Om die luchtkwaliteit in de gemeente Leidschendam-Voorburg te meten en in bruikbare informatie om te zetten is een speciale groep burgers actief: de Citizen Sciencegroep Luchtkwaliteit L’dam-Voorburg.
We gaan naar Stompwijk. Binnenkort zal een team van Van Velsen Rally Sport deelnemen aan de Marocco Desert Challenge.
Binnenkort gaat VVD-raadslid Ole Heil de gemeenteraad verlaten. Hij verhuist samen met zijn gezin naar het Gelderse Rozendaal.
Het voorjaar is aangebroken. Als het straks echt lekker weer wordt kunnen we weer vaker een terrasje pikken.
Leidschendam-Voorburg kampt ook 20 jaar na de opening van de Sijtwendetunnel nog steeds met flinke verkeersproblemen.
Vroeger ging je met de VUT. Tegenwoordig moet je langer doorwerken, zelfs na je 65e. Toch zijn er mensen, die eigenlijk nooit met pensioen willen gaan.
De verkeersoverlast bij de Mall blijft ook twee jaar na de opening van het winkelcentrum de gemoederen bezighouden.
Al vele jaren bestaat er een band tussen de wijk Voorburg-Noord en Malang in Indonesië. Pim Vroegop is al 18 jaar actief bij deze stichting Suvono.
De lente is aangebroken en dus kan de voorjaarsschoonmaak weer van start gaan. Zo’n schoonmaak is natuurlijk goed te combineren met opruimen.
Over een paar weken is het alweer Pasen. Om alvast in de stemming te komen organiseert Woon- en Zorgcentrum Schoorwijck op zaterdag 25 maart een Paasverkoop.
Donderdag werd er in veel Nederlandse ziekenhuizen gestaakt ook in de Haagse regio, onder meer in HMC Antoniushove in Leidschendam.
Woensdag 15 maart waren de verkiezingen. We blikken terug op deze verkiezingsdag voor zowel de Provinciale Staten als het Waterschap.
Ook in Leidschendam-Voorburg wonen mensen met een andere etnische achtergrond. Zo bestaat er ook een groep Indiase gemeenschap van zo’n 1100 inwoners.
Een groep Voorburgers pleit al langere tijd voor de aanleg van een Huygenstunnel om zowel een deel van de snelweg A12 als het treinspoor zo ondergronds te krijgen.
In Leidschendam-Voorburg zijn diverse wijkagenten actief, we maakten deze week kennis met de 2 wijkagenten van Leidschendam-Zuid. Dat zijn Sharon Schouten en Mirjam Passchier.