Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Vacatures

Alle nieuwsberichten op een rij

Op maandag 27 januari is het vijfenzeventig jaar geleden dat concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz werd bevrijd. Over de hele wereld wordt daar bij stilgestaan. Ook in Wassenaar worden de Holocaustslachtoffers herdacht met een bijeenkomst van 17.00 tot 18.00 uur op begraafplaats Persijnhof, Het Kerkehout 6. Eveneens zal het tijdelijke Holocaustmonument Levenslicht worden onthuld door burgemeester Leendert de Lange. Levenslicht is te zien tot en met 2 februari.

Donderdag 16 januari was een avond vol ensembles. De bijzondere samenwerking tussen Talentenloods, Huygensfestival en Theater Ludens in Voorburg werd gelijk duidelijk bij de opening, gevolgd door lovende woorden van wethouder Astrid van Eekelen. Het samenspel van de broers Kevin en Kenneth Laban op piano en dwarsfluit reikte verder dan plezier.

Goede poëzie kruipt onder de huid! Zo ook de poëzie van Ida Gerhardt. Wie bekend is met haar gedichten zal dit beamen. De Wassenaarse Poëzieroute nam regels uit twee van Gerhardts gedichten op (bij de Dorpskerk en het gebouw van de Vrijzinnigen NPB). Een passend eerbetoon aan de dichteres die een kleine tien jaar met haar ouders en zus in Wassenaar woonde.

Op de coldcasekalender van 2020 staan zes zaken uit de Eenheid Den Haag. De zaken variëren van de moord op de 21-jarige Fatiha Hasnaoui in Den Haag in 1993 tot een in Wassenaar gevonden babylijkje in 2009. De politie hoopt dat de kalender tips oplevert die voor nabestaanden een eind aan hun onzekerheid maken.

Op zondag 2 februari treedt de big band Straight Life op in de reeks maandelijkse matineeconcerten van Muziekvereniging St Caecilia Leidschendam-Voorburg. Het Straight Life ensemble, dat onder muzikale leiding staat van Victor Borkent, brengt je terug naar het tijdperk van de jazz, dat zo’n 100 jaar geleden begon.

Op vrijdagavond 17 januari was er weer een popcafé in Theater ludens te Voorburg, georganiseerd door Drumschool Voorburg in samenwerking met theater Ludens. Tussen 20 en 23 uur traden er zes bands op met jongeren tussen de 12 en 20 jaar.

Buslijn 386 tussen Oegstgeest en Den Haag is half december 2019 opgeheven en de provincie staat juridisch met de rug tegen de muur. Volgens het CDA in Zuid-Holland moet de provincie meer zeggenschap krijgen op het behouden van buslijnen.

Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht bij de RijbewijskeuringsArts op 30 januari, 14 en 28 februari, 12 en 26 maart en vervolgens eens per maand in het Woonzorgcentrum De Mantel (Florence), Klaverweide 54.

Op maandagavond 27 januari tussen 19:00 en 22:00 uur zet Midvliet via radio én televisie alle genomineerde sporters en vrijwilligers voor de 'VlietAwards' in het zonnetje!
De genomineerden zijn dan te gast in de studio aan de Damlaan 35A te Leidschendam om zo hun verhaal te mogen doen over hun sportprestaties en de vrijwilligers over hun grote passie.
De uitzending is van 19.00 uur tot 22.00 uur live te volgen via radio en televisie en nieuw is dit jaar dat er speciaal voor deze gelegenheid gestemd kan worden per telefoon op jouw favoriete sporter of vrijwilliger.

Op zondag 19 januari verzorgt IVN Den Haag weer een natuurwandeling. Dit keer gaat u met de gids winterwandelen in park Vreugd en Rust in Voorburg. Laat u verrassen door de winterse wetenswaardigheden van dit aantrekkelijk stukje natuur. Tevens zal de gids u vertellen over de historie van dit mooie en interessante landgoed.

Op zaterdag 25 januari is Arnold Gelderman van 15.00 uur tot 17.00 uur te gast in het programma 'Bekende Voorburgers' bij Midvliet FM. Gelderman is de meest ervaren stemacteur/regisseur van Nederland. Hij is momenteel de stem van vele producties en resideert zelf graag in Zuid Frankrijk.

Heb je een zoon of dochter die het lastig vindt om ermee om te gaan als er iets even niet goed loopt, of die last heeft van (faal)angst, die zijn/haar emoties lastig kan reguleren, snel boos is of erg onzeker? Vindt je zoon/dochter veel dingen eng/spannend? Of wil je meer weten hoe je je kind kunt ondersteunen bij het leren omgaan met alle uitdagingen die op zijn/haar pad komen?

Op maandag 20 januari de volgende onderwerpen in Sporttribune: aandacht van 20.00 uur - 20.30 uur voor de Special Olympics Nationale Spelen die dit jaar in Den Haag (12 t/m 14 juni) zullen worden gehouden. Het is het grootste multi sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland.  Anja Overhof is te gast in de studio om hierover te komen vertellen.

Door een ongeluk bij Leidschendam was de A4 in de richting van Amsterdam op vrijdag 17 januari gedurende enkele uren dicht. Rond 06.00 uur botsten meerdere auto's op elkaar tussen het knooppunt Prins Clausplein en Leidschendam. Eén van de auto's vloog over de kop. Vanwege de afsluiting van de rijstroken ontstond kilometerslange file.

Groeiende schulden voorkomen door geldproblemen eerder te signaleren en inwoners persoonlijk te benaderen voor hulp. Met dit doel startten gemeente Leidschendam-Voorburg en verschillende partners op donderdag 16 januari met de proef Vroeg Eropaf.

Het college van Leidschendam-Voorburg heeft, samen met ontwikkelaar REB, de ambitie om met de nieuwbouw van Appelgaarde 2-4 in Voorburg de directe omgeving op te knappen. Dit geldt ook voor de omgeving van de Voorburgse zijde van station Mariahoeve.

Wassenaarder Mark Slats heeft nog steeds het wereldrecord oceaanroeien op zijn naam staan. In 2017 verpulverde Mark Slats in zijn eentje het wereldrecord door dit in 30 dagen, 7 uur en 49 minuten te roeien.

Op woensdag 22 januari tussen 18:00 en 19:00 uur zijn er vijf muzikale gasten in Click Track. Lien Cornelissen, Jana Huijgen, Febby Tasiran, Gregory Regylio Kartoredjo en Roy Schlameisen. Zij waren vijf van de finalisten tijdens de open mics, een Eastman Talent Event georganiseerd door Robbert Max van der Ende van Max guitar.

De Commissie Omgeving van de gemeenteraad Leidschendam-Voorburg is dinsdag 14 januari akkoord gegaan met een ophoging van het bouwkrediet met € 2.475.000 voor de nieuwbouw van het schoolgebouw van Veurs Voorburg. Het beschikbare bedrag van € 8.725.000 was in 2016 ter beschikking gesteld maar is niet voldoende om de gestegen kosten en de aangepaste eisen te dekken.

In Stompwijk komt een tijdelijk herdenkingsmonument te staan. Stichting Oud Stompwijk, Het Dorspunt, de naschoolse opvang SKZ en de Maerten van den Velde school hebben een gezamenlijk programma in elkaar gezet.

De tips met dancefeesten tussen Leiden en Delft van vrijdag 17 en zaterdag 18 januari met drum n bass, acid techno, urban en guilty pleasure hits!

Vidomes en BAM Wonen ontwikkelen en bouwen samen 48 nul-op-de-meterappartementen aan de Rijnlandlaan in Voorburg. Daphne Braal, bestuurder Vidomes, en Tom Jongen, directeur Zuidwest bij BAM Wonen, hebben hun handtekening gezet onder de realisatieovereenkomst. Hiermee leveren zij een bijdrage aan de uitbreiding van het aantal sociale huurwoningen in Leidschendam-Voorburg.

Vlietkinderen start met de nieuwbouw van kinderdagverblijf Pinkeltje. Het wordt een duurzaam en gasloos gebouw, het eerste gasloze kinderdagverblijf in de gemeente Leidschendam-Voorburg!

In een ingezonden brief geeft Mary Oosterveer aan dat met een beetje goede wil en creativiteit de ouderensoos in Leidschendam-Voorburg kan blijven bestaan.

In een brief aan de Statenleden van de Provincie Zuid-Holland vragen de Vereniging Vrienden van Vlietland, de Vogelwerkgroep Vlietland, de Werkgroep Milieubeheer Leiden en de Beheerscommissie Vogelplas Starrevaart om een onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de waterkwaliteit van de Meeslouwerplas bij Vlietland.

Het stimuleren van sociale woningbouw is een speerpunt van de gemeente Leidschendam-Voorburg. Door de steeds verder toenemende vraag zijn er dringend extra sociale huurwoningen nodig.

Inwoners van Leidschendam-Voorburg kunnen vanaf 1 februari hun huis verduurzamen met steun van de gemeente. Wethouder duurzaamheid, Astrid van Eekelen: “We willen meer mensen de mogelijkheid geven duurzame maatregelen, zoals zonnepanelen, te nemen. Inwoners kunnen hiervoor een lening afsluiten bij het Nationaal Energiebespaarfonds. De gemeente vergoed een deel van de rente die op deze lening betaald moet worden.”

Met het lidmaatschap van de 50e jonge speler is er bij de Turven (6 – 8 jaar) van de Voorburgse Rugby-Club een mijlpaal bereikt qua aantal spelers en aantal teams. Voortaan mogen zes Turven-teams strijden om de Voorburgse eer tijdens de verschillende districtswedstrijden en toernooien.

Meer dan tachtig mariniers hebben maandagmiddag een leegstaand kantoorpand aan de Nieuwe Havenstraat in Voorburg bestormd. Nadat de deur van het pand werd opengezaagd door de brandweer, voerden de mariniers er een militaire oefening uit.

De ontbrekende hond van kunstenaar Hans Kuyper is na een jaar weer geplaatst op het Damplein in Leidschendam. Het ludieke bronzen beeld was weggehaald nadat het in oktober 2018 door een vrachtwagen was beschadigd. De hond werd in het straatwerk geplaatst door twee medewerkers van De Kunstwacht, die de kunst in de gemeente onderhoudt.

Op de Nicolaas Beetslaan in Voorburg zijn enkele geluids-schermen langs het spoor beklad. De geluidsschermen zijn afgelopen augustus opgeleverd.

De Alpenzusjes gaven afgelopen zaterdag een spetterend optreden bij Carnavalsvereniging De Damzwabbers in Leidschendam. De avond werd druk bezocht: de kantine van RKAVV aan het Sportpark de Kastelenring, thuisbasis van de Damzwabbers, zat stampensvol feestvierende mensen.

De besluitvorming over de opzet en uitvoering van het bibliotheekwerk in Leidschendam-Voorburg is uitgesteld. Maandagavond zou de gemeenteraad in de Commissie Samenleving vergaderen over een voorstel van wethouder Van Eekelen tot hervorming van de bibliotheek.

Dat stuitte met name bij Leidschendamse gebruikers van de bibliotheeklocatie op het Fluitpolderplein echter op zoveel weerstand, dat de gemeenteraad nu wil dat Van Eekelen de inspraak van de burger bij die hervorming goed op poten zet.

Het CDA, GroenLinks, de PvdA en GBLV willen dat wethouder Rouwendal van Leidschendam-Voorburg elke mogelijkheid benut om de ouderensoos te behouden. De ouderensoos sneuvelde onlangs aan de nieuw ingevoerde subsidietafel.

In grand café De Heeren van Huygens te Voorburg organiseerde D66 Leidschendam- Voorburg afgelopen zondag in een sfeervolle ambiance haar traditionele nieuwjaarsborrel. Naast tientallen leden van de lokale afdeling konden ook een aantal coryfeeën uit de andere partijen van de lokale politiek worden verwelkomd, evenals D66-Tweede Kamerlid Paul van Meenen.

Het Stompwijkse transportbedrijf Van Velsen doet mee aan de Africa Eco Race. Zondag 12 januari was het rustdag in deze uitputtingsslag. Inmiddels zijn er vijf zware etappes in Marokko verreden. Tijdens deze etappes kreeg het materiaal te maken met flinke klappen en bonken door de gaten en kuilen op de tracks. Toch heeft het team van Van Velsen Rally Sport zich volgens eigen zeggen goed door de etappes heen weten te slaan.

Voor de PvdA in Wassenaar betekent oppositie voeren niet boos roepen vanaf de zijlijn, wel het kritisch volgen van het beleid en de voorstellen van het college kritisch beoordelen en waar mogelijk te steunen vanuit de beginselen van de partij  Ook in 2020 zullen de sociaaldemocraten zich sterk maken voor de speerpunten uit het verkiezingsprogramma zoals woningbouw, bestrijding van armoede en het verbeteren van de toegankelijkheid van de gemeente voor mensen met een beperking.

Dat zei Jan van Noort, fractieleider van de PvdA in de gemeenteraad, zondag tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van zijn partij in ontmoetingscentrum De Plataan.

Het College van B&W van Leidschendam-Voorburg heeft 7 januari ingestemd met het ontwerp wijzigingsplan van ontwikkelaar Loostad voor de realisatie van het appartementencomplex genaamd Buytenhof aan de Raadhuisstraat.

Het college van de gemeente Wassenaar vraagt de gemeenteraad in te stemmen met herontwikkeling van het Warenar-gebouw naast het theater. In het voorstel wordt het theater opgeknapt. De foyer en kantoorfuncties uit het oude Warenar-gebouw komen terug in een nieuw gebouw. Daarnaast worden minimaal vijftien nieuwe koopwoningen gebouwd.

Badmintonclub Voorburg (BCV) heeft afgelopen vrijdag het jaar 2020 feestelijk en sportief geopend met een traditioneel oliebollentoernooi. Dit jaar werden de oliebullen aangevuld met de heuse winterkost snert.

Na een toespraak van de voorzitter en de nieuwjaarstoast werd er door de leden van de vereniging een vriendschappelijk toernooi gespeeld.

Op zondag 19 januari is er tussen 14:00 en 17:00 uur weer een editie van ‘And the beat goes on bij Midvliet FM en Midvliet tv. Organisator, samensteller en presentator Martin Reitsma heeft weer een mooi programma samengesteld, waarbij de artiesten geïnterviewd zullen worden en/of live zullen spelen in de grote studio van Midvliet. Topzanger Bert Heerink komt met enkele bandleden naar de studio. Hij gaat de Sticky Fingers Rocktour door Nederland doen met Jan Akkerman.

Op zondag 19 januari om 13:35 uur is John Enter te gast in Kakafonie bij Midvliet FM. John Enter, bekend als entertainer/bandparodist/zanger, is geboren in Almelo. Als klein kind zag hij zijn toekomstige dorp al liggen aan de Elsgrafen in Enter en hij woont er nog steeds. Kleine John zag in zijn jongere jaren André van Duin optreden bij een timmerfabriek in Enter en was meteen verkocht. John wist toen al als 11 jarig jongetje: “Dat wil ik gaan doen!”

Op zondag 19 januari om 13:05 uur is Willy Blanco te gast in Kakafonie bij Midvliet FM. Hij komt zijn nieuwe single laten horen. Willy Blanco (Wil Weterings-Wagener) is een 50-jarige zanger uit Tilburg en heeft al enige jaren ervaring in de Nederlandse muziek business. Zijn nieuwe single ‘Hélène' is geschreven en geproduceerd door Dave van Well (Dutch Artist Music).

Op zondag 19 januari om 12:30 uur zijn enkele leden van Panthause te gast in de studio van Midvliet om de eerste single te laten horen, die zo’n twee maanden geleden is verschenen. Panthause is een alternatieve rockband met invloeden van grunge en indie. De band is ontstaan in een andere samenstelling op de muziekopleiding Pact in Amsterdam. Na wat ontwikkelingen en veranderingen in formatie, is Panthause in haar huidige vorm sinds eind 2018 flink aan het werk.
Na veel schrijven, spelen en opnemen, is de band nu zover dat de eerste single ‘Low’ de wereld ingebracht is.

"Even kunnen bijpraten. Ons dorp herbergt een relatief hoog aantal oudere inwoners. Niet in de laatste plaats vanwege het woon- en leefgenot. Nadat wij met pensioen gaan, willen we hier graag blijven wonen. En dan komt de tijd dat de ongemakken zich aandienen. De voorzieningen in huis blijken niet meer voldoende soelaas te bieden."

GroenLinks Leidschendam-Voorburg is tevreden met het voornemen om 750 sociale woningen te bouwen in de gemeente. Dat is hard nodig. Gebrek aan sociale woningen, zorgt mede voor het tekort aan leraren en verpleegkundigen in Leidschendam-Voorburg. Het gemiddelde startsalaris van een leraar in het basisonderwijs is ongeveer 2.550 euro en dat van een beginnend verpleegkundige ongeveer 1.900 euro.

Zuid-Holland moet, samen met andere provincies, bij het Rijk pleiten voor een landelijk vuurwerkverbod. Nu de politieke en maatschappelijke discussie daarover volop gaande is, moet de provincie het ijzer smeden als het heet is, vindt de Partij voor de Dieren in Zuid-Holland. Want de overlast en schade voor mens, dier, natuur en milieu zijn te groot om de verkoop en het afsteken van vuurwerk nog langer toe te staan.

Natuurlijk Delfland is op zoek naar 250 volwassenen die willen helpen bij de jaarlijkse paddentrek. Er zijn overzetlocaties in Bergschenhoek, Delfgauw, Delft, Hoek van Holland, Leidschenveen, Maasland, Maasluis, Monster, Nootdorp, Pijnacker, Vlaardingen en Ypenburg. In Delfland zullen tussen half februari en begin april weer vele padden, kikkers en salamanders van hun winterverblijf naar hun voortplantingsplaats trekken.

Een nieuwe verdeling en opzet van bibliotheken in Leidschendam-Voorburg moet een verbetering opleveren ten opzichte van de huidige situatie. Dat zegt VVD-gemeenteraadslid Harma Aris over de plannen die nu worden gemaakt voor de vestigingen van ‘Bibliotheek aan de Vliet’.

Op woensdag 8 januari heeft het officiële kick-off moment van het EU-schoolfruit plaatsgevonden op basisschool De Springplank in de Prinsenhof in Leidschendam waarbij de leerkrachten, leerlingen en de ouders met z`n allen de gezonde leefstijl en de gezonde voeding vierden.

Ter gelegenheid van de De Nationale Voorleesdagen komt auteur Sharon van Putten op woensdag 22 januari om 14:00 uur voorlezen in Bibliotheek Wassenaar uit haar prentenboek Blijbuikje.

Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

 Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren

  Vacatures