld, waarbij de artiesten geïnterviewd zullen worden en live zullen spelen in de grote studio van Midvliet.

Zo zal Jennifer Ewbank live optreden, evenals The Fleetwood Maniacs (met nummers van Fleetwood Mac), de topvocalistes Deares Sister en Lemming (de topband uit de jaren zeventig. Ook zijn er optredens van Mars (Marcel de Boer) en Yenney. Daarnaast zijn er interviews met Peter de Ronde (voormalig lid van The Golden Earrings) en leden van Group 1850.Kortom: wederom een uitzending om niet te missen.

Te volgen op Midvliet FM en Midvliet tv.
Op zondag 15 december om 13:35 uur is Ronn Amsterdam te gast in Kakafonie bij Midvliet FM. ‘Jij bent nu vrij’ is de titel van het nieuwe nummer van Ronn Amsterdam.Ronn Amsterdam komt met zijn vijfde single ‘Jij bent nu vrij’. Een fantastisch arrangement van MK Media Projects van (Mario Kolenbrander) en opgenomen in the Crowd studio (DJ Galaga) te Driel.

“Na mijn 25e levensjaar zie ik, en ervaar ik, dat je meer begrafenissen mee gaat maken. Ik heb al geregeld mensen weg zien vallen in mijn omgeving. De druppel was het overlijden van een kennis van mijn vrouw, net 60 jaar jong en denkend aan mijn eigen moeder die ik gelukkig nog om mij heen mag hebben. Die dingen samen hebben mij de inspiratie gegeven voor de tekst van mijn nieuwe liedje ‘Jij bent nu vrij’, wat overigens door een fantastische arrangement van Mario Kolenbrander een geheel is geworden, het onderwerp is en blijft een verdrietig gebeuren, waar iedereen mee te maken krijgt, jammer genoeg”, aldus Ronn Amsterdam.

“Voordat het zo ver kwam dat ik mijn nieuwste single ’Jij bent nu vrij’ uit kon brengen is er veel gebeurd. Ik had ook nog een boks/kickboks carrière wat ook erg lekker ging en daardoor heb ik het zingen een jaar of tien op een zijspoor gezet.
Toen ik weer begon met zingen, kwam ik mijn huidige vrouw tegen en heb door haar de draad weer opgepakt. De volgende singels volgde daarop, ’Mijn Amsterdam’, ‘Door jou’, ‘Onbereikbare liefde’, ‘Jij bent alles’ en dan nu mijn vijfde single ‘Jij bent nu vrij’. Het volgende nummer ligt ook alweer klaar, maar eerst van dit nummer genieten.”

Op zondag 15 december om 13:35 uur kun je luisteren naar een gesprek met Ronn Amsterdam en natuurlijk hoor je zijn muziek.
Op zondag 15 december om 13:05 uur komen enkele VlietGrieten naar de studio van Midvliet. Onder meer om te vertellen over het succes dat deze Leidschendamse viswijven hebben geboekt. Op zaterdag 23 november hebben zij in Schiedam een Battle voor Shanty-koren gewonnen. Deze Battle besloeg vier dagen waarbij er iedere dag drie koren zongen. De beste van elke dag zongen vervolgens tegen elkaar zingen.

Het groot viswijvenkoor De VlietGrieten bestaat uit vrouwen uit Leidschendam en omgeving.  Onder de muzikale leiding van de dirigent en met muzikale begeleiding van vier accordeonisten zingen zij sinds 2011 de liederen meerstemmig en uit het hoofd.

Vol overgave vertolken zij liedjes en shanty’s over zeemansvrouwen, woelige baren, avontuur, weemoed en over een lach en een traan. Dit alles aangevuld met lekkere meezingers.
 
Op zondag 15 december om 13:05 uur zijn enkele VlietGrieten in de studio om over het koor en de mooie overwinning in Schiedam te vertellen en natuurlijk hoor je muziek van de cd van De VlietGrieten.
Hagenaar Jeffrey Jorissen speelt zijn eerste Grand Prix finale biljarten in zijn carrière en verslaat gelijk de nummer één van de wereld, Dick Jaspers. Vrijwel zeker mogen Jaspers en Jorissen naar het WK voor landenteams in Viersen; zeker speelt Jorissen met Raimond Burgman het Europees kampioenschap voor landen in Turkije in februari 2020.

De gemeente Leidschendam-Voorburg en het Vrijwilligerspunt zorgden op zaterdag 7 december voor een smakelijk bedankje als waardering voor de inzet van de vele vrijwilligers in Leidschendam-Voorburg. Ze werden beloond met een kerstkrans die opgehaald kon worden bij een bakker.

Traditioneel voert de afdeling Leidschendam-Voorburg van Amnesty in de periode voor Kerstmis een schrijfactie. Deze actie werd zaterdag 7 december van 10.30 tot 16.00 uur gehouden in de Voorhof in Voorburg. Op de dag van de mensenrechten schrijven honderdduizenden mensen wereldwijd brieven.

Bij monde van Karin Joustra laat buurpreventieteam Damsigt uit Voorburg weten, dat het team van mening is dat het instellen van vuurwerkvrije zones door buurtbewoners niet gaat werken. "Zo help je je leuke buurt om zeep. De poster van de dierenbescherming heeft geen kans van slagen. Leuk joh, laten we daar eens gooien. De verantwoording bij de burgers leggen (participatiesamenleving) is lekker makkelijk"

De kersteditie van Straatnieuws Den Haag/Rotterdam is te koop. Om de verkopers tijdens de feestdagen iets extra’s te geven, krijgen ze een kerstbonus per verkochte krant. “Ondanks de dalende oplagecijfers, zijn we blij dat we toch een manier hebben gevonden om onze verkopers dit jaar iets extra’s te geven tijdens de feestdagen,” vertelt hoofdredacteur Natascha Frensch. Per verkochte krant verdienen verkopers nu 1 euro in plaats van de gebruikelijke 0,85 cent.

Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar is op zoek naar twee flexibele medewerkers service voor 12 uur per week. De medewerker service is een gastvrije serviceverlener die de klanten proactief adviseert en helpt. Je bent voor de klant altijd het eerste aanspreekpunt, wijst de klant actief de weg en brengt op ondernemende wijze het bibliotheekaanbod en de programmering onder de aandacht.

De Koningkerk in Voorburg kent een lange traditie van gelegenheidskoren. Mensen die het gewoon leuk vinden om te zingen en met Kerst een eenmalig koor vormen. Met de volwassenen zingt men tijdens de viering op kerstavond mooie en bekende kerstliederen. Het gelegenheidskoor voor kinderen zingt op Eerste Kerstdag moderne eigentijdse kerstliedjes. Ook het oefenen is puur ‘zangplezier’.

Joris’ Kerstboom staat net als voorgaande jaren in Bibliotheek Wassenaar. De actie is gebaseerd op het KRO-NCRV tv-programma van presentator Joris Linssen, waarin hij mensen uitnodigt een bijzonder persoon in het licht te zetten. In Bibliotheek Wassenaar kunnen bezoekers de komende tijd hetzelfde doen.

Een supermarkt aan de Steijnlaan in Den Haag werd op vrijdagavond 6 december rond 18:40 uur door twee onbekende mannen overvallen. De twee bedreigden medewerkers met wapens en gingen er met onbekende buit vandoor. Er raakte niemand gewond.

De politie hield tussen vrijdagavond 6 december en zaterdagochtend 7 december in Den Haag dertien personen aan, voor brandstichting, voorbereidingen daartoe en het gooien van zwaar vuurwerk. Alle verdachten zitten nog vast en worden gehoord door rechercheurs.

Kom in de sfeer van Kerstmis op vrijdag 14 december in de Oude Kerk van Voorburg. Vocaal Ensemble Cantate trakteert u op een breed kerstrepertoire met het thema ‘Vom Himmel Hoch’. Van dit bekende kerstlied zullen toonzettingen van J.S. Bach en S. Karg-Elert te horen zijn.

Na de terechte overwinning thuis van voetbalvereniging RKAVV uit Leidschendam tegen Quick’20 lijkt het slippertje bij HBS een incident. Weer vier doelpunten en een mooie wedstrijd voor het thuispubliek, dat meer verwend wordt dan de afgelopen seizoenen.

Met een feest voor de kinderen, kaarsen gieten en een kerststal in de molen viert de Voorburgse Polder Essesteijn kerst. In en om de kinderboerderij wordt woensdagmiddag 18 december van 14.00 tot 16.00 uur een kerstfeest gevierd. Op het programma staat onder meer muziek, feestverlichting maken en koekjes versieren. Er zijn chocoladebollen en lekkere drankjes.

Schonere lucht in Zuid-Holland is hard nodig. GroenLinks in Zuid-Holland is daarom blij dat Zuid-Holland het Schone Lucht Akkoord omarmt. Statenlid Robert Klumpes (portefeuillehouder milieu van GroenLinks): "Op dit moment leven Zuid-Hollanders 10 tot 13 maanden korter door vieze lucht. In de Rotterdamse wijk Feijenoord zelfs drie jaar korter dan inwoners van het Gooi! Hoog tijd dus om werk te maken van schone lucht in Zuid-Holland."

Hoe maak je jouw digitale nalatenschap voor nabestaanden overzichtelijk? Wat gebeurt er met beveiligde accounts als iemand overlijdt? Een actueel thema nu steeds meer mensen steeds meer accounts hebben en we steeds meer dingen online regelen van bankieren tot belasting van kopen tot lenen.

Voetbalvereniging Blauw-Zwart in Wassenaar zet grote stappen naar verduurzaming van het sportcomplex. Op dinsdag 3 december was de officiële ingebruikname van de ledverlichting.