Stemcoach Cassandra Feith

In deze podcast van Baanbreker op Midvliet kun je gaan luisteren naar het verhaal van Cassandra Feith.
Cassandra is stemcoach en heeft haar eigen onderneming 'Thuis in de Stem' in Leidschendam.

In deze podcast vertelt ze je van alles over haar bijzondere beroep.
Hoe zien haar coachtrajecten er uit?
Welke opleiding heeft zij zelf gevolgd voor dit werk?
En hoe is het om je eigen onderneming te hebben?

Je komt het allemaal te weten wanneer je deze podcast gaat beluisteren.

Rondom Koningsdag vindt traditiegetrouw de grote traditionele lintjesregen plaats, maar ook verspreid over het jaar worden er burgers verrast met een Koninklijke Onderscheiding.
Ook de Woningbouwcorporatie Wooninvest heeft uiteindelijk ingestemd met de toekenning van de gemeentelijke status van de woningen in het Voorburgse Oranjekwartier.
Sanja Duijvesteijn, gemeenteraadslid van GBLV is in de lange periode van onzekerheid voor de bewoners van het Oranjekwartier nauw betrokken geraakt.
De bewoners van het Oranjekwartier in Voorburg kunnen opgelucht adem halen. De karakteristieke sociale huurwoningen worden toch nog gerenoveerd.
Accountmanager Ricardo Abbas

Ricardo Abbas is als accountmanager werkzaam bij CleVR, een bedrijf dat Virtual Reality producties maakt.
In Baanbreker op Midvliet heeft Ricardo van alles over zijn interessante werk verteld.

Voor wie creëert hij virtuele omgevingen?
En hoe zien deze omgevingen er eigenlijk uit?
En hoe is hij er op gekomen om dit werk te gaan doen?

Op deze en nog veel meer vragen krijg je het antwoord wanneer je luistert naar deze podcast van Baanbreker op Midvliet.
Sinds kort bevindt zich in de Koningkerk in Voorburg een diaconaal centrum onder de naam bij Bosshardt. Het nieuwe ontmoetingscentrum is een initiatief van de Koningkerk en het Leger des Heils.
We blikten terug op het begrotingsdebat van de gemeenteraad. De SP vestigde tijdens de vergadering de aandacht op het ontbreken van een jongerencentrum en poppodium in de gemeente.
Afgelopen week werd in Huize Swaensteijn tot in de late uurtjes vergaderd. De raad boog zich over de gemeentebegroting. Wij blikken terug op deze vergadering met raadsleden, die een speciaal voorstel indienden.
Veel jongeren kampen met stress en depressies, blijkt uit onderzoek van het Trimbos Instituut. Vooral sinds de coronacrisis is het probleem weer flink toegenomen.
Afgelopen weekend is onder grote belangstelling de Sint in ons land aangekomen. De Goedheiligman wil natuurlijk ook niet voorbij gaan aan de kinderen, die het minder breed hebben.
Social Worker Maartje Drabbe

In deze podcast van Baanbreker op Midvliet kun je gaan luisteren naar het beroep van Maartje Drabbe.
Maartje werkt bij SenW in Leidschendam-Voorburg als Social Worker.
En met name richt zij zich op jongeren binnnen deze gemeente.
Hoe zij dit werk invulling geeft en wat zij zo leuk aan haar werk vind kom jij allemaal te weten wanneer je luistert naar deze podcast van Baanbreker op Midvliet.

Toneelgroep De Gezellen speelt in het Veur theater de hele maand november het stuk Bouillabaisse van Arie de Rooij. Patrick Cilon in gesprek met Monique Rapati, één van de spelers.
Max Nierstrasz sprak met Albert Dedden. Hij is één van de makers van het kunstwerk Het Havennest in de Plaspoelhaven in Leidschendam.
Het gaat vaak niet goed met de mentale gezondheid onder jongeren. Vooral als gevolg van de coronacrisis kampen veel jongeren nog met stress.
Met de zachte winters zit schaatsen op natuurijs er nog maar zelden in. Maar gelukkig was er de afgelopen jaren een alternatief dicht in de buurt: Ice Paradise nabij the Mall.
In Leidschendam bevinden zich bij diverse monumenten blauwe historische informatiebordjes. Deze bordjes zijn een initiatief van Erfgoed Leidschendam.
Veel kinderen kijken er al volop naar uit, nog een paar nachtjes slapen en dat komt de Sint weer aan. De Goedheiligman arriveert zaterdag 12 november samen met zijn Pieten.
Vrijdagavond wordt in Voorburg weer groots Sint Maarten gevierd. We spraken over dit traditionele feest met Ton Bruins van de organisatie van de Sint Maartenlampionoptocht.
Karlijn van der Horst van Openbare Bibliotheek aan de Vliet over de campagne Nederland Leest, die van 1 tot en met 30 november georganiseerd wordt door de Nederlandse bibliotheken.
De toegankelijkheid van The Mall blijkt voor gehandicapten en minder mobiele ouderen redelijk voor elkaar. Dit blijkt uit een onderzoek van het Platform Gehandicapten Leidschendam-Voorburg.
Sinds 1 november geldt in de hele gemeente Leidschendam-Voorburg een algeheel voederverbod. Het college van B&W wil hiermee vooral de overlast van plaagdieren tegengaan.
Het is Nationale Klimaatweek. Een themaweek met veel activiteiten. Het klimaat is een wereldwijd probleem, maar ook op lokaal niveau kun je al met goede initiatieven van start gaan.
Er zijn veel bouwplannen in Leidschendam-Voorburg, bijvoorbeeld aan de van Ruijsdaellaan.