Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Alle nieuwsberichten
De bouwschacht van de RijnlandRoute is op zijn diepste punt beland. Hij is negentien meter diep. De bouwput vormt het startpunt voor de tunnelboor die de RijnlandRoute gaat boren. Aldus Omroep West.

In de vandaag gepubliceerde Uitvoeringsagenda Rijke Groenblauwe Leefomgeving beschrijft de provincie Zuid-Holland voorstellen en maatregelen die bijdragen aan een leefbaar, mooi en soortenrijk Zuid-Holland.
De Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland, Natuurmonumenten, Het Zuid-Hollands Landschap en IVN Natuureducatie zijn blij dat de provincie werk wil maken van het beschermen en versterken van populaties van kwetsbare soorten, het bevorderen van burgerparticipatie en vrijwilligersondersteuning, het verduurzamen van de landbouw en het realiseren van meer groen in deze drukke leefomgeving.

Het Haage poppodium PAARD beleefde in 2018 het beste jaar uit haar lange historie. Het podium kraakte in haar voegen en trok met bijna 700 verschillende producties een kwart miljoen bezoekers en zette daarmee de stijgende lijn van de afgelopen jaren door. Ook het aantal uitverkochte shows was met 80 het hoogste ooit in het 48-jarig bestaan van de concertzaal. Mede hierdoor steeg het PAARD door naar de 8e positie van sterke culturele merknamen in Zuid-Holland.

Vandaag is het nieuwe wegdek van de Leidschendamse sluis ingehesen. Na veel ongemakken met de tijdelijke brug, is dan nu hopelijk de ellende voorbij. Het nieuwe wegdek ligt er in.

Pieter Feenstra heeft onlangs een pittige operatie moeten ondergaan. Hij is nu aan het herstellen en revalideren. Daarom is hij momenteel niet in staat om zijn programma 'Accent op Talent' op de donderdagavond live te presenteren.

Deze week en de komende weken kunt u daarom op donderdag tussen 19:00 en 21:00 uur en op zondagochtend tussen 08:00 en 10:00 uur luisteren naar herhalingen van het populaire programma waarin muziek gedraaid wordt die eigenlijk te weinig aan bod komt.

Als u Pieter Feenstra een kaartje wilt sturen, stuur dit dan naar de studio van Midvliet. Dan zorgen wij dat het bij Pieter terecht komt. Ons adres is: Omroep Midvliet, Damlaan 35 A, 2265 AL  Leidschendam.

Accent op Talent
Dit programma brengt muziek die eigenlijk te weinig aan bod komt uit onder meer de Nederlandse, Franse en Amerikaanse showwereld. Accent op talent geeft informatie over de gedraaide muziek en probeert op deze wijze passie en liefde voor de muziek over te brengen op de luisteraars. Accent op Talent begint iedere uitzending met ‘That’s Entertainment’, gezongen door Judy Garland (Miss Showbusiness), opgenomen in The Carnegie Hall te New York in 1961.

Het thema van het programma komt uit dit lied: ‘De wereld is een toneel, het toneel is een wereld van entertainment (vrij naar Shakespeare). In iedere aflevering wordt een muzikale wandeling gemaakt - met veel informatie - door de internationale (muziek)geschiedenis van de showbusiness en ontmoet de luisteraar veel verhalenvertellers: van Frank Sinatra tot Ella Fitzgerald, van Cleo Laine tot Matt Monro, van Corry Brokken tot Wim Sonneveld, van Hildegnard Knef tot Marlène Dietrich en alles wat daar tussen ligt.
Vaste onderdelen zijn een blok met Franse chansons en een musicalblok.
Iedere aflevering eindigt met ‘The show is over now’, gezongen door Petula Clark.
GroenLinks Zuid-Holland wil zo veel mogelijk goederen over water vervoeren, in plaats van over de weg. Dit werd duidelijk tijdens het debat dat branchevereniging Schuttevaer organiseerde in Alphen aan den Rijn.

Een unieke wereldprestatie heeft team Van Velsen uit Stompwijk neergezet in de Africa Eco Race. In het eindklassement werden de Stompwijkers met hun vrachtwagen vierde. Dinsdagavond was er bij thuiskomst van het team dan ook een groot huldigingsfeest. Aldus Omroep West.

Op 8 januari jl. is in de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg opgeroepen tot een regionale actie tegen de mogelijke sluiting van het HMC Bronovo en het Antoniushove. De PvdA heeft hierbij brede steun ontvangen vanuit de fracties in de regio en PvdA-kamerlid Ploumen heeft de minister hier Kamervragen over gesteld.

Op 15 januari vond in een overvol restaurant Me Gusta, het afscheid plaats van Tiny van der Feltz als centrummanager van Wassenaar. Sinds 2013 heeft Tiny zich ingezet voor het aantrekkelijk houden en maken van het centrum van Wassenaar. De concurrentie van grote winkelcentra als de "Mall of the Netherlands" ligt op de loer en dit zou van grote invloed kunnen zijn op de Wassenaarse middenstand als er geen oog zou zijn voor de toekomst.

Wijkvereniging Leidschendam-Zuid verzorgt op zaterdagmiddag en -avond 2 februari weer een klaverjasmarathon in 'Ons Tolhuis', de Horre 1 in Leidschendam. Van 10.00 uur tot 22.00 uur worden er partijen gespeeld volgens het zogenaamde Rotterdamse systeem. Er zijn leuke prijzen te winnen.

De provinciale statenfracties van GroenLinks en CDA willen dat het Openbaar Vervoer in Zuid-Holland toegankelijk is voor iedereen en dat mensen in een rolstoel zonder problemen samen kunnen reizen. 

Het Openbaar Ministerie heeft inmiddels een vijfde verdachte toegevoegd aan de Wassenaarse wietzaak. Dat meldde het OM op een pro forma-zitting waarin besloten werd of de Amsterdamse hoofdverdachte langer kon worden vastgehouden.

De raadsfracties van de gemeente Wassenaar hielden afgelopen maandag een inloopavond in het gemeentekantoor. Inwoners konden hun input geven over het profiel dat de aankomende burgemeester zou moeten hebben. 

De gemeenten Voorschoten en Wassenaar hebben inmiddels met het bestuur van de HMC ziekenhuizen gesproken om de zorgen over de bereikbaarheid ziekenhuizen onder de aandacht te brengen. Dat meldt Omroep Unity.

De SP is na jaren van stilte weer actief in Leidschendam-Voorburg. Afgelopen november is er een nieuw, vijfkoppig bestuur gekozen.

Op zondag 20 januari om 13:05 uur komt zanger Rob Valón uit het Friese dorp Steggerda (gelegen op de grens van Overijssel) naar de studio om zijn nieuwe plaat ‘Goodbye my love’ te laten horen. Rob Valón laat na zes jaar weer van zich horen met deze cover uit de jaren ‘90 welke destijds werd vertolkt door zangeres ‘Nina’.

Het nummer is door Rob in samenwerking met Terry West Producties in een verfrissend nieuw jasje gestoken. Na in 2010 zijn eerste nummer te hebben uitgebracht met de titel  ‘Je mooiste droomreis’ in 2011 het mooie nummer ‘Vrijheid’ en in 2012 ‘Jouw lieve woorden’ werd het dus de hoogste tijd om wederom wat van zich te laten horen.In de jaren dat Rob wat minder de publiciteit opzocht, trok hij toch nog met redelijke regelmaat de noordelijke provincies in om veelal zijn publiek te vermaken met een avondvullend programma. Hij bleef nooit stil zitten en bouwde aan zijn repertoire, veel meters maken om zijn stem nog beter te maken was zijn plan en is gelukt.

Het nummer “Goodbye my love” is daar het bewijs van. Wat Rob zeker van plan is, om de komende jaren met enige regelmaat de opnamestudio op te zoeken, om daar te doen waar hij zich het prettigst bij voelt, namelijk zingen en nummers uitbrengen. Dus kunnen we gerust zeggen, Rob Valón is back in town.

Op zondag 20 januari om 13:05 uur kun je in Kakafonie bij Midvliet FM nader kennismaken met Rob Valón en uiteraard hoor je zijn muziek.
Op zondag 20 januari om 12:30 uur is Guido van Zutphen te gast in Kakafonie bij Midvliet FM. Guido is op en top een Nederlands artiest. Met zijn gevoel voor entertainment weet hij een zaal in beweging te brengen.
Guido van Zutphen uit Zoetermeer heeft een prachtig stemgeluid en zijn derde nummer ‘Maar nu heb ik je gevonden’ gaat zeker een doorbraak voor deze nieuwe zanger worden. Guido over zijn huidige producer: “Het voelt goed bij Frank van Etten en dat is heel belangrijk om een mooie productie te maken.”

Guido van Zutphen begon in 2015 op de camping in Oisterwijk aan zijn zangcarrière. Iedereen zei dat hij daar wat mee moest gaan doen, hij heeft veel opgetreden in gezellig kroegen in en op bedrijfsfeesten, nadat hij in 2016 zijn debuut cd ‘Jij betekent alles voor mij’ maakte, begon het pas echt voor de man uit Zoetermeer,  korte tijd later nam het mooie nummer ‘Sun shiny day’ op. Nadat hij in contact kwam met Producer/tekstschrijver Frank van Etten besloot hij daar zijn derde nummer op te nemen.

Op zondag 20 januari om 12:30 uur kun je in Kakafonie bij Midvliet FM nader kennismaken met Guido van Zutphen en uiteraard hoor je zijn muziek.
De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland (KNNV) is op zoek naar 250 volwassenen die willen helpen bij de jaarlijkse paddentrek. Er zijn overzetlocaties in Bergschenhoek, Delfgauw, Delft, Hoek van Holland, Maasland, Maasluis, Monster, Nootdorp, Vlaardingen en Ypenburg.

De WoonWijzerWagen stond vrijdag 11 januari voor de eerste keer in de gemeente Leidschendam-Voorburg, in de wijk Essesteijn. In januari en februari volgen nog vier locaties.

Van Velsen Rally Sport uit Stompwijk heeft de laatste etappe in de Africa Eco Race gewonnen. Na bijna zesduizend kilometer door Marokko, Mauritanië en Senegal te hebben gereden is het het rallytruckteam uit Stompwijk gelukt om de enige Nederlandse etappezege te behalen in de zwaarste rally van Afrika.

Huiskamerfestival Gluren bij de Buren vindt zondag 10 februari weer plaats in Zoetermeer. Een recordaantal huiskamereigenaren biedt dit jaar een podium aan lokale artiesten. Maar liefst 67 Zoetermeerders openen hun deuren en verwelkomen zowel buren als artiesten. In elke huiskamer geeft een lokale podiumkunstenaar driemaal een optreden. Met in totaal 198 optredens laat Zoetermeer op zondag 10 februari zien wat ze in huis heeft.

Frans van Veen van de werkgroep Hranice en Tilly Zwartepoorte, voorzitter van de Stichting Stedenbanden, zijn onaangenaam verrast door het besluit van de gemeenteraad om een einde te maken aan de al meer dan een kwart eeuw bestaande stedenbanden met Hranice in Tsjechië en Konstancin-Jeziorna in Polen.

Twee van de vier sluisdeuren aan de zuidkant van de Sluisjes in Leidschendam zijn maandag 14 januari weer teruggeplaatst.

In Leidschendam-Voorburg in Park 't Loo nabij de Prinses Beatrixlaan wordt een flink aantal bomen gekapt. Deze bomen zijn gemerkt met een blauwe stip.

Op zondag 13 januari 2019 is in de serre van Westvliet Fitness- & Racketclub een foto-expositie geopend van drie fotografen uit Leidschendam-Voorburg. Ze zijn lid van de fotoclub Diafragma.

De Wassenaarse zeezeiler Mark Slats maakt nog steeds kans op de eerste plaats in de Golden Globe Race 2018, waarin achttien zeezeilers om de wereld varen met techniek van een halve eeuw geleden. Daarvan zijn er nog vijf overgebleven.

De koninklijke familie heeft zondag 13 januari haar intrek genomen in Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Willem-Alexander, Maxima en de prinsessen woonden hiervoor op landgoed De Horsten in Wassenaar.

Zondag 13 januari is de foto-expositie Fantastic Moments with men and machines van fotografe Petra Pierrette Berger feestelijk geopend door de heer Antoon Gaemers.

Zaterdagavond 19 januari draait Carnavalsvereniging De Damzwabbers weer warm voor het aanstaande groot carnaval in de kantine van RKAVV.

Kunstcentrum Brugman in het Voorburgse Huygenswartier vertoont t/m 28 januari negentig aquarellen uit de nalatenschap van Jacques Elkhuizen senior. Zaterdag 12 januari verzorgde wethouder Astrid van Eekelen (Kunst & Cultuur) de feestelijke opening.

De werkzaamheden aan de Storm van ’s-Gravesandeweg in Wassenaar, waarbij het deel tussen de Van Zuylen van Nijeveltstraat en de Van Wijnbergenlaan is afgesloten voor alle verkeer, hebben geleid tot veel verkeersstremmingen in een groot deel van Wassenaar. De gemeente heeft een aantal omleidingsroutes ingesteld en maatregelen genomen om de doorstroming van het verkeer in goede banen te leiden. Maar deze blijken niet toereikend te zijn.

Op 30 januari is er een informatiebijeenkomst over leeskringen via de Bibliotheek in De Week van de Leesclub in Bibliotheek Wassenaar. Leest u graag en vindt u het interessant om over boeken te praten? Heeft u weleens gedacht aan het lezen in een Leeskring (Leesclub)?

Op woensdag 23 januari is er in Leidschendam een studieavond met ds. Oscar Lohuis, spreker voor Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Tekenen van de aanstaande wederkomst. De bijeenkomst vindt plaats in Kruisheuvelkerk, Burg. Roeringlaan 6 in Leidschendam. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis.

De genomineerden voor de Sportprijs 2018 Leidschendam-Voorbugr zijn bekend! Sport en Welzijn (SenW) organiseert de uitreiking van de Sportprijzen samen met de gemeente Leidschendam-Voorburg en stichting Leidschendam-Voorburg Events & Festivals. De Sportprijsjury, bestaande uit Henry Steffens, Alexander Wagener en Edwin van de Graaf, koos uit de aangeleverde kandidaten sporters en sportteams die kans maken op een van de Sportprijzen.

De gemeenteraad van Wassenaar geeft in een profielschets aan welke eigenschappen belangrijk zijn voor de nieuwe burgemeester. De gemeenteraad nodigt u als inwoner, ondernemer of vertegenwoordiger van een maatschappelijke organisatie uit om een bijdrage te leveren aan het op te stellen profiel. Zo komen we met elkaar te weten waaraan de nieuwe burgemeester van Wassenaar moet voldoen.

"In het Damcentrum in Leidschendam is het al sinds oudjaarsavond een grote bende! Niet door achtergelaten vuurwerk, maar door gedumpt afval. De milieustraat aan het Molenpad is verplaatst. Dit zonder duidelijke communicatie. Op de voormalige locatie is geen enkele verwijzing te vinden. Het gevolg is een tsunami van afval door het centrum heen. Dit ligt er inmiddels een week(!).

De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft samen met regiogemeenten gesproken met het bestuur van de HMC ziekenhuizen om de noodzaak van goede en goed bereikbare ziekenhuiszorg dichtbij inwoners duidelijk te maken. Wethouder zorg, Juliette Bouw: "Ik heb een duidelijk signaal afgegeven. We beslissen als gemeente niet over huisvesting van ziekenhuizen, maar hebben nu wel onze stem laten horen. HMC heeft toegezegd ook inwoners uit Leidschendam-Voorburg te informeren en te betrekken."

Op woensdag 20 maart zijn er verkiezingen voor Provinciale Staten en voor de Waterschappen van Rijnland en Delfland, en op donderdag 23 mei de verkiezing voor het Europees Parlement. Al jaren kan de gemeente Wassenaar rekenen op een vaste groep die zich beschikbaar stelt tijdens de verkiezingen. De gemeente is echter op zoek naar nieuwe leden.

Op woensdag 9 januari is buurtorganisatie Fenomeen Bovenveen uit Voorburg officieel een stichting geworden. Op die dag tekenden de bestuursleden Nicolette Ligtermoet (voorzitter), Francisca van der Meer (secretaris) en Atte Roskam
(penningmeester) ten kantore van notaris Dom in Voorburg de akte van oprichting.

In de kerstvakantie volgden trainers van sport- en beweegaanbieders uit Leidschendam-Voorburg de training Beweegpret 55+ aan zet. Tijdens twee trainingsdagen leerden de deelnemers de fijne kneepjes op het gebied van  beweegactiviteiten voor minder actieve en niet-actieve ouderen. Met het behaalde diploma zijn deze sportvrijwilligers nu gecertificeerd als trainer Ouderengym. 

D66 Leidschendam-Voorburg wil dat de gemeente overbodige verkeersborden in Leidschendam-Voorburg verwijdert. Daarvoor heeft D66 een motie ingediend. De aanleiding hiervoor was berichtgeving door Veilig Verkeer Nederland, het kenniscentrum verkeer en vervoer van de overheid en de HR Groep, waarin wordt gesteld dat zo’n 20 procent van alle verkeersborden in Nederland overbodig zijn.

"Dames en heren,
Graag wil ik beginnen om namens het gemeentebestuur u allen een gelukkig, gezond en voorspoedig nieuw jaar toe te wensen. I also wish to extend a warm welcome to the ambassadors, diplomats and other international quests.
I wish you all a very happy New Year!"

Burgemeester Frank Koen reikte op donderdag 10 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie in Theater De Warenar de ‘Erepenning der gemeente Wassenaar’ uit aan de heer E.C.M. (Bert) Ooms. De heer Ooms ontving de erepenning voor zijn maatschappelijke en culturele verdiensten voor de Wassenaarse gemeenschap in het algemeen en voor zijn politieke verdiensten in het bijzonder.

Donderdagavond rond kwart voor zeven is er brand uitgebroken in een woning aan de Prinses Beatrixlaan in Voorburg. De brand ontstond aan de achterzijde, op het balkon dat uitkijkt op de Dormaellaan. De brandweer schaalde de brand op naar middelbrand. Diverse woningen zijn ontruimd.

Haaglanden Medisch Centrum (HMC) is van plan om het ziekenhuis HMC Bronovo in Den Haag eind 2021 of begin 2022 te sluiten, meldt het lokale weekblad Den Haag Centraal op basis van een geheim rapport, zo laat Nu.nl weten. Het is naar verluidt niet realistisch om drie ziekenhuizen open te houden.

Na een lange stilte is de SP weer actief in Leidschendam Voorburg. In september is er een nieuw bestuur gekozen. Tayfun Akkurt, de nieuwe voorzitter is werkzaam bij justitieel kader, Tamara Tom, webmaster, komt uit de zorg, Robbert Vink, penningmeester, zit in het onderwijs, Petra Mast, algemeen secretaris, is actief als marketing- en communicatieadviseur en Henk de Raadt, algemeen bestuurslid, is de rots in de branding.

Matthias en Luc van de Voorburgse Rugby Club (VRC) zoeken versterking voor hun team! Sinds eind vorig jaar heeft de rugbyclub een eigen veld aan De Star in Leidschendam. Nu de eigen stek een feit is, start de club met de werving van nieuw rugbytalent. Spelers uit de geboortejaren 2003-2004 zijn van harte welkom om een keertje mee trainen, om zo zelf te ervaren hoe leuk rugby is.  

In de Nieuwstraat in Leidschendam botsten woensdagavond twee auto’s op elkaar. Eén van de wagens zou veel te hard hebben gereden, waardoor deze na een inhaalmanoeuvre in de problemen kwam. Bij de rotonde met de Vlietweg kon een tegemoetkomende auto niet meer ontweken worden.

De afvalcontainers van het Molenpad in Leidschendam zijn tijdelijk verhuisd naar de Rijnlandstraat (ter hoogte van de Landscheidingstraat). De containers zijn verplaatst voor bouwwerkzaamheden op het Molenpad. Het winkelend publiek heeft geklaagd over de onduidelijke communicatie en de te verre afstand. Bij de locatie zelf staat ook niets over de verhuizing vermeld.

Nog steeds zorgen dode hoeken bij vrachtwagens voor onnodige slachtoffers. GroenLinks Den Haag vindt de verkeersveiligheid voor fietsers en andere verkeersdeelnemers van essentieel belang en wil dat alle Haagse vrachtwagens worden uitgerust met het alarmsysteem ‘Lisa2Alert’.

GroenLinks Leidschendam-Voorburg stelde vragen over de opstelling van het College van Burgemeester en Wethouders ten opzichte van de Nashville-verklaring. Daarin worden LHBT+’ers niet alleen zondig, maar zelfs seksueel misvormd genoemd.