Peter vertelt de voor en nadelen van een tweede hond in huis.
Column 29: handjes schudden

Bibliotheekmedewerker Karlijn van der Horst in Baanbreker

In deze podcast van Baanbreker op Midvliet kun je gaan luisteren naar het werk van Karlijn van der Horst.
Karlijn werkt als bibliotheekmedewerker bij Bibliotheek aan de Vliet in Rijswijk en Voorburg.
-  Hoe zien haar werkdagen eruit?
-  Wat vind zij zo leuk aan haar werk?
-  En welke opleiding heeft zij moeten volgen om dit werk te kunnen doen?

Op deze, en nog veel meer vragen, krijg jij het antwoord wanneer je luistert naar deze Podcast van Baanbreker op Midvliet.

Jacques van Herten was een zeer gewaardeerde Midvliet-collega, die veel mooi filmmateriaal heeft achtergelaten. Afgelopen week werd al dat filmmateriaal overgedragen aan het Haags gemeentearchief.
De evenementenmaand september is nog steeds niet voorbij. Zaterdag 23 september is het nationale burendag.
De vakantieperiode ligt weer achter ons, maar het is altijd leuk om mooie herinneringen vast te houden. Daarom vanavond het bijzondere vakantieverhaal van Jos Verwer uit Leidschendam.
We spraken over het bouwplan Vlietweg 3, het bouwplan met appartementen voor jongeren met  buurtbewoner Astrid Kruijt en Conner, die graag straks in een appartement wil wonen.
Het bouwplan voor jongerenappartementen aan de Vlietweg in Leidschendam wordt toch aangepast. Dit bleek maandagavond tijdens een inloopavond voor buurtbewoners.
Column 28: buurt preventie teams

Deze week is het boekenweek voor de jongeren in de bibliotheek aan de Vliet. Rosanna de Bie avn bibliotheek aan de Vliet vertelt welke drie gratis workshops je kan volgen onder andere een meet en greet met de winnaar van de boekenprijs voor jongeren Rama Orie.
 Dit keer vertelt Peter over botbreuken en dat de dierenarts moet letten op huiselijk geweld. Wat moet je doen als een hond een sok opeet? Is het verstandig om met je huisdier naar de Chiropractor te gaan?
Jonge ondernemers Lars en Floris in Baanbreker

In deze special van Baanbreker praten we dit keer met Lars Tazelaar en Floris Hament.
Deze jonge gasten hebben naast het volgen van onderwijs op het WVO en HAVO gewoon hun eigen bedrijf: LaFlo Delivery in Leidschendam.
Binnen deze onderneming bezorgen zij groente- en fruitpakketten aan particulieren en bedrijven.

Hoe zij dat doen en hoe zij dat combineren met hun school kun je, met de link hieronder,  gaan beluisteren in deze podcast van Baanbreker op Midvliet.

Van donderdag 21 september t/m zondag 24 september vindt het Huygensfestival plaats in Voorburg.
Onder het thema ‘ontmoeting’ is in Galerie ArtiBrak in het Voorburgse Huygenskwartier een nieuwe expositie van start gegaan.
Duurzaamheid is een belangrijk nieuwsthema, ook op lokaal niveau. Afgelopen voorjaar vond er in Theater Ludens in Voorburg een geslaagde startbijeenkomst van de Green Challenge plaats.
De gemeente moet flink aan de slag na een extern een rapport over subsidietafels. 
September is een maand boordevol evenement. Zo kunnen we komend weekend genieten van de Vlietdagen, om meerdere redenen een bijzondere editie.
Column 27: suïcide, praat er over

Open Monumentendag, zaterdag 9 september, gaan ook in Leidschendam, Stompwijk en Voorburg weer veel deuren open.
Tijdens de Open Monumentendag zijn er veel gebouwen geopend. Daarbij springt het Dr. Neher Lab, het voormalige laboratorium van eerst de PTT en later de KPN eruit als industrieel erfgoed.
Een bijzondere dag vandaag op het gebied van burgerparticipatie. Voor de eerste keer werd de Lodewijk van Vliet Award uitgereikt.
Het dossier over de bouw van ruim 200 recreatiewoningen in Vlietland is nog steeds niet ten einde. Onlangs verscheen er een onafhankelijk second opinion over het plan.
Na het Wijkleercentrum bij Schakenbosch moet opnieuw een wijkcentrum voor woningbouw de deuren sluiten. Het gaat nu om de Blauwe Tram, het buurtcentrum voor zowel ‘t Lien als de Rietvink.
In deze aflevering verteld Peter over  Honden met een korte snuit