Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Alle nieuwsberichten op een rij
sosGymnastiekvereniging S.O.S. Voorburg krijgt deze zomer de beschikking over enkele sportvelden van voetbalvereniging Forum Sport. Dit in verband met restricties die gelden voor de binnensport.

touwtrekken buitendojoDolenthousiast over de snelheid waarmee de gemeente de verenigingen naar sportvelden hielp, stonden leraren en vrijwilligers van Budoclub Voorburg half mei buiten met protocollen voor looproutes, handen wassen, en materialen ontsmetten voor aangepaste sportoefeningen.

groen linksDe GroenLinks-fractie zal tegen alle woningbouwprojecten in Leidschendam-Voorburg stemmen, waarin niet voor tenminste 30% sociale woningbouw is voorzien. Dat laat de fractie weten in een persbericht.

hockey 3335417 640Hockeyvereniging HGC uit Wassenaar heeft twee internationale talenten weten te strikken om het volgend seizoen hun voornaamste damesteam te komen versterken.

Rondom StompwijkDe jaarlijkse wandeltocht ‘Rondom Stompwijk’ gaat niet door. De wandeltocht zou 31 mei voor de negende maal plaatsvinden, maar omdat evenementen nog altijd verboden zijn, kan de tocht geen doorgang vinden.

BrandstichtingDe twee tieners die afgelopen vrijdag werden betrapt bij brandstichting in Leidschendam zijn inmiddels alsnog voor verhoor aangehouden door de politie. Dat meldt Regio15.net.

Wassenaarse reddingsbrigadeWassenaarse Reddingsbrigade (WRB) heeft een nieuwe reddingspost op de Wassenaarse slag. Vrijwilligers van de reddingsbrigade ontvingen de sleutel maandag van de gemeente. Die zijn nu hard aan het werk om de post in te richten.

forum sportDe Voorburgse voetbalclub Forum Sport heeft de oproep overgenomen van premier Rutte aan het adres van kinderen en jongeren om zich te bemoeien met bestuurskwesties en met ideeën komen over de aanpak van de coronacrisis.

opa zevenbergen 91 ben cramer 2En dan word je 91 jaar en dan komt Ben Cramer zingen op je verjaardag. Het overkwam Nelis Zevenbergen, maar het was uiteraard vrijdag bestemd voor alle bewoners en de geweldige zorgmedewerkers van Florence Woonzorgcentrum Steenvoorde in Rijswijk.

eucharistieviering rk via PixabayEr zullen vanaf 1 juni weer doordeweekse vieringen plaatsvinden in onder meer de Petrus- en Pauluskerk in Leidschendam en de St. Martinuskerk in Voorburg. Met ingang van 14 juni zijn er ook in het weekend weer Eucharistievieringen mogelijk. Dit meldt de website rkvlietstreek.nl.

Op zondag 31 mei om ongeveer 13:35 uur is Nick de Ridder telefonisch te gast in Kakafonie om zijn nieuwe single ‘Nu is alles anders’ te laten horen.
Nick de Ridder heeft twee jaar als edelfigurant gewerkt als zijnde receptionist bij Hotel De Rozenboom in Goede Tijden, Slechte Tijden, en deed mee als finalist aan de verkiezingen Mister International Netherlands 2018. Nick voelt zich niet alleen als een vis in het water in een fotostudio, maar ook op het podium als zanger.

Op zondag 31 mei om 13:05 uur hoor je in Kakafonie bij Midvliet FM een telefonisch gesprek met Dennis Eijkemans. ‘Stapelgek op jou’ is de nieuwe single van de uit Eindhoven afkomstige Dennis Eijkemans. Al op jonge leeftijd ontdekte hij dat hij op het podium thuis hoort en speelde hij onder meer in de musical ‘Oliver!’ van Stage Entertainment en in de musicals ‘Pinokkio’ en ‘Annie’. 

Wassenaarse Slag Flickr Thomas van de VosseOp het strand bij de Wassenaarse Slag is zondagochtend in alle vroegste een lichaam aangetroffen. Dat meldt nieuwssite Regio15. Volgens de politie betreft het iemand anders dan de vermiste surfer die enkele weken terug omkwam bij het drama op Scheveningen.

Op zondag 31 mei om 12:30 uur is Jesse Jansen telefonisch te gast in Kakafonie bij Midvliet FM.
Met ‘Vandaag is het jouw dag’ presenteert de Brabantse zanger Jesse Jansen zijn gloednieuwe single. Jesse is zeker geen onbekende in de Nederlandse muziekwereld. Eerder wist hij zich in de kijker te spelen met singles als ‘Adio adio adio’, ‘Ik heb het altijd al geweten’ en een duet met Bobby Prins ‘Ik heb nog meer dan duizend dromen’.

AmbulanceEen automobilist is vrijdagavond 22 mei met opzet ingereden op voetgangers in de Beijnenstraat in Voorburg. Daarbij raakte één voetganger gewond, zo meldt de website Regio15.  Ambulancepersoneel heeft de aangereden voetganger onderzocht, maar het slachtoffer  hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

EreledenDe afgelopen periode is er door diverse mensen binnen voetbalvereniging Blauw Zwart uit Wassenaar gekeken naar de lijst van ‘Ereleden’ en ‘Leden van Verdienste'. In de rijke historie van de Wassenaarse vereniging Blauw Zwart  is er helaas het een en ander aan informatie verloren gegaan.

BrandstichtingOp vrijdagavond 22 mei hebben inwoners van Leidschendam twee mensen op heterdaad betrapt. Zij probeerden vuilnis in brand te steken. Dit meldt Omroep West op haar website. De twee zijn door agenten aangesproken op hun gedrag. Ze zijn niet aangehouden, omdat er te weinig bewijs was. De woordvoerder van de politie kon of wilde niet vertellen waar in Leidschendam deze poging tot brandstichting plaatsvond.

Mink Out"Daar lag ik dan dweilend in de modder, vechtend met een betonnen paal die waterpas in de grond verankert moest worden. Bij gebrek aan inkomsten om de klus uit te besteden en tijd zat was de beslissing rap genomen: ik zou zelf de caféschutting plaatsen.

Politie LogoOp vrijdag 22 mei omstreeks 20.20 uur werd in het Noteboompark in Voorburg een 21-jarige man beroofd door een nog onbekende man van zijn persoonlijke bezittingen. De politie roept getuigen op zich te melden.Het slachtoffer fietste die vrijdagavond vanaf de Spinozalaan in de richting van de Prins Bernardlaan in Voorburg. Vervolgens fietste hij door het Noteboompark.

ThuisbrengserviceNu Bibliotheek Wassenaar weer (gedeeltelijk) open is voor het lenen en terugbrengen van boeken, kun je geen gebruik meer maken van de Boekenservice. Leden die aan huis gebonden zijn, kunnen wel nog steeds gebruik maken van de Thuisbrengservice.

vvd logo frontDe VVD in Leidschendam-Voorburg wil dat BOA’s veilig hun werk kunnen doen. "Ook in onze gemeente gaan zij elke dag de straat op voor onze inwoners". Door de coronamaatregelen zijn hun werkzaamheden de laatste tijd veranderd en intensiever geworden. Uit diverse plekken in het land komen nu berichten dat BOA’s agressief bejegend en soms zelfs mishandeld worden.

Filmuis WassenaarOok het Filmhuis Wassenaar gaat vanaf 2 juni weer voorzichtig open. Dit is goed nieuws voor alle filmliefhebbers die het zo lang zonder het Filmhuis hebben moeten stellen. Omdat gezondheid voor de bezoekers, medewerkers en vrijwilligers voorop staat, gaat het anders dan je gewend bent.

Politie LogoIn de ochtend van zaterdag 23 mei heeft de politie een 21-jarige man uit Ter Aar aangehouden nadat deze de avond daarvoor een overval pleegde op een woning aan de Laurierstraat in Den Haag. De recherche doet onderzoek naar zijn betrokkenheid.

Belijning winkelcentrum Zoetermeer 1De anderhalvemetersamenleving wordt steeds zichtbaarder, onder andere door belijning op publiek terrein. De firma Griekspoor heeft in opdracht van gemeente Zoetermeer binnen drie dagen het winkelcentrum voorzien van speciale belijning, om winkelend publiek te wijzen op de afstandsregels gesteld door de overheid.

Paulien CornelisseVanwege de coronamaatregelen kunnen schrijvers momenteel niet meer fysiek een bibliotheek bezoeken om voor te lezen, geïnterviewd te worden en met hun lezers in gesprek te gaan. In deze tijd is online de ontmoeting opzoeken en het gesprek aangaan een mooi alternatief. Samen met zeven bibliotheken maakt Probiblio een serie online interviews met schrijvers: Ontmoet Schrijvers Online.

Politie LogoOplettende burgers hielden donderdagavond 21 mei op de Schuttersdreef in Den Haag een 24-jarige Roemeen aan. Hij wordt verdacht van het beroven van een 74-jarige vrouw uit Den Haag. Rond 18.00 uur wandelde het 74-jarige slachtoffer op de Schuttersdreef, nadat zij zojuist geld had gepind,  toen zij opeens door een man werd beroofd van enkele persoonlijke eigendommen.

Nicole ten ThijWie ben je? Nicole ten Thij, 39 jaar. Getrouwd met Ewoud en hebben samen dochter Moon van 5 jaar. Wat doe je bij de bibliotheek? Ik ben Teamleider Service & Marketing bij de bibliotheek. Ik ben eindverantwoordelijk voor de Front Office (uitleen) en collectie. Daarnaast vallen de facilitaire zaken, ict, hr en marketing ook onder mijn takenpakket. Een zeer diverse functie die iedere dag voor nieuwe uitdagingen zorgt.

tramHTM gaat vanaf 1 juni weer de maximale dienstregeling rijden en is bezig met de voorbereidingen. De eerder ingestelde maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen blijven grotendeels in stand.

wassenaarse strand3Op veel plaatsen in de regio werd het door het prachtige weer op Hemelvaartsdag druk, ondanks waarschuwingen vooraf en gedurende de dag om drukte te vermijden. Gemeentes namen maatregelen en Veiligheidsraad waarschuwt voor 'zomer vol beperkingen'. 

BuurtVeiligBusDe gemeente Leidschendam-Voorburg strijkt vrijdag 22 mei met een BuurtVeiligBus neer in de wijk Prinsenhof. De bus staat vrijdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur bij winkelcentrum Prinsenhof. Bewoners kunnen er hun ei en vragen kwijt over de nachtelijke autobranden en vernielingen die Leidschendam al enige tijd teisteren.

LuckyOp Tweede Pinksterdag - maandag 1 juni - vindt in het Zuiderparktheater het eerste Haagse popfestival van 2020 plaats. Dit ‘LUCKY THIRTY FESTIVAL’ biedt exact dertig bezoekers de kans om live te genieten van zes Haagse optredens. Alle bezoekers moeten minimaal anderhalve meter afstand houden van elkaar. De rest van Nederland kan gratis meekijken via een online livestream.

Ook het programma Click Track bij Midvliet FM kan in de huidige situatie helaas geen gasten ontvangen in de studio. Daarom kun je de komende weken luisteren naar herhalingen. Op de woensdagen 27 mei en 3 juni kun je luisteren naar een herhaling van de uitzending van woensdag 5 februari. Toen was ‘Period 5’ te gast.

MoskeeDe Leidschendamse moskee van de Stichting De Eenheid heeft tijdens de ramadan een succesvolle benefietactie gehouden om geld in te zamelen voor onder meer het onderhoud aan de moskee en de ondersteuning van broeders en zusters die het in deze tijd moeilijk hebben. Het moskeebestuur dankt alle broeders en zusters die de moskee in Leidschendam een warm hart toedragen.

AvalexIn de Bloemluststraat in Wassenaar is woensdag 20 mei een toegangspoort ernstig beschadigd, doordat de chauffeur van een vuilniswagen niet in de gaten had dat de wagen te hoog was om door de poort te rijden. Dit meldt Het Leidsch Dagblad. Het beschadigde pand uit de jaren dertig van de vorige eeuw was vroeger in gebruik als kantoor en is een monument.
Politie LogoDe politie zoekt getuigen van een straatroof op dinsdagmiddag 19 mei aan het Lorentzplein in Den Haag. Een 26-jarige Hagenaar werd hierbij door vier mannen beroofd van enkele persoonlijke eigendommen. Rond 17.15 uur liep het 26-jarige slachtoffer op het Lorentzplein ter hoogte van de Albert Heijn toen vier mannen hem plotseling aanvielen en hem tegen de grond werkten.

Politie LogoDinsdagmiddag 19 mei raakte een fietser zwaargewond bij een ongelukkige valpartij op de Rietpolderweg in recreatiegebied Vlietland. Wat de oorzaak van het eenzijdige ongeluk is, is niet duidelijk. Politie en ambulance arriveerden snel op de plek des onheils en ook de traumahelikopter landde om assistentie te verlenen.

TriasMuzieklessen via Zoom, kunstlessen door middel van een uitlegvideo en theater- of danslessen op een tennisveld. Dit is nu de realiteit van bijna 1000 cursisten die nu bij Trias les volgen. Na 11 weken in quarantaine mag Trias, Centrum voor de Kunsten eindelijk haar deuren openen voor leerlingen!

LV helpt ondernemers met schuldenOndernemers worden door de coronacrisis hard geraakt. Zij zien hun inkomsten afnemen of zelfs helemaal verdwijnen. De gemeente Leidschendam-Voorburg werkt daarom aan een nieuwe tijdelijke regeling waardoor ondernemers, die door de coronacrisis in de schulden belanden, gebruik kunnen maken van schuldhulpverlening. Zodra de regeling actief is, kunnen zelfstandig ondernemers bij de aanvraag voor een Bbz-uitkering aangemeld worden voor het schuldhulpverleningstraject.

cricketDe afdeling cricket van Groen-Geel uit Wassenaar biedt een leuke alternatieve invulling aan voor de hockeyvrije weekenden. Altijd al eens willen cricketen en kennis willen maken met deze mooie sport? Nu is de kans!

RKAVV Nikita trainer2020 2021RKAVV Vrouwen 1 trainster Nikita van der Wijngaard heeft haar contract met een jaar verlengd. De ambitieuze trainster van het Leidschendamse RKAVV kan terugkijken op een goed seizoen, maar ze ziet nog voldoende ontwikkelpunten om het team naar een hoger plan te tillen.

Logo Leidschendam VoorburgSportverenigingen, maatschappelijke organisaties en culturele instellingen in Leidschendam-Voorburg krijgen een tegemoetkoming in de huurkosten voor de maanden maart, april en mei 2020. Met deze steun wil de gemeente ervoor zorgen dat zij ook na de coronacrisis nog steeds activiteiten kunnen organiseren voor onze inwoners in de wijkgebouwen of op het gebied van sport, theater en museumbezoek.

Energy Common LV en gem LV intentieovereenkomstCoöperatieve Energy Common Leidschendam-Voorburg (EC-LV) en Gemeente Leidschendam-Voorburg hebben op 19 mei hun handtekening gezet onder een intentieovereenkomst. De Energy Common is opgericht om bij te dragen aan een klimaatbestendige, leefbare gemeente Leidschendam-Voorburg met een duurzame energievoorziening voor alle inwoners.

D66 logo RGBIn Voorschoten is energiebesparing de belangrijkste bijdrage aan de uitvoering van het klimaatakkoord. D66 vraagt het college dan ook om heldere prestatiedoelen af te gaan spreken met de OmgevingsDienst Holland West (ODHW) om dat verbruik te verminderen.

MusiconMusicon is eigenlijk de dojo van de Haagse popmuziek. Sinds 1995 komt Den Haag hier samen om muziek te maken en te beleven. Van jongs af aan wordt je hier klaargestoomd voor het podium en begint een muzikale ontwikkeling die nooit meer stopt.

logo Den Haag3De gemeente Den Haag moet minder informatie geheimhouden, vinden Partij voor de Dieren, Haagse Stadspartij, PvdA en CDA. De partijen dienen samen een voorstel in om de gemeente transparanter te maken.

BlauwZwartNu Nederland te maken heeft met een ongekende uitbraak van COVID-19 (coronavirus), vindt de Wassenaarse voetbalclub BlauwZwart het meer dan ooit belangrijk om de zomervakantie voor kinderen toch te kunnen laten slagen. Daarom hebben RKSV Blauw-Zwart & Valencia CF besloten dat het Valencia Voetbalkamp komende zomer doorgaat.

SEV selectie op orde2Terwijl, vanzelfsprekend, de coronaperikelen iedereen bezighouden, is bij de Leidschendamse voetbalvereniging SEV achter de schermen hard gewerkt om zowel de selectie als de staf voor het seizoen 2020/2021 op orde te krijgen. Dat is met verve gelukt. Hoofdtrainer Kenneth Soechit zal op het veld worden bijgestaan door assistent Ben de Haan, die aan zijn zevende seizoen begint, en trainer voor SEV 2 Peter Raaijmakers.

50 jarig huwelijk 03Op dinsdag 19 mei vierden Erwin (75) en Hetty Klatt (73) uit Voorburg hun 50-jarig huwelijk. Er was een ‘Las Vegas’-feest gepland, maar dat kon door de coronamaatregelen helaas niet doorgaan. Dat was natuurlijk erg jammer, want 50 jaar getrouwd zijn, is niet niks.

Brood pixabayBakkerij Remmerswaal uit de Damstraat in Leidschendam heeft het MVO-keurmerk gekregen. Remmerswaal is de eerste bakkerij die het keurmerk voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen toegekend krijgt.

36792186765 2d247be85f wHet verbod op het gebruik van lachgas dat de gemeente Leidschendam-Voorburg in de Algemene Plaatselijke Verordening heeft opgenomen, is vermoedelijk juridisch niet houdbaar. Dat meldt Vlietnieuws.

Brand PixabayDe gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg heeft maandagavond een hele ris moties aangenomen met maatregelen om de situatie in de Leidschendamse probleemwijk Prinsenhof onder controle te krijgen.

Pim WuiteEen van de vorige week maandag in Scheveningen omgekomen surfers was Pim Wuite, lid van hockeyvereniging Groen-Geel uit Wassenaar. Bij het drama kwamen vijf surfers om het leven.

Cartouche Bezoek burgemeester en wethouderBurgemeester Tigelaar en wethouder Stemerdink maakten afgelopen vrijdag een rondje langs de sportvelden in Leidschendam-Voorburg en waren ook op bezoek bij hockeyclub Cartouche.

COA logoHet COA heeft de gemeente Wassenaar om toestemming verzocht de groep asielzoekers die op Duinrell verblijft, daar nog enige tijd langer te huisvesten.

Alcohol verkeer pixabayEen vijftigjarige bestuurder uit Leidschendam is zondagnacht in Amsterdam opgepakt nadat hij een agent een optater had gegeven. Dat meldt Omroep West.

PvdA logoDe Wassenaarse PvdA-fractie is geen voorstander van het verhuizen van alle ambtenaren naar raadhuis De Paauw. De fractie sluit zich aan bij het plan van het college van B & W om kantoorruimte te verhuren aan bedrijven. Dit drukt de onderhoudskosten, aldus de PvdA.

GBLV kaartenactie corona 1Vanuit het motto ’Samen maken we Leidschendam-Voorburg!’ ging op 17 april de GBLV-kaartenactie van start. Inwoners van Voorburg, Leidschendam en Stompwijk konden een kaartje aanvragen om een dorpsgenoot op te vrolijken in coronatijd.

corona reageerbuisVanaf maandag 18 mei kunnen ook mantelzorgers, ov-medewerkers, medewerkers in de jeugdhulp en andere zorgverleners zich bij de GGD laten testen op het coronavirus.

Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures