Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Alle nieuwsberichten
Op zondag 24 februari wordt er tussen 10:00 en 12:00 uur via Midvliet FM en Midvliet televisie een speciaal in memoriam-programma uitgezonden met en over de zeer bekende presentator Bob van Huët.

De geliefde presentator Bob van Huët is op maandag 18 februari overleden. Bob presenteerde bij Midvliet FM het zeer populaire programma ‘Muziekboeket’. Elke week mocht hij een enorme lijst aan verzoekjes ontvangen. Zijn luisteraars waren zeer trouw en sloegen geen uitzending over.

Bob is geboren op 4 november 1930 en is 88 jaar oud geworden.Bob van Huët heeft, naast zijn gewone werk, zestig jaar lang op vrijwillige basis radioprogramma’s gemaakt. Hij was daar altijd zeer gedreven in. Bekend is het verhaal dat als een bepaalde verzoekplaat bij het radiostation niet aanwezig was, hij naar de winkel ging om deze (van zijn eigen geld) te kopen. Bob begon, zoals zovelen in die tijd, zijn radiocarrière bij een piraat. In zijn geval ‘Radio Centraal’, waar hij acteerde onder het pseudoniem ‘Mister X’. Later heeft hij zijn verzoekplatenprogramma verzorgd bij de ziekenomroep ‘Zoba’, de lokale Haagse omroep ‘Lokatel’, de religieuze omroep ‘Vokabel’, de lokale omroep NRG (in Delft), Omroep Rijswijk en de laatste jaren voor Midvliet FM.

Aangezien ook Zorgradio Haaglanden (een samenvoeging van de ziekenomroepen Rano en Zoba) de uitzendingen doorgaf, kon Bob in Muziekboeket ook plaatjes draaien voor de zieken. Ook waren er (via internet) luisteraars in onder meer Australië. Bob waardeerde het zeer dat zijn programma bij Midvliet ook via de televisie te volgen was. Regelmatig zwaaide hij naar zijn luisteraars of bewoog hij op de maat van de muziek mee, met een grote glimlach op zijn gezicht. Het radioprogramma was zijn lust en zijn leven.Bob maakte zijn programma op zondagochtend met zijn vaste technicus Peter Wilbrink (meegekomen van Omroep Rijswijk) en zijn vriendin Louise (Wies) Koppijn die aan de telefoon zat om de verzoekplaten te noteren.

Wies heeft ook een boek over Bob geschreven met als titel ‘Bob de rebel’. In dit boek wordt niet alleen zijn radiocarrière beschreven, maar ook zijn privéleven en arbeidsverleden. In maart 2017 werd bekend dat Bob leed aan een dodelijke ziekte. Hij besloot zich niet te laten behandelen. Hij was bang dat een behandeling hem zieker zou maken en zijn leven slechts met een korte tijd zou verlengen. Bob van Huët gaf aan dat hij zo lang als dat mogelijk was door wilde gaan. Ook al kostte het hem moeite en veel energie; hij was er elke zondag trouw.

Tot begin januari dit jaar. Toen kreeg hij griepverschijnselen en een longontsteking. In zijn kwetsbare toestand werd dat fataal en vanaf half januari was hij niet meer in staat zijn programma te presenteren. Dat feit deed hem meer verdriet dan zijn verslechterde medische toestand. Vanaf half januari werd Muziekboeket gepresenteerd door Pieter Kuipers en Pieter zal dit ook blijven doen. Dit was een duidelijke wens van Bob. Zijn ‘Muziekboeket’ mocht niet ophouden.

We zullen Bob van Huët zeer missen en wensen Wies en de familie heel veel sterkte in deze zware tijd.

Op zondag 24 februari zendt Midvliet op radio en televisie tussen 10:00 en 12:00 uur een speciaal ‘in memoriam’ programma uit. Dit programma is opgenomen in december en Bob vertelt in deze zeer speciale editie van ‘Muziekboeket’ over zijn leven, zijn werk en zijn radiocarrière. Alle muziek in deze twee uur is door Bob zelf uitgekozen.
RKAVV speelt zondag uit tegen Meerssen. De uitwedstrijd tegen Meerssen is de derde en laatste in Zuid-Limburg dit seizoen. Meerssen staat bekend als een stabiele middenmoter.

Raadslid Charlotte Bos van D66 Leidschendam-Voorburg gaat schriftelijke vragen stellen aan het college van B&W over de verkeerstoename door woningbouw in de Binckhorst.

Maandagavond 18 februari was de uitreiking van de Rabobank Sportprijzen Leidschendam-Voorburg in sporthal Kastelenring. Tijdens een feestelijke avond werden alle genomineerde sporters en sportteams in het zonnetje gezet.

Bob van Huët Sr., jarenlang een bekende radiopresentator in Den Haag en omstreken, is maandagnacht op 88-jarige leeftijd overleden.

In de parkeergarage van de Oude Haven te Voorburg zijn maandag een aantal auto's met besmeurd.

De PvdA Leidschendam-Voorburg ging op 16 februari op de markt in gesprek met inwoners om duurzame ideeën op te halen voor het lokale Duurzaamheidsprogramma, dat dit voorjaar wordt besproken in de gemeenteraad. De actie leverde veel enthousiaste reacties op.

De VVD in Leidschendam-Voorburg maakt zich hier ernstige zorgen over en wil extra inzet van de gemeente en politie.

In de slag om de kiezer hebben verscheidene partijen de campagne voor de waterschaps- en provinciale statenverkiezingen afgetrapt met campagnefilmpjes en ludieke feestnummers. Woensdag 20 maart vinden de verkiezingen plaats.

De politie heeft zaterdagavond 16 februari een illegaal pokertoernooi opgerold in een woning aan de Van Bellesteynweg in Wassenaar heeft . De organisator van het toernooi is aangehouden.

Ruim 70 inwoners van Wassenaar bezochten donderdag de bijeenkomst ‘Wassenaar zijn we samen’. Doel van de avond was om met elkaar in gesprek te gaan over de sociale kracht van het dorp. De Vrijwilligerscentrale presenteerde de nieuwe look and feel van de website WassenaarDoet.nl en lanceerde de bijbehorende app.

In de nacht van zondag op maandag is er in Voorburg wederom een auto uitgebrand. Dat meldt Omroep West. De auto was ditmaal geparkeerd was aan de Prins Bernhard-laan, nabij station Voorburg 't Loo.

Rotaryclub Voorburg-Vliet heeft zaterdag 16 februari heeft de zesde editie van de 'Interservice IQ-quiz' gehouden. De benefietavond vond plaats in het Sint Maartens College in Voorburg. De opbrengst is geheel ten goede gekomen aan Basalt Revalidatie (voorheen Sophia Revalidatie), afdeling tyltylcentrum de Witte Vogel in Den Haag.

RKAVV heeft een belangrijke overwinning geboekt. In Gorinchem won het in blessuretijd met 1-2 van nummer vijf Unitas. Na een matige eerste helft legde RKAVV een goede tweede helft op de mat wat genoeg bleek voor drie belangrijke punten. 

In de Stuwstraat te Den Haag nabij de Binckhorstlaan aan de overzijde van de Haagvliet, is een kamer in een appartementencomplex volledig uitgebrand. De brandweer was er gelukkig snel bij.

Op woensdagavond 20 februari in Midvliet Actueel:

- Dambelang roept op tot raadsenquete over bouwplan Molenpad en parkeerproblemen Leidschendam Centrum;
- wat zijn de gevolgen van de sluiting van ziekenhuis Bronovo voor Wassenaar en waar kun je straks in HMC Antoniushove voor terecht?;
- groen licht voor drie jaar Vlietwensen in Leidschendam-Voorburg;
en Prinses Lacta van de Damzwabbers viert het met toeters en bellen.


De live-uitzending is woensdag 20 februari tussen 20.00 en 21.00 uur. De herhaling is vrijdag 22 februari tussen 18.00 en 19.00 uur.
De uitzending is na afloop ook terug te beluisteren via de rubriek "Midvliet on demand" op www.midvliet.nl
Midvliet Actueel is een programma van Hans Biard (redactie en presentatie), Tom Lek (gastenontvangst en fotografie), Irene Batelaan (regie) en Robert de Bok (techniek).
Ook in 2018 heeft de jeugd van voetbalclub SEV uit Leidschendam weer met vol enthousiasme meegedaan aan de jaarlijkse Grote Clubactie. Door middel van deze actie verkopen de jeugdleden lootjes voor de Grote Clubactie loterij en halen daarmee ook geld op voor hun club. Hiervan kan dan nieuw materiaal gekocht worden zoals goaltjes, tenues en nieuwe ballen.

Doe Tai Chi en verbeter je gezondheid. Binnenkort starten er in Wassenaar en Den Haag weer nieuwe cursussen Kin San Tai Chi. Deze van oorsprong Chinese bewegingsvorm heeft een heilzame werking op lichaam en geest en kan door iedereen beoefend worden.

Hofwijck in Voorburg is een kleine buitenplaats met een groot verhaal. Op Hofwijck kijk je door de ogen van Constantijn en Christiaan Huygens naar de Gouden Eeuw. Misschien hebt u dat wel eens gedaan als individuele bezoeker, met een audiotour of in het gevolg van een gids. Vanaf zondag 3 maart is er nóg een mogelijkheid: het zondagochtendcollege.

Les in democratie saai? Voor groep 8 van de Maria Bernadetteschool te Leidschendam niet! Zeker niet als je daar een stukje lokale geschiedenis bij betrekt: het Leidschendamse Raadhuis. Een democratisch monument op steenworp afstand van school; waar al menig ouder, familie, meester en/of juf getrouwd is.

Het is goud wat er blinkt tijdens de Erfgoeddag 2019! Thema van de Erfgoeddag in Leidschendam-Voorburg is namelijk ‘Schatten van de Gouden Eeuw’. Komt u zaterdag 13 april ook naar deze feestelijke dag? Daarop is het cultureel erfgoed van Leidschendam-Voorburg veelal gratis te bezoeken.

De buurtcoaches van Sport en Welzijn (SenW) organiseren gedurende het hele schooljaar een gevarieerd naschools activiteitenaanbod in de vijf Brede Scholen in Leidschendam-Voorburg. Eind vorig jaar is daar een locatie bijgekomen: Brede School Stompwijk.

In de voorjaarsvakantie houdt Sport en Welzijn (SenW) een activiteitenweek voor de jeugd in Leidschendam-Voorburg. De vakantiepret begint maandag 25 februari met de Sport-In, een gezellige sportdag voor kinderen van 6-12 jaar. De rest van de week zijn er tal van leuke activiteiten te doen op de verschillende locaties van SenW in Leidschendam-Voorburg.

De Koningsmarkt op 27 april in Oud Leidschendam is een begrip. Ook dit jaar is er weer de gezellige rommelmarkt in de Venestraat, Jagerstraat en het Achterom. Men kan er snuffelen tussen tweedehands spulletjes of onder het genot van een drankje luisteren naar de muziek. Geïnteresseerden voor deelname kunnen zich aanmelden via het formulier op www.limonadefabriek.com/koningsdag.

In Bibliotheek Wassenaar is het mogelijk om op afstand documenten naar de printer te sturen. Dit betekent dat je in de bibliotheek met jouw laptop, iPad, tablet of smartphone printopdrachten naar de printer kunt sturen, maar ook dat printopdrachten vanuit huis verstuurd kunnen worden naar de printer van de bibliotheek.

Vrijdagochtend stonden de eerste klanten al om 07.30 uur verwachtingsvol in de rij voor de feestelijke opening van de vernieuwde Aldi-vestiging in Leidschendam. Filiaalleider Paul Dekker opende officieel de winkel door het rode lint door te knippen. Vervolgens stroomden de nieuwsgierige klanten naar binnen, die direct verrast werden door de geur van versgebakken broodjes.

Ondanks dat de Belastingdienst haar best doet het systeem zo makkelijk mogelijk te maken, is het nog wel eens een moeilijke klus. Daarom biedt Bibliotheek Wassenaar de mogelijkheid om met hulp van vrijwilligers van Kwadraad Maatschappelijk Werk en Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar de Belastingaangifte 2018 (kosteloos) in orde te maken.

Woont u in Rijswijk en heeft u hulp nodig bij het invullen van formulieren voor de aanvraag van onder andere de zorg- of huurtoeslag, de Ooievaarspas, kwijtschelding van gemeentelijke belastingen? Kom dan naar één van de spreekuren van de Formulierenhulp van Welzijn Rijswijk.

De overheid doet steeds meer via het internet en u kunt daar gebruik van maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen weten dat niet of vinden het nog wat moeilijk. Daarom is er in Bibliotheek Wassenaar een speciale Cursus ‘Digisterker - Werken met de elektronische overheid’.

De politie Leidschendam-Voorburg heeft twee bedriegers opgepakt. De polite laat weten: "Donderdag 14 februari zagen collega's op de Voorburgseweg te Leidschendam twee jonge mannen lopen met een iMac, welke in een verhuisdoos was gezet. Collega's vonden dit vreemd en controleerden de twee mannen."

Bijen zijn het onderwerp waarover imker Paul van Rooijen, secretaris van Imkersvereniging Den Haag, op maandagavond 18 februari  in het clubgebouw van EHC aan de Groene Zoom komt spreken. Heb je wel je eens met een willekeurige imker gepraat? Zo, ja, dan weet je dat een imker niet zo gauw is uitgepraat over zijn hobby: bijen houden.

“De waterschapsverkiezingen dreigen te worden ondergesneeuwd door landelijke thema’s als het klimaatakkoord en het kinderpardon.” Dat zegt Ron van Megen, voorzitter van de Algemene Waterschapspartij (AWP). De partij wil daarom de grote waterschapsthema’s van de komende verkiezingen middels een lied op de radar van de kiezer te krijgen. “Muziek maakt complexe onderwerpen licht en toegankelijk.”

De jaarlijkse Valentijnsactie van de lokale politieke partij Gemeentebelangen Leidschendam-Voorburg stond dit jaar geheel in het teken van Ap de Heus. GBLV-raadslid Sanja Duijvestijn: “Recent bereikte Ap de Heus het bericht dat het lintje waar betrokken burger Mirjam Stichter hem voor had opgegeven, helaas aan zijn neus voorbij zou gaan."

Er staat voor 23 februari weer een mooi concert gepland. Jan Droogers gaat het concert verzorgen. Zoals u wel zult weten wordt het weer een prachtig concert met werken van Feike Asma, Herman van Vliet, Vivaldi, Vierne, Jan Nieland en Tjaikovski.
Na het concert kunt u onder het genot van een drankje met de organist napraten.

Space2Dance, dé dansplek zonder leeftijdsgrens. Zij dansten in hun jongere jaren bij Ao-Zora, de Toys, de Tempel, de Ballentent, Nastasta en natuurlijk het Paard van Troje. Zij dansen nog steeds graag, gevarieërd en ook wild en vrij. Omdat zij geen geschikte tent wisten waar deze muziek gedraaid wordt, zijn ze het zelf gaan doen.

Op zondag 10 februari werd via Midvliet FM het droeve nieuws gemeld dat de populaire presentator Bob van Huët niet meer terug zal keren op de radio. Na een prachtige radiocarrière op diverse radiostations is Bob van Huët door ziekte niet meer in staat het verzoekplatenprogramma 'Muziekboeket' te presenteren.

Huisartsen en de gemeente Leidschendam-Voorburg gaan samenwerken om kinderen, jongeren en hun ouders nog sneller de juiste hulp te bieden. Wethouder Juliette Bouw (jeugd): “In negen huisartsenpraktijken in Leidschendam-Voorburg zetten we praktijkondersteuners in met specifieke kennis over jeugdhulp. De ondersteuner brengt het probleem van het kind of de jongere in kaart, biedt begeleiding of verwijst door naar andere jeugdhulp."

Op het parkeerterrein achter de Prins Frederiklaan ter hoogte van wijk- en dienstencentrum Woej de Plint is op woensdag 13 februari rond 21.30 weer één van de rolstoelbussen van Stichting Woej volledig uitgebrand. In juli 2018 was dit ook al het geval. 

Robyn Keijzer van de St. Maartensschool uit Voorburg won woensdagmiddag 13 februari de voorleeswedstrijd voor basisschoolleerlingen uit Leidschendam-Voorburg en Rijswijk.De voorleeswedstrijd werd gehouden in Theater Ludens in Voorburg. Het betrof hier een lokale voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. Robyn gaat nu door naar de regionale kwartfinale op 13 maart, ook in Theater Ludens.

Dit jaar is afgelopen maand uitgeroepen tot het Jaar van het Ka'i Orgel. Deze proclamatie werd afgelopen maand gedaan door de Eerste Minister en het Ministerie van Cultuur van Curaçao, een tropisch deel van ons Koninkrijk. Door een verleden met Shell, de financiële dienstensector op het eiland, en het internationale karakter van Nederland bestaan er veel wederzijdse familie- en vriendschapsbanden.

Het Woej Cultuurmenu 55+ voor de maanden april t/m juni ligt klaar. Vier maal per jaar verzorgt Woej voor inwoners van Leidschendam-Voorburg een leuk en afwisselend cultureel programma met zes voorstellingen voor ouderen die graag naar het theater gaan. Ook voor april t/m juni is er een aantrekkelijk programma: ballet, cabaret, musical en muziek.

"Heeft u zonnepanelen op het dak van uw woning? Gefeliciteerd. U bent heel goed bezig. Een mooie opstap in de door de regering voor ogen staande energietransitie. Ook de gemeente Leidschendam-Voorburg omarmt het halen van klimaatdoelstellingen en geeft subsidies op een aantal energie besparende maatregelen."

Eind deze maand vindt de 21e editie van het Affligem Bluesfestival Delft plaats. Met ruim 75 gratis toegankelijke live-optredens op 22, 23 en 24 februari is dit evenement al enige jaren het grootste indoor Bluesfestival van de Benelux. In het komende bluesweekend staan ook veel specials in het programma.
 

In september 2018 heeft het college nieuwe parkeertellingen laten uitvoeren in Leidschendam Centrum. Op basis hiervan is berekend hoe de parkeersituatie in de toekomst eruit ziet, als alle bouwprojecten klaar zijn. Dit staat in de parkeerbalans Leidschendam Centrum 2018. Deze wordt aan de gemeenteraad voorgelegd om te hanteren als toetsingskader voor de bouwplannen in Leidschendam Centrum.

Rijkswaterstaat gaat samen met de gemeente Wassenaar eind februari de bermen langs de parallelweg van de Rijksstraatweg opnieuw inrichten. Het gaat om de bermen (beide zijden) van de parallelweg langs de westzijde van de A44, tussen de Narcislaan en het bedrijventerrein Maaldrift. De bermen krijgen nieuwe bomen en een haag. De werkzaamheden starten op vrijdag 22 februari en zijn naar verwachting vrijdag 1 maart afgerond.

Naar aanleiding van een e-mail die ik aan Avalex had gestuurd met vragen met betrekking tot het ophalen van illegaal geplaatst grofvuil en vuilniszakken, werd ik uitgenodigd door de Teamleider Inzameling, Dick van Eijk, voor een rondleiding bij Avalex.

De 13e editie van de ShoppingNight vindt dit jaar op vrijdag 28 juni plaats in de Binnenstad van internationale winkelstad Den Haag. Tot en met middernacht blijven de winkels in de binnenstad van Den Haag geopend. Wie deze exclusieve winkelavond bezoekt, kan hoog oplopende kortingen en diverse acties bij verschillende winkels verwachten. Daarnaast zorgen spetterende muzikale optredens, te gekke aankleding en entertainment, modeshows, gratis workshops en fantastisch eten voor een onvergetelijke shopavond!

De voorzitter van de Raad van Bestuur van de HMC-groep, Paul Doop was dinsdagavond in Huize Swaensteyn te Voorburg om een toelichting te geven aan de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg op de toekomstplannen voor de HMC-ziekenhuizen in de regio. HMC Bronovo zal op korte termijn een weekziekenhuis worden (open maandag t/m vrijdag) en op lange termijn worden gesloten. HMC Antoniushove zal worden gemoderniseerd en uitgebreid.

Ruim 4.000 bezoekers hebben afgelopen zondag de regenbuien getrotseerd om te Gluren bij de Buren. Dit landelijke huiskamerfestival, waarbij huiskamers voor één middag veranderen in een podium, is dit jaar voor de vierde keer georganiseerd in Zoetermeer. In totaal openden maar liefst 65 ‘huiskamers’ de deuren.

De gemeente Leidschendam-Voorburg stelt ook de komende jaren budget beschikbaar voor initiatieven van inwoners die betrokkenheid bij een buurt, wijk of de hele gemeente vergroten. Een groep inwoners toetst of de ingezonden initiatieven bijdragen aan meer sociale cohesie, een betere leefbaarheid en/of veiligheid. Is dat het geval dan wordt door de gemeente een financiële ondersteuning toegekend. Dit gebeurt onder de naam Vlietwensen.

De Wassenaarse wethouder Caroline Klaver-Bouman (Toerisme en Strand) heeft namens het college van B&W een bezoek gebracht aan Het Ganzenhoekbos. Daar kregen met raadslid Maria Bellekom-Vogels en met leden van de hardloopvereniging ‘De Duintrappers’ een rondleiding van boswachter Mark Kras van Staatsbosbeheer.