Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Alle nieuwsberichten
Desert Challenge De GINAF Rally truck van Aad van Velsen heeft opnieuw een rally met succes gefinisht. Acht etappes door het meest uitdagende landschap van Marokko hebben opnieuw het uiterste gevergd van mens en machine. Het team uit Stompwijk heeft meegedaan aan de grootste rally van Africa: De Morocco Desert Challenge waar maar liefst dertig trucks aan de start verschenen.

Een vrouw reed afgelopen zaterdag met haar auto het water in van de Broekslootkade te Voorburg. Dat meldt Nieuws op Beeld.

De toedracht van het voorval is onduidelijk. De bestuurder hield geen letsel over aan de hachelijke situatie. Het voertuig is door een berger op het droge getakeld.
Op maandag 22 april (tweede paasdag) is er geen uitzending van Sporttribune op Midvliet FM.

U hoort non-stop muziek.
Twee personenauto's zijn in de nacht van zaterdag op zondag met elkaar in botsing gekomen in de bocht van de Monseigneur van Steelaan en de Koningin Julianalaan in Voorburg. Daarbij liep één inzittende letsel op. Dat meldt de website District8.

Op Tweede Paasdag deelt de Partij voor de Dieren ‘s middags gratis biologisch bloemenzaad uit op de Paasmarkt op het Lange Voorhout in Den Haag. Tweede Paasdag valt dit jaar samen met de Landelijke Zaaidag, die voor de vijfde keer wordt gehouden. De Landelijke Zaaidag is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor de dalende aantallen insecten.

Provinciale Staten van Zuid-Holland hebben op 27 juni 2018 een motie aangenomen om recreatiegebied Vlietland met extra bomen en struweel een kwaliteitsimpuls te geven. De eerste fase van het aanplanten is nu klaar, geheel volgens de planning.Samen met de gebiedspartijen heeft de provincie de uitvoering van de Motie 811, die een bedrag van 300.000 euro voor dit doel vrijmaakt, voortvarend opgepakt.

Jaarlijks halen lopers van Den Haag Marathon in de nacht van zaterdag 4 mei naar zondag 5 mei het Bevrijdingsvuur uit Wageningen, bij het Nationaal Bevrijdingsmonument. Een estafetterun van 135 km in ± 12 uur. In de middag van 5 mei wordt het Bevrijdingsvuur op het podium op het Malieveld aangeboden aan het lid van College van Burgemeester & Wethouders dat dit jaar de mega-grote fakkel van het Bevrijdingsvuur op het Bevrijdingsfestival daarmee aansteekt.

Op dinsdag 21 mei komt Wassenaarder en Golden Globe Race deelnemer Mark Slats in Bibliotheek Wassenaar een lezing geven over zijn non-stop solo wereldomzeiling zonder elektronische hulpmiddelen. Mark zeilde in 214 dagen de wereld rond in zijn Rustler 36. Mark neemt je op inspirerende wijze mee in zijn avonturen en de ervaringen die hij tijdens de Golden Globe race heeft opgedaan.

Donderdag 18 april vond het Open Podium plaats in een volle theaterzaal van Theater Ludens in Voorburg. De 1e klas van het ‘s Gravendreefcollege trad op met dans én zang uit hun musical. De Theaterklas onder leiding van hun talentvolle docente Annabelle van der Laar was een veelkleurig slot. Assistent Presentator Michiel Bakker, die zich als zeiler richt op de Olympische Spelen 2024, vertelde het publiek dat de leerlingen veel zin hebben in de komende jaren op hun school.

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving, is Bibliotheek Wassenaar op Koningsdag gewoon geopend van 10.00 tot 16.00 uur. De medewerkers staan met een kraam voor de bibliotheek om handtekeningen te verzamelen en mensen lid te maken.

Verhalen uit de Tweede Wereld Oorlog door Mevrouw van den Goorbergh. Mevrouw Van den Goorbergh heeft zelf de Tweede Wereldoorlog meegemaakt en kan dus als geen ander vertellen over hoe het er toen aan toe ging. Ze geeft geregeld les op basisscholen en middelbare scholen door de hele regio en kan als geen ander boeiend vertellen.

De Waterscouts van Scouting Hubertus-Brandaan in Voorburg zijn superblij met de nieuwe kano’s, waarvan  de aanschaf mede mogelijk gemaakt werd door het Van Ravesteynfonds. Al tijdens de Erfgoeddag en de opening van het Watersport- en toeristenseizoen zijn ze ingezet. De commissaris van de Koning opende het vernieuwde sluisgebied van Leidschendam.

Tientallen dierenhelden van De BeestenBende uit de gemeente Leidschendam-Voorburg maakten woensdagmiddag samen met bewoners van woonzorgcentrum de Mantel in Voorburgallerlei paaskunstwerkjes. Ook wethouder Nadine Stemerdink (o.a. Openbare Ruimte, Water en Groen) was van de partij en beschilderde met jong en oud mooie paaseieren.

Het Delta Piano Trio legde zijn ziel in het laatste concert van het derde seizoen van Veur Klassiek (in Het Veur Theater in Leidschendam).  Het ensemble had een programma samengesteld met composities van Ludwig van Beethoven, de Armeense componist Tigran Mansurian en Antonín Dvořák.

Op woensdag 24 april verzorgen de fysiotherapeuten van Haaglanden Medisch Centrum voor het derde jaar een beweegbijeenkomst voor geïnteresseerden. Onder de naam ‘Iedereen in beweging’ is iedereen welkom om tussen 12.00 uur en 16.00 uur in de Beweegtuin van HMC Bronovo in beweging te komen.

Medewerkster Wies van Het Veur Theater doet in november dit jaar mee aan de marathon van New York voor het goede doel! Wies gaat de marathon rennen voor het Kika Fonds. Kika is een Nederlandse stichting die geld inzamelt voor onderzoek naar kinderkanker. Het Veur Theater helpt graag mee en organiseert met Wies voor het Kika Fonds een speciale Pubquiz.

In de meivakantie (23 april t/m 3 mei) verzorgt kasteel Duivenvoorde te Voorschoten op dinsdag t/m vrijdag speciale familierondleidingen. De rondleidingen zijn voor families met kinderen van 6 t/m 12 jaar en hebben als thema ‘kasteelbewoners’. Kinderen mogen zich verkleden als ridders of baronessen en worden zo, als heuse kasteelbewoners, echt onderdeel van het verhaal van Duivenvoorde.

Tijdens de derde lesperiode van de Brede School Prinsenhof Leidschendam-Voorburg volgden kinderen uit de bovenbouw een nieuwe cursus: Acteren voor de camera! Onder leiding van filmcoach Rob namen de leerlingen hun eigen speelfilm op, waarin ze zelf de hoofdrol speelden.

De explosie in een appartement aan de Frans Mortelmansstraat in Voorburg dinsdagnacht is veroorzaakt door de bewoner zelf. Dat blijkt uit politieonderzoek. Dit meldt Omroep West. Bij de brand kwam de bewoner om het leven, omliggende appartementen werden kort ontruimd.

Het 'Nieuwe Inzamelen' heeft in de wijk Voorburg-Midden tot minder restafval geleid. Dit komt naar voren uit de evaluatie van Avalex. Met gemiddeld 115 kg restafval per inwoner per jaar komt Voorburg-Midden dichtbij de landelijke doelstelling van 100 kg per persoon per jaar.

D66-raadslid Charlotte Bos (Leidchendam-Voorburg) vindt poëzie de moeite waard om serieus te nemen. ‘Ik wil poëzie openbaren – letterlijk: tentoonstellen in het openbare stedelijke domein.’ Daarom gaat de D66-fractie een initiatiefvoorstel indienen om in Leidschendam-Voorburg gedichten op muren te laten schilderen. ‘We willen beginnen met een gedicht op een muur in het Huygenskwartier.

Sport en Welzijn verzorgt op maandag 29 april voor de eerste keer een Fortnite Real Life Knock Out Tournament, een Fortnite Battle Royale voor meiden en jongens (10-14 jaar) in sporthal De Fluit in Leidschendam. Tijdens het toernooi gaan de deelnemers de strijd tegen elkaar aan.

Onder maatschappelijke organisaties in Leidschendam-Voorburg heerst forse consternatie over een nieuwe wijze van subsidiëren die de gemeente wil invoeren. Maatschappelijke instellingen moeten voortaan zelf onderling aan 'subsidietafels' bedisselen waar samengewerkt kan worden en welke activiteiten prioriteit krijgen. De organisaties in kwestie voelen zich echter overvallen en niet gehoord.

Het Bisdomblad Tussenbeide heeft uitgebreid aandacht besteed aan de restauratie van de Petrus- en Pauluskerk in Leidschendam. Onlangs werd de derde fase van de restauratie afgerond. De restauratie kostte 3,5 ton, waarvan de helft werd betaald door de Provincie Zuid-Holland en de andere helft door de parochie.

De voormalige Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming-kerk in Voorburg aan de Laan van Nieuw Oosteinde is in de verkoop gegaan. Het bestuur van de parochiefederatie Vlietstreek heeft de verkoop uitbesteed aan een makelaar in Leidschendam-Voorburg. Dit meldt het parochieblad "Kerk aan de Vliet"
De herbestemming is wel aan regels gebonden, omdat het een rijksmonument is.
Het Parkpop Weekend aftrappen doe je ook dit jaar weer op vrijdag 28 juni bij Parkpop Downtown! De jaarlijkse kick-off in het Paard in Den Haag, waar je gratis en voor niets geniet van vele acts van uiteenlopende genres. Het is eindelijk zover dat Parkpop Downtown en ShoppingNight Den Haag op dezelfde dag vallen, dus slaan de organisaties de handen ineen en laten, naast het Paard, ook de binnenstad dansen.

De illegale parkeerplaats van Museum Voorlinden moet in drie weken dicht zijn. Dat staat in een brief die de gemeente Wassenaar aan het museum heeft gestuurd. Sluit Voorlinden de extra parkeerplaats niet, dan volgt er een dwangsom van 20.000 euro. De twee partijen blijven wel in gesprek over een alternatief. Aldus Omroep West.

Het Louis Couperus Museum organiseert in samenwerking met De Ooievaart, Haagse rondvaart, iedere eerste vrijdag van de maand een bijzonder vaararrangement over literatuur in het algemeen en de beroemdste schrijver uit Den Haag, Louis Couperus, in het bijzonder. Dit nieuwe arrangement omvat een bezoek aan het museum, een wandeling in de voetsporen van Louis Couperus en een themavaartocht over literatuur. Het arrangement is ook voor groepen te boeken.

“Als ik mijn mening geef, raak ik vaak in conflict met anderen.” “Als mij iets wordt gevraagd waar ik geen tijd voor heb, durf ik geen nee te zeggen.” Herkent u zich in deze uitspraken? Dan is de gratis Training Assertiviteit van Indigo Preventie iets voor u! Die begint op 8 mei bij de bibliotheek in Voorburg.

GroenLinks, PVDA en D66 willen dat Zuid-Holland ingrijpt om de drinkwaterbekkens en het riviertje het Wantij bij de Biesbosch gifvrij te maken. Dat vragen zij naar aanleiding van de ontdekking van de Stichting het Wantij dat hoge concentraties van de gifstoffen GenX en PFOA aanwezig zijn in het drinkwaterbekken van Evides en in de lozingen op het riviertje het Wantij. GenX en PFOA zijn gifstoffen die Dupont/Chemours onder meer gebruikt om een anti-aanbaklaag voor pannen te maken.

Op zaterdag 4 mei 2019 vindt in de Grote Kerk in Den Haag een bijzondere dodenherdenking plaats waar het muziekstuk 'The Armed Man' van componist Sir Karl Jenkins wordt uitgevoerd door het Dutch Jenkins Choir. Sir Karl Jenkins is de meest, nog levende, uitgevoerde componist van de 21e eeuw.

Primeur bij Sporttribune: Hans Slootmaker met ingang van nieuwe seizoen wedstrijdsecretaris bij drie clubs.Hans Slootmaker ontving onlangs de Gouden speld van de KNVB vanwege zijn vele verdienste voor de voetbalsport in onze regio en daar is hij terecht bijzonder trots op.

Hieronder het programma van de festiviteiten op Koningsdag (zaterdag 27 april) in Wassenaar.

Op woensdag  24 april  is er weer een Wereldkeuken bij Welzijn Rijswijk. Vanaf 17.30 uur ben je welkom aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1. De kosten:  € 5,00. Er is plek voor 17 personen, dus meld je snel aan! Voor de Wereldkeuken kun je je een week van tevoren aanmelden, via de receptie van Welzijn Rijswijk: Tel: 070 757.9200. Voor 24 april is dat dus vanaf woensdag 17 april.

De gemeente Wassenaar start een aanvullend onderzoek rondom de parkeersituatie Dorpshaven. Het onderzoek moet een beter beeld opleveren van de benodigde parkeercapaciteit. Aanleiding voor het onderzoek zijn signalen vanuit de bewoners en ondernemers over de voorgenomen plannen voor herinrichting van de haven.

De N470 tussen Zoetermeer en Delft wordt binnenkort gerenoveerd. Eind april beginnen de werkzaamheden. Om verkeershinder te beperken wordt de weg overdag zo min mogelijk afgesloten. Afsluitingen vinden voornamelijk plaats in de avond en nacht tussen 20.00 en 06.00 uur.

Informateur Hans Wiegel maakt pas op de plaats in het proces om een meerderheidscollege te vormen in de provincie Zuid-Holland.

De PvdA Leidschendam-Voorburg wil meer aandacht voor het verduurzamen van sociale huurwoningen in de duurzaamheidsplannen van het college.

MboRijnland in Leidschendam was donderdag 11 april het toneel voor een masterclass Hospitality. Studenten van de opleiding Internationaal Manager Retail & Hospitality ontvingen bezoekers als wethouder Astrid van Eekelen met een glimlach en versnaperingen aan de Mbo-locatie op het Fluitpolderplein.

De brandweer van Leidschendam is zondagavond gealarmeerd voor een grote brand in een leegstaand schoolgebouw op de Doctor van Noortstraat in Stompwijk. De melding werd rond kwart over zeven verzonden naar de brandweer van Leidschendam, die met spoed ter plaatse kwam.

Op de Groot Haesebroekseweg in Wassenaar is afgelopen zondagnacht een auto tegen een boom aan gereden. Dat meldt District8.net.

Het Huygenskwartier stond op erfgoeddag bol van de activiteiten. Zo werd er door Astrid van Eekelen en Stichting Mooi Voorburg een mozaïek met het wapen van Voorburg onthuld op het kerkplein in de Herenstraat. Museum Swaensteyn opende de tentoonstelling 'Een stil geluk' van Gerke Henkes. Er was een instaprondleiding en voor de kinderen een speurtocht.

Forum Hadriani ondersteunde afgelopen zaterdag tijdens de Erfgoeddag de opening van het watersportseizoen. De drumfanfare liet zich in de Oude Dorpsstraat in splinternieuwe uniformen gehuld, aan het winkelend publiek zien. De smaakvolle blauwe uniformen hebben een professionele en moderne uitstraling en de reacties waren dan ook zeer positief.

RKAVV heeft weer eens verloren. Voor het eerst sinds 24 februari stapte het zonder punten van het veld af. In de belangrijke wedstrijd bij en tegen Alphense Boys, wat vooraf evenveel punten had, ging het pijnlijk onderuit: 2-1. De wedstrijd was ruim een half uur gestaakt vanwege een ernstige blessure bij Alphense Boys.

Tafeltennisvereniging VVV won dit weekend met 6-4 van Smash Monster, de directe concurrent in de degradatiezone. Daarmee is het team nog zeker niet veilig.

Kindcentrum 't Kompas ontving van de week vijfendertig Noorse kinderopvangmedewerkers in verband met een uitwisselingsproject. De Noren komen hier ervaringen en kennis opdoen over de Nederlandse kinderopvang. Chantal Roodakkers, clustermanager van ’t Kompas gaf een presentatie over hoe de Nederlandse kindopvang is georganiseerd. 

De brandweer is zondagmiddag uitgerukt naar de Koningin Julianalaan in Voorburg om een container in de tuin van een woning te blussen.

Basketbalvereniging Cobranova uit Leidschendam ontving zaterdag 13 april de jongens van Almonte uit Eindhoven. Die bleek geen partij voor het goed geoefende team. De wedstrijd eindigde in 107-32.

Op zaterdag 13 april heropende Jaap Smit, de Commissaris van de Koning van Zuid-Holland op een feestelijke wijze het sluiscomplex van Leidschendam. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om de renovatie voor het nieuwe watersportseizoen af te ronden. Midvliet-medewerker Tom Lek volgde het project dagelijks op de voet. Zijn fotoreportage is terug te zien via: http://members.ziggo.nl/aflek/


De deelnemers aan de vlootschouw werden zaterdag vanaf het startpunt bij de Kniplaan overvallen door een winterse bui. Aangekomen bij houtzaagmolen De Salamander viel er nog een tweede bui. Harry Kortman heette allen welkom en overhandigde een boek aan Jaap Smit, de Commissaris van de Koning.

Overgestapt naar Windows 10 en wat nu? De cursus Windows 10 in Bibliotheek Wassenaar is bedoeld voor diegenen die overgestapt zijn van een eerder Windows operating system, zoals Windows 7 en 8 - maar ook Windows XP. In de cursus leert u de verschillen en overeenkomsten van Windows 10 en de eerder genoemde systemen.