Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Alle nieuwsberichten
De overheid doet steeds meer via het internet en u kunt daar gebruik van maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen weten dat niet of vinden het nog wat moeilijk. Daarom is er in Bibliotheek Wassenaar een speciale Cursus ‘Digisterker - Werken met de elektronische overheid’.

De VVD Leidschendam-Voorburg wil zo snel mogelijk meer beschikbare parkeerplaatsen in het Damcentrum in Leidschendam. Door de bouw aan het Molenpad die onlangs is begonnen zijn veel parkeerplaatsen verdwenen. Bijzonder hinderlijk voor de bewoners, ondernemers en winkelend publiek van het Damcentrum.

Peter Versteeg neemt u op donderdag 14 maart in Bibliotheek Wassenaar mee in de lange en spannende geschiedenis van het watervliegtuig de Consolidated PBY-5a Catalina, kortweg Catalina genoemd. Deze Catalina is zonder twijfel het oudste en mooiste nog vliegende watervliegtuig ter wereld.

Tijdens werkzaamheden op de Parkweg in Voorburg  is vrijdagmiddag een gaslek ontstaan. Dat meldt de website Nieuws op beeld. Er zijn momenteel werkzaamheden in verband met onderhoud aan de riolering en gas- en waterleidingen. Tijdens deze werkzaamheden is het lek ontstaan.

Onlangs was het weer raak. De zesde auto in korte tijd ging in vlammen op, dit keer aan de Prins Bernhardlaan. De VVD in Leidschendam-Voorburg maakt zich hier ernstige zorgen over en wil extra inzet van de gemeente en politie.

“Help ons Wassenaar nog leuker en aantrekkelijker te maken!” Dat is de oproep van wethouder Caroline Klaver (Toerisme en Recreatie) aan de inwoners van Wassenaar. Op vrijdag 22 februari vulde zij als eerste en tevens als inwoner van Wassenaar, een enquête in over de horeca in de gemeente. Momenteel wordt in opdracht van de gemeente Wassenaar onderzoek gedaan naar de horecasector.

Ondanks dat de Belastingdienst haar best doet het systeem zo makkelijk mogelijk te maken, is het nog wel eens een moeilijke klus. Daarom biedt Bibliotheek Wassenaar de mogelijkheid om met hulp van vrijwilligers van Kwadraad Maatschappelijk Werk en Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar de Belastingaangifte 2018 (kosteloos) in orde te maken.

Dancefeesten uit de regio van vrijdag 2 en zaterdag 23 februari met The Crave, Darkraver en nieuw studentenfeest SOWIESO.

Wordt u dit jaar óók een van de vijftienduizend collectanten die de straat opgaan om geld in te zamelen voor Amnesty International? De jaarlijkse collecteweek van Amnesty vindt plaats van 11 tot en met 16 maart. Collectanten gaan met veel plezier langs de deur, én met succes. Vorig jaar werd er ruim € 1,25 miljoen euro opgehaald.

Op 20 februari is in de vergadering van Provinciale Staten een voor de Vlietzone belangrijk amendement aangenomen. De provincie gaat in nauwe samenwerking met de gemeenten in de Vlietzone, rekening houdende met de erfgoedlijsten van landgoederen en trekvaarten een integrale visie voor de Vlietzone opstellen.

Live vanuit Paard in Den Haag tijdens de eerste editie van Parkpop Café maakt Parkpop Saturday Night het volledige programma bekend. Ook Cypress Hill, Triggerfinger, DI-RECT, MY BABY, Navarone en Gruppo Sportivo zijn bevestigd voor het vernieuwde concept van de zaterdagprogrammering binnen het Parkpop weekend.

De politie heeft vrijdagmiddag een verdacht pakket aangetroffen in een kelderbox aan de Van Everdingenstraat in Voorburg. De politie inspecteerde de kelderbox nadat er was gebeld over harde knallen, komend vanuit de flat.

Omwonenden van de Bruijnings Ingenhoeslaan in Voorburg werden in de nacht van donderdag op vrijdag opgeschrikt door twee harde knallen. Dat meldt omroepwest.nl. Het gaat vermoedelijk om zwaar vuurwerk.

Het vierde -en tevens laatste- Pop-up atelier komt eraan! Zaterdag 9 maart bruist het weer van de creativiteit bij SenW op de Dobbelaan in Leidschendam. Kinderen en volwassenen kunnen meedoen met leuke creatieve workshops van kunstenaars uit Leidschendam-Voorburg.

Op zaterdag 2 en zondag 3 maart strijkt de Pasar Malam Rijswijk weer neer in De Broodfabriek. Prachtige optredens, exotische sferen en natuurlijk heerlijke gerechten kan men  verwachten tijdens deze dagen. Dé plek voor bezoekers die de Indische cultuur een warm hart toedragen.

Op zondag 24 februari wordt tussen 12 en 14 uur aflevering 1375 van Kakafonie uitgezonden. Kakafonie is altijd live, maar op 24 februari niet. De reden hiervoor is dat op 24 feb ruari de crematieplechtigheid van Bob van Huët plaatsvindt. De samensteller en presentator van Kakafonie, Peter van der Aar, wil daar uiteraard bij zijn.
Daarom is Kakafonie voor 24 februari bij uitzondering vooraf opgenomen.

In aflevering 1375 hoor je:
- de Gouwe Ouwe van Vandaag (The Walker Brothers met 'The sun ain't gonna shine anymore);
- de Beatles-cover (Let it be door The RRSO Symphony Orchestra);
- een gesprek met Richard en Lieke Lamp over de campagne NIX18;
- liedjes uit het project 'Top 2000 - Met andere woorden';
- singer-songwriters in Kakafonie - artiesten die live speelden in Kakafonie.
De Wassenaarse zeiler Mark Slats wordt zaterdag feestelijk onthaald in de Scheveningse haven. Slats keert dan terug op Nederlandse bodem na de Golden Globe Race 2018, een soloreis van 214 dagen. Dit meldt omroepwest.nl. De zeiler finishte ruim twee weken geleden als tweede, in het Franse Les Sables d'Olonne.

Bij een harde knal in de Van Alphenstraat in Voorburg is woensdagavond laat een woning beschadigd en is een aantal ruiten van de woning gesprongen. Dit meldt omroepwest.nl. Volgens de politie raakte niemand gewond. De politie zette een plaats delict op en forensisch rechercheurs deden in en rondom de woning uitgebreid onderzoek om de oorzaak van de knal te kunnen vinden.

De Zuid-Hollandse bibliotheken houden een kwartfinale van De Nationale Voorleeswedstrijd voor alle schoolkampioenen uit groep 7 en 8 van de basisschool. Maar liefst 428 basisscholen hebben hun schoolkampioen aangemeld. Deze schoolkampioenen lieten in 20 bibliotheken horen hoe goed zij kunnen voorlezen.

De provincie Zuid-Holland krijgt meer groen in en om de stad. Provinciale Staten hebben dat besloten. Investeren in een ‘groenblauwe’ leefomgeving draagt bij aan het vestigingsklimaat, de volksgezondheid en het herstel van de biodiversiteit. Verder kan het verhogen van de waterstand (vernatting) samengaan met het afzwakken van de bodemdaling en nieuwe verdienmodellen voor de landbouw.

Op vrijdag 14 juni komt The Beatles Revival naar Fletcher Hotel-Restaurant Leidschendam-Den Haag in Leidschendam. Zelfs de assistent-manager van de echte Beatles dacht dat hij John, Paul, George & Ringo hoorde toen hij The Beatles Revival band uit Tsjechië hoorde spelen. Ongelofelijk hoe goed deze jongens zijn.

Provinciale Staten namen vandaag een motie aan waarin het provinciebestuur wordt opgeroepen om te zorgen dat er binnen twee jaar geluidswering langs de A4 bij Vlietland komt. Dit is een doorbraak in een jarenlange discussie over de komst van de geluidswering waarvoor omwonenden en natuur-en milieuorganisaties al sinds 2007 pleiten en die sinds 2009 is afgesproken.

Goed nieuws voor liefhebbers van het Bevrijdingsfestival: het muziekfestival groeit in 2019 uit tot een dagvullend bevrijdingsfeest, met niet alleen ’s avonds maar nu ook overdag een line up van artiesten met landelijke bekendheid. Een van de eerste artiesten die de organisatie bekend maakt is Monique Smit. Hiermee bevestigt de organisatie dat het toewerkt naar een festival dat geschikt is voor alle leeftijdscategorieën.

GroenLinks is blij dat Zuid-Holland toch geluidschermen gaat plaatsen bij Voorschoten en Vlietland. In juni vorig jaar diende de partij een voorstel in om geluidschermen te plaatsen langs de A4. Dit voorstel dat de provincie opriep om de afspraken uit 2009 uit te voeren bracht beweging in het stilstaande dossier. 

In de voorjaarsvakantie organiseert Sport en Welzijn (SenW) weer een activiteitenweek voor de jeugd in Leidschendam-Voorburg. De vakantiepret begint maandag 25 februari met de Sport-In, een gezellige sportdag voor kinderen van 6-12 jaar. De rest van de week zijn er tal van leuke activiteiten te doen op de verschillende locaties van SenW in Leidschendam-Voorburg.

GroenLinks Zuid-Holland is blij dat de provincie Zuid-Holland heeft besloten te onderzoeken of het luchthaventerrein van Rotterdam-The Hague Airport niet beter voor andere doeleinden kan worden gebruikt. Bovendien hebben Provinciale Staten besloten tot die tijd geen uitbreiding van de geluidsruimte toe te staan en geluidsmetingen door de omwonenden zelf te betalen.

D66 Leidschendam-Voorburg is teleurgesteld door de plannen van het college van B&W voor de doorstroming en bereikbaarheid van Leidschendam-Centrum. Het college van B&W doet geen andere onderzoeken en kijkt alleen naar wel of niet een extra brug.

Eerder gemaakte afspraken over geluidwerende voorzieningen bij de A4 tussen Leiden en Leidschendam-Voorburg moeten alsnog worden nagekomen. Dat zegt wethouder Monique Lamers van de gemeente Voorschoten. Door de bomenkap voor de verbreding van de A4 is de overlast van het verkeerslawaai voor veel inwoners in Voorschoten alleen nog maar toegenomen. Aldus Omroep West.

Het Haagse stadsbestuur komt tegemoet aan de Partij voor de Dieren en gaat ballonoplatingen verbieden. Hiermee wordt Den Haag de eerste van de vier grote steden met een verbod en volgt zo het voorbeeld van andere gemeenten, zoals Zeist en Den Bosch. Aldus een persbericht van de Partij voor de Dieren, Den Haag.

Afgelopen zondag hebben 3 mensen de afrit Voorburg van de A12 schoongemaakt. Er lag zoveel vuil dat het gras niet meer zichtbaar was. Het lag er al heel lang, dat was te zien aan het vuil. Het was niet ongevaarlijk maar waar de verantwoordelijke instantie het nalaat moest er toch een keer actie komen.

Op zondag 24 februari wordt er tussen 10:00 en 12:00 uur via Midvliet FM en Midvliet televisie een speciaal in memoriam-programma uitgezonden met en over de zeer bekende presentator Bob van Huët.

De geliefde presentator Bob van Huët is op maandag 18 februari overleden. Bob presenteerde bij Midvliet FM het zeer populaire programma ‘Muziekboeket’. Elke week mocht hij een enorme lijst aan verzoekjes ontvangen. Zijn luisteraars waren zeer trouw en sloegen geen uitzending over.

Bob is geboren op 4 november 1930 en is 88 jaar oud geworden.Bob van Huët heeft, naast zijn gewone werk, zestig jaar lang op vrijwillige basis radioprogramma’s gemaakt. Hij was daar altijd zeer gedreven in. Bekend is het verhaal dat als een bepaalde verzoekplaat bij het radiostation niet aanwezig was, hij naar de winkel ging om deze (van zijn eigen geld) te kopen. Bob begon, zoals zovelen in die tijd, zijn radiocarrière bij een piraat. In zijn geval ‘Radio Centraal’, waar hij acteerde onder het pseudoniem ‘Mister X’. Later heeft hij zijn verzoekplatenprogramma verzorgd bij de ziekenomroep ‘Zoba’, de lokale Haagse omroep ‘Lokatel’, de religieuze omroep ‘Vokabel’, de lokale omroep NRG (in Delft), Omroep Rijswijk en de laatste jaren voor Midvliet FM.

Aangezien ook Zorgradio Haaglanden (een samenvoeging van de ziekenomroepen Rano en Zoba) de uitzendingen doorgaf, kon Bob in Muziekboeket ook plaatjes draaien voor de zieken. Ook waren er (via internet) luisteraars in onder meer Australië. Bob waardeerde het zeer dat zijn programma bij Midvliet ook via de televisie te volgen was. Regelmatig zwaaide hij naar zijn luisteraars of bewoog hij op de maat van de muziek mee, met een grote glimlach op zijn gezicht. Het radioprogramma was zijn lust en zijn leven.Bob maakte zijn programma op zondagochtend met zijn vaste technicus Peter Wilbrink (meegekomen van Omroep Rijswijk) en zijn vriendin Louise (Wies) Koppijn die aan de telefoon zat om de verzoekplaten te noteren.

Wies heeft ook een boek over Bob geschreven met als titel ‘Bob de rebel’. In dit boek wordt niet alleen zijn radiocarrière beschreven, maar ook zijn privéleven en arbeidsverleden. In maart 2017 werd bekend dat Bob leed aan een dodelijke ziekte. Hij besloot zich niet te laten behandelen. Hij was bang dat een behandeling hem zieker zou maken en zijn leven slechts met een korte tijd zou verlengen. Bob van Huët gaf aan dat hij zo lang als dat mogelijk was door wilde gaan. Ook al kostte het hem moeite en veel energie; hij was er elke zondag trouw.

Tot begin januari dit jaar. Toen kreeg hij griepverschijnselen en een longontsteking. In zijn kwetsbare toestand werd dat fataal en vanaf half januari was hij niet meer in staat zijn programma te presenteren. Dat feit deed hem meer verdriet dan zijn verslechterde medische toestand. Vanaf half januari werd Muziekboeket gepresenteerd door Pieter Kuipers en Pieter zal dit ook blijven doen. Dit was een duidelijke wens van Bob. Zijn ‘Muziekboeket’ mocht niet ophouden.

We zullen Bob van Huët zeer missen en wensen Wies en de familie heel veel sterkte in deze zware tijd.

Op zondag 24 februari zendt Midvliet op radio en televisie tussen 10:00 en 12:00 uur een speciaal ‘in memoriam’ programma uit. Dit programma is opgenomen in december en Bob vertelt in deze zeer speciale editie van ‘Muziekboeket’ over zijn leven, zijn werk en zijn radiocarrière. Alle muziek in deze twee uur is door Bob zelf uitgekozen.
RKAVV speelt zondag uit tegen Meerssen. De uitwedstrijd tegen Meerssen is de derde en laatste in Zuid-Limburg dit seizoen. Meerssen staat bekend als een stabiele middenmoter.

Raadslid Charlotte Bos van D66 Leidschendam-Voorburg gaat schriftelijke vragen stellen aan het college van B&W over de verkeerstoename door woningbouw in de Binckhorst.

Maandagavond 18 februari was de uitreiking van de Rabobank Sportprijzen Leidschendam-Voorburg in sporthal Kastelenring. Tijdens een feestelijke avond werden alle genomineerde sporters en sportteams in het zonnetje gezet.

Bob van Huët Sr., jarenlang een bekende radiopresentator in Den Haag en omstreken, is maandagnacht op 88-jarige leeftijd overleden.

In de parkeergarage van de Oude Haven te Voorburg zijn maandag een aantal auto's met besmeurd.

De PvdA Leidschendam-Voorburg ging op 16 februari op de markt in gesprek met inwoners om duurzame ideeën op te halen voor het lokale Duurzaamheidsprogramma, dat dit voorjaar wordt besproken in de gemeenteraad. De actie leverde veel enthousiaste reacties op.

De VVD in Leidschendam-Voorburg maakt zich hier ernstige zorgen over en wil extra inzet van de gemeente en politie.

In de slag om de kiezer hebben verscheidene partijen de campagne voor de waterschaps- en provinciale statenverkiezingen afgetrapt met campagnefilmpjes en ludieke feestnummers. Woensdag 20 maart vinden de verkiezingen plaats.

De politie heeft zaterdagavond 16 februari een illegaal pokertoernooi opgerold in een woning aan de Van Bellesteynweg in Wassenaar heeft . De organisator van het toernooi is aangehouden.

Ruim 70 inwoners van Wassenaar bezochten donderdag de bijeenkomst ‘Wassenaar zijn we samen’. Doel van de avond was om met elkaar in gesprek te gaan over de sociale kracht van het dorp. De Vrijwilligerscentrale presenteerde de nieuwe look and feel van de website WassenaarDoet.nl en lanceerde de bijbehorende app.

In de nacht van zondag op maandag is er in Voorburg wederom een auto uitgebrand. Dat meldt Omroep West. De auto was ditmaal geparkeerd was aan de Prins Bernhard-laan, nabij station Voorburg 't Loo.

Rotaryclub Voorburg-Vliet heeft zaterdag 16 februari heeft de zesde editie van de 'Interservice IQ-quiz' gehouden. De benefietavond vond plaats in het Sint Maartens College in Voorburg. De opbrengst is geheel ten goede gekomen aan Basalt Revalidatie (voorheen Sophia Revalidatie), afdeling tyltylcentrum de Witte Vogel in Den Haag.

RKAVV heeft een belangrijke overwinning geboekt. In Gorinchem won het in blessuretijd met 1-2 van nummer vijf Unitas. Na een matige eerste helft legde RKAVV een goede tweede helft op de mat wat genoeg bleek voor drie belangrijke punten. 

In de Stuwstraat te Den Haag nabij de Binckhorstlaan aan de overzijde van de Haagvliet, is een kamer in een appartementencomplex volledig uitgebrand. De brandweer was er gelukkig snel bij.

Ook in 2018 heeft de jeugd van voetbalclub SEV uit Leidschendam weer met vol enthousiasme meegedaan aan de jaarlijkse Grote Clubactie. Door middel van deze actie verkopen de jeugdleden lootjes voor de Grote Clubactie loterij en halen daarmee ook geld op voor hun club. Hiervan kan dan nieuw materiaal gekocht worden zoals goaltjes, tenues en nieuwe ballen.

Doe Tai Chi en verbeter je gezondheid. Binnenkort starten er in Wassenaar en Den Haag weer nieuwe cursussen Kin San Tai Chi. Deze van oorsprong Chinese bewegingsvorm heeft een heilzame werking op lichaam en geest en kan door iedereen beoefend worden.

Hofwijck in Voorburg is een kleine buitenplaats met een groot verhaal. Op Hofwijck kijk je door de ogen van Constantijn en Christiaan Huygens naar de Gouden Eeuw. Misschien hebt u dat wel eens gedaan als individuele bezoeker, met een audiotour of in het gevolg van een gids. Vanaf zondag 3 maart is er nóg een mogelijkheid: het zondagochtendcollege.

Les in democratie saai? Voor groep 8 van de Maria Bernadetteschool te Leidschendam niet! Zeker niet als je daar een stukje lokale geschiedenis bij betrekt: het Leidschendamse Raadhuis. Een democratisch monument op steenworp afstand van school; waar al menig ouder, familie, meester en/of juf getrouwd is.

Het is goud wat er blinkt tijdens de Erfgoeddag 2019! Thema van de Erfgoeddag in Leidschendam-Voorburg is namelijk ‘Schatten van de Gouden Eeuw’. Komt u zaterdag 13 april ook naar deze feestelijke dag? Daarop is het cultureel erfgoed van Leidschendam-Voorburg veelal gratis te bezoeken.

De buurtcoaches van Sport en Welzijn (SenW) organiseren gedurende het hele schooljaar een gevarieerd naschools activiteitenaanbod in de vijf Brede Scholen in Leidschendam-Voorburg. Eind vorig jaar is daar een locatie bijgekomen: Brede School Stompwijk.