Het Leidschendamse Popkoor Rebound geeft op donderdag 6 april 2023 op het bedrijventerrein Overgoo een optreden voor de Oekraïners in Leidschendam.
Componiste en pianiste Mariëtte Hehakaya gaf vrijdag 24 maart samen met percussionist Nippy Noya een benefietconcert in HMC Antoniushove in Leidschendam.
Om die luchtkwaliteit in de gemeente Leidschendam-Voorburg te meten en in bruikbare informatie om te zetten is een speciale groep burgers actief: de Citizen Sciencegroep Luchtkwaliteit L’dam-Voorburg.
We gaan naar Stompwijk. Binnenkort zal een team van Van Velsen Rally Sport deelnemen aan de Marocco Desert Challenge.
Binnenkort gaat VVD-raadslid Ole Heil de gemeenteraad verlaten. Hij verhuist samen met zijn gezin naar het Gelderse Rozendaal.
Het voorjaar is aangebroken. Als het straks echt lekker weer wordt kunnen we weer vaker een terrasje pikken.
Leidschendam-Voorburg kampt ook 20 jaar na de opening van de Sijtwendetunnel nog steeds met flinke verkeersproblemen.
Column 28 maart 2023 Op de fiets en in de buurt

Peter heeft het dit keer over tumoren die bij huisdieren kunnen worden geconstateerd en wat daar aan gedaan kan worden.
Tennisvereniging LTC Leeuwenberg organiseert voor alle tennisliefhebbers een open dag op zondag 26 maart. Er worden die dag heel veel leuke activiteiten georganiseerd voor alle leeftijden.

Forum sport zoekt meiden die staan de trappelen om te gaan voetballen. Ze organiseren daarom vier ochtenden met voetbalclinics waarin je leert om de balcontrole te verbeteren en je leert waanzinnige voetbaltrucs. Maar je kan ook kennis komen maken met de balsport.

Vroeger ging je met de VUT. Tegenwoordig moet je langer doorwerken, zelfs na je 65e. Toch zijn er mensen, die eigenlijk nooit met pensioen willen gaan.
De verkeersoverlast bij de Mall blijft ook twee jaar na de opening van het winkelcentrum de gemoederen bezighouden.
Al vele jaren bestaat er een band tussen de wijk Voorburg-Noord en Malang in Indonesië. Pim Vroegop is al 18 jaar actief bij deze stichting Suvono.
De lente is aangebroken en dus kan de voorjaarsschoonmaak weer van start gaan. Zo’n schoonmaak is natuurlijk goed te combineren met opruimen.
Over een paar weken is het alweer Pasen. Om alvast in de stemming te komen organiseert Woon- en Zorgcentrum Schoorwijck op zaterdag 25 maart een Paasverkoop.
Column 21 maart 2023 Deze week in het teken van besturen 

Peter is bij een hondenshow en vertelt wat hij daar doet.
Heeft je huisdier pijn dan weet je dat vaak pas achteraf als het probleem is opgelost.
In het Veur theater in Leidschendam en in Theater Ludens in Voorburg kunnen kinderen tussen de 5 en 12 jaar meedoen aan de Jeugdtheaterschool. Dit wordt georganiseerd door Trias-centrum voor de kunsten. In de musicalcursussen van de Jeugdtheaterschool speel, zing en dans je onder andere stukken uit bekende musicals en in de theaterklas leert je de technieken van theaterspel.

20230318 Jeugdtheaterschool 3
20230318 Jeugdtheaterschool 2

Uitvaartondernemers Riekie Esser en René Dullaart-Heijkoop in Baanbreker

In deze podcast van Baanbreker op Midvliet kun je gaan luisteren naar het beroep van Riekie Esser en René Dullaart-Heijkoop.
Riekie en René hebben hun eigen uitvaartonderneming in Leischendam: Effero Uitvaartzorg.
In deze podcast vertellen zij van alles over hun werk.
Hoe zien de hun werkdagen er uit?
Wat vinden ze leuk en minder leuk aan dit werk?
En welke opleiding hebben zij gevolgd om dit werk te kunnen uitvoeren?

Op deze en nog veel meer vragen krijg jij het antwoord wanneer je luistert naar deze podcast van Baanbreker op Midvliet.

Op zondag 19 maart 2023 wordt in de Herenstraat 141 in Voorburg een nieuwe galerie geopend: Music Art Galery.
Donderdag werd er in veel Nederlandse ziekenhuizen gestaakt ook in de Haagse regio, onder meer in HMC Antoniushove in Leidschendam.
Woensdag 15 maart waren de verkiezingen. We blikken terug op deze verkiezingsdag voor zowel de Provinciale Staten als het Waterschap.
Ook in Leidschendam-Voorburg wonen mensen met een andere etnische achtergrond. Zo bestaat er ook een groep Indiase gemeenschap van zo’n 1100 inwoners.