Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Alle nieuwsberichten op een rij
corona 4893276 1920In Leidschendam Voorburg zijn er sinds vrijdag drie geregistreerde besmettingen bijgekomen. Dit meldt Het Krantje. Op dit moment (zaterdag 28 maart) zijn er in de Haagse regio, inclusief Voorschoten, 334 coronabesmettingen. Het aantal coronapatiënten steeg in de regio met 58 besmettingen.

coronavirus 4914028 1920Waarschuwing van de politie en burgernet. "Cybercriminelen maken vaak misbruik van de actualiteit om mensen op te lichten. Ze gebruiken de situatie om persoonsgegevens te verkrijgen, bijvoorbeeld via nep-mails of nep-sms’jes of via malafide websites of nep-apps mensen op te lichten."

SP"Sluiten we de rijen of de toiletblokken? Massaal applaudisseren Nederlanders voor onze helden in de zorg. Terecht natuurlijk want deze mensen staan dagelijks voor ons klaar in deze onzekere tijden van het coronavirus.
Hartverwarmend zijn de vele initiatieven om onze eenzame ouderen te helpen en een luisterend oor te bieden. Nederland doet het samen! We sluiten de rijen en we moeten solidair zijn. Dat roepen nu ook alle politici in koor."

boekenservicecoronaBibliotheek gesloten maar je wilt toch nog boeken lenen? Maak dan gebruik van de boekenservice! Via het invulformulier op de website geef je aan welke drie boeken je zou willen lezen (mits aanwezig in de vestigingen). De medewerkers nemen dan telefonisch contact met je op om een afspraak in te plannen, zodat je de materialen kunt komen afhalen. Ook voor het terugbrengen van materialen dient een afspraak gemaakt te worden.
Bibliotheek WassenaarHierbij een bericht van Mariska Koning, de directeur van Bibliotheek Voorschoten Wassenaar. "Op 27 februari namen we voor het eerst maatregelen in de bibliotheek tegen het opkomende coronavirus, ondanks dat het Nederland nog niet bereikt had. We zetten desinfecterende zeep neer en lieten intensiever schoonmaken." 

Den HaagMaatwerk, zorgvuldigheid en overleg. Dat zijn de drie sleutelwoorden bij de burgemeestersbenoemingen in Den Haag, Zoetermeer en Zoeterwoude. Aldus Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland die zich hierbij baseert op adviezen van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Politie LogoEen 22-jarige Hagenaar is donderdagavond 26 maart op de Troelstrakade in Den Haag neergestoken door een onbekende man en raakte hierbij zwaargewond. De politie zoekt getuigen en heeft de zaak in onderzoek.Rond 19.40 uur ontvingen agenten de melding dat er iemand was neergestoken op de Troelstrakade. Toen zij op de locatie arriveerden, troffen zij op straat een zwaargewonde 22-jarige man aan.
Politie logoDe politie hield in de nacht van donderdag op vrijdag 27 maart een 33-jarige man aan voor vernieling van een auto op de Erasmusweg in Den Haag. De verdachte vluchtte via een sloot, maar aan de overkant stonden agenten hem op te wachten om hem aan te houden.
Politie LogoDe politie zoekt getuigen van een zware mishandeling op woensdagmiddag 25 maart op de Laan van Wateringse Veld in Den Haag bij de Romeinenbrug. Een 53-jarige man uit Rijswijk liep hierbij zware verwondingen op. Rond 15.00 uur liep het slachtoffer samen met zijn vriendin op het pad van de Laan van Wateringse Veld bij de Romeinenbrug. Daar stuitten zij op een groep van 10 à 15 jongeren die het pad blokkeerden.

burgemeesterHoe kijkt de Wassenaarse burgemeester Leendert de Lange terug op de afgelopen week? Na de aangescherpte maatregelen van het kabinet afgelopen maandag is het in Wassenaar minder druk. Met opnieuw een weekend voor de deur moet de recent vastgestelde noodverordening helpen om te handhaven wanneer dat nodig is. 

Gemeente Wassenaar wapenDe commissie voor Welstand en Cultureel Erfgoed (WCE) Voorschoten en Wassenaar kan door de coronamaatregelen niet op reguliere wijze bijeenkomen. Op maandag 30 maart vergadert de commissie daarom vanuit huis. Zij vergaderen niet fysiek en publiek kan niet worden toegelaten. De agenda voor deze vergadering kunt u hier downloaden.
wassenaarse slagDe Wassenaarse slag wordt dit weekend afgesloten voor autoverkeer vanaf vrijdag 21.00 tot maandagochtend.

LudensTheater Ludens in Voorburg organiseert het Open Podium Talentenloods Digitaal voor de jeugd tot 21 jaar als alternatief voor het reguliere Open Podium dat door de coronamaatregelen kwam te vervallen. Doe jij ook mee?

minibieb 2In Wassenaar is een netwerk aan minibibliotheken waar je boeken kan halen en brengen. Nu de openbare bibliotheek in verband met corona is gesloten tot 6 april, is dit in tijden van crisis een uitkomst. Dus: Breng een boek, haal een boek!  

Florence logoFlorence opent vrijdag 27 maart binnen het geriatrisch revalidatiecentrum Westhoff in Rijswijk een speciale afdeling voor mensen met het coronavirus (COVID-19). Vandaag worden de eerste twee patiënten naar Westhoff overgebracht.

marktDe markten in Leidschendam-Voorburg blijven ondanks de nieuwe noodverordening in de regio Haaglanden voorlopig open. Wel worden daar waar nodig aanpassingen gedaan zodat bezoekers van de markt de gewenste 1,5 meter afstand van elkaar kunnen bewaren.

veiligheidsregioDe plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsregio Haaglanden, Johan Remkes, heeft donderdag 26 maart een nieuwe noodverordening vastgesteld. In deze verordening zijn de maatregelen verwerkt die het kabinet afgelopen maandag aankondigde om de gevolgen van het coronavirus te beperken.

coronavirusDe afgelopen 24 uur zijn er in ons land 78 meldingen van personen die zijn overleden ten gevolge van het nieuwe coronavirus Covid-19. Dat meldt het RIVM. In totaal zijn nu 2151 Covid-19 patiënten opgenomen in een ziekenhuis.

beresteynDe herontwikkeling van Buitenplaats Beresteijn in Voorschoten kan van start gaan. Dat is het gevolg van een uitspraak van de Raad van State afgelopen week.

rob pronkHet is ieder jaar één groot voetbalfeest op het terrein van V.U.C. Er hebben zich tot op heden rond de 25 teams aangemeld. Uit Voorburg zijn dat twee teams van Tonegido en een team van Devjo. Het toernooi zal dit jaar worden gehouden op zaterdag 27 juni, maar gaat het toernooi wel door? René Marquard ging in gesprek met 'mister Haagse Voetbalhistorie', Rob Pronk.

astridvaneekelenDe maatregelen die het kabinet heeft genomen vanwege de coronacrisis hebben ook een enorme impact op culturele partners en ondernemers in Leidschendam-Voorburg. In een brief aan ondernemers en partners in de culturele sector geeft wethouder Astrid van Eekelen aan welke steunmaatregelen er momenteel getroffen worden.

waalsdorpervlakteEr komen ieder jaar op 4 mei zo'n 3.000 mensen om de Herdenking bij te wonen op de Waalsdorpervlakte, het gebied tussen Den Haag en Wassenaar. Helaas zal voor de eerste keer in de geschiedenis deze Herdenking geen doorgang vinden, tot groot verdriet van velen.

schakenboschHet college van B&W van Leidschendam-Voorburg heeft de ingediende zienswijzen op het ontwerp-bestemmingsplan Schakenbosch naast zich neergelegd. Tegen het volbouwen van het landgoed Schakenbosch in Leidschendam is veel weerstand.

Ook het programma Click Track kan in de huidige situatie helaas geen gasten ontvangen in de studio. Daarom kun je de komende weken luisteren naar herhalingen.  Op de woensdagen 1 en 8 april kun je luisteren naar de uitzending van woensdag 13 november 2019. Toen waren Jip de Winter & Babette Mollers te gast in Click Track.

Brand JWFln LDam 1In een woning aan de Prins Johan Willem Frisolaan in Leidschendam is woensdag brand ontstaan. Bij aankomst van politie en brandweer was sprake van een uitslaande brand in de keuken en een hevige rookontwikkeling.

Louise KortmanAlle basisscholen in ons land zijn momenteel gesloten door de coronacrisis. Maar ondertussen moeten de kinderen toch blijven doorleren. Hoe los je dat op? Daarvoor belde Hans Biard in Midvliet Actueel met Louise Kortman, die we natuurlijk kennen als fractievoorzitter van de VVD in Leidschendam-Voorburg. Maar in het dagelijks leven is ze directeur van de Oranje Nassauschool, een basisschool in de Haagse wijk Benoordenhout.

Haagse MarktBurgemeester Johan Remkes van Den Haag heeft woensdagmiddag De Haagse markt laten sluiten. Afgelopen weken is gebleken dat mensen de markt massaal bleven bezoeken, ondanks waarschuwingen en samenscholingsverboden rond het coronavirus. Dat meldt nieuwssite Regio15.

Veurs LyceumOok de centrale eindexamens gaan als gevolg van het coronavirus niet door. Dit heeft minister Slob dinsdag bekend gemaakt. Over de gevolgen van dit ingrijpende besluit sprak Hans Biard in Midvliet Actueel met Charlotte van Thiel, rector van het Veurs Lyceum in Leidschendam.

keukenhofOp 23 maart heeft de Nederlandse overheid de maatregelen om de verspreiding van het corona virus tegen te gaan aangescherpt. Alle bijeenkomsten en evenementen worden tot 1 juni afgelast, ook bij minder dan 100 bezoekers. Dit betekent dat Bloemententoonstelling Keukenhof niet kan openen in 2020.

HMC AntoniushoveVandaag opent het nieuwe Kraamhotel HMC. Dit kraamhotel is een intensieve samenwerking tussen Haaglanden Medisch Centrum (HMC), Kraamzorg Rotterdam en het Ibis Den Haag City Centre. Met deze samenwerking willen HMC, Kraamzorg Rotterdam en het Ibis-hotel een krachtige bijdrage leveren aan de geboortezorg in Den Haag en omstreken.

coronavirus 4914028 1920De verspreiding van het coronavirus in Nederland lijkt af te remmen. Die voorzichtig positieve prognose deelde directeur Jaap van Dissel van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vanochtend met de Tweede Kamer. Het aantal patiënten dat in het ziekenhuis moet worden opgenomen, loopt al een paar dagen terug.

Als gevolg van de coronacrisis zijn er geen sportwedstrijden. Sporttribune kan daardoor geen terugblik geven op het sportweekend.

Op maandag 30 maart hoort u van 19:00 tot 20:00 uur de spcial rond Stompwijk '92 (eerder uitgezonden op 21 oktober 2019).

Van 20:00 tot 21:00 uur kunt u luisteren naar de herhaling van het interview met de Inge Zweerts de Jong, wethouder sport in Wassenaar (eerder uitgezonden op 14 oktober 2019).
John Medley geelNaar aanleiding van de spontane actie van afgelopen zondag en op veler verzoek heeft John Medley cs besloten om aanstaande zondag nog één keer een tourtje langs diverse zorgcentra in de regio te maken (zolang er niets tussenkomt qua regelgeving).

wassenaarse strand3De inwoners van Wassenaar lijken de regels te handhaven. Het is niet druk op het strand. Er staat een bord met waarschuwingen en adviezen. Hierop valt te lezen: 'Houd 1,5 meter afstand • Ziek/verkouden-blijf thuis • Bescherm uzelf en anderen' 

moviesthatmatterDoor de maatregelen in verband met de verspreiding van het coronavirus werd het Movies that Matter Festival dit jaar geannuleerd. Een deel van de films wordt online aangeboden via Picl. De jury’s van de competitieporgramma’s Activist, Camera Justitia, Dutch Movies Matter en Students’ Choice hebben alle films online bekeken en zijn verheugd dat de winnende films alsnog de erkenning kunnen krijgen die ze verdienen.

Leidschendam Voorburg logoInwoners van Leidschendam-Voorburg die vragen hebben of door de coronacrisis in de problemen komen, kunnen iedere werkdag contact opnemen met het Sociaal Servicepunt (SSP). Medewerkers van het SSP zoeken dan samen met inwoners naar oplossingen.

Special olympics Den Haag2De Special Olympics Nationale Spelen, die op 12, 13 en 14 juni 2020 in Den Haag plaats zouden vinden, gaan definitief niet door. Dat heeft het bestuur van Special Olympics Nationale Spelen Den Haag 2020 zojuist bekendgemaakt. De beslissing is genomen naar aanleiding van het verbod van de rijksoverheid op alle evenementen tot 1 juni 2020 om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Andre van HerkAndre van Herk, voorzitter van de Wassenaarse voetbalclub RKSV Blauw-Zwart en als ondernemer al vijftig jaar actief in logistiek en transport, noemt de huidige periode een tijd van bezinning. Hij drukt ondernemers op het hart bij betalings- of leveringsproblemen vooral te blijven communiceren.

Dat gaf Van Herk dinsdagavond te kennen het radioprogramma Midvliet Actueel. Ook kwam hij te spreken over wat deze coronacrisis financieel betekent voor Blauw-Zwart.

Leendert de Lange kleinBurgemeester van Wassenaar Leendert de Lange is blij met de extra mogelijkheden die hij krijgt om samenscholingen op te breken. Dat is ook nodig, meent hij, omdat er nog teveel mensen zijn die zich niet aan de richtlijnen en verboden van de rijksoverheid houden. Handhaving is dan belangrijk. De Lange sprak hierover in de dinsdaguitzending van het programma Midvliet Actueel.

corona 4893276 1920De maatregelen die het kabinet heeft genomen vanwege de coronacrisis, hebben een enorme impact op de lokale samenleving. Ook in Leidschendam-Voorburg zijn er veel zorgen en komen er veel vragen voor ondersteuning binnen van bedrijven, zzp’ers, verenigingen, maatschappelijke partners en inwoners. Om de negatieve gevolgen voor de lokale samenleving te minimaliseren komt het college met een aanvullend pakket aan lokale steunmaatregelen.

Zoetermeer stadhuisVoor het burgemeesterschap van Zoetermeer hebben elf kandidaten hun belangstelling kenbaar gemaakt bij Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland. De nieuwe burgemeester zal naar verwachting op 1 oktober 2020 in functie treden. De sollicitanten – tien mannen en één vrouw – variëren in de leeftijd van 35 tot 60 jaar. Van de elf sollicitanten hebben zeven ervaring in het openbaar bestuur, de anderen komen uit het bedrijfsleven of anderszins.

VakantieouderWord ook vakantieouder bij Europa Kinderhulp en trakteer een kwetsbaar kind op Hollandse gastvrijheid. Heeft u weleens nagedacht om ook vakantieouder te worden? Nodig een kwetsbaar kind uit voor een vakantie in Zuid-Holland en meld u aan als vakantieouder/gezin. Deze kinderen groeien op in moeilijke gezinssituaties en willen er graag even uit en ervaren hoe het in een ander gezin gaat.

Maurice Steijn CupIn navolging van veel andere evenementen hebben Die Haghe en hethaagsamateurvoetbal.nl besloten de Maurice Steijn cup 2020, die gepland stond voor 19 april, af te gelasten. Een besluit dat volkomen begrijpelijk is, maar ook een besluit dat veel mensen jammer vinden. Achtentachtig teams bijeen hebben zou fantastisch geweest zijn, maar is gezien de huidige situatie onverantwoord.

mask 4934337 640De inzamelingsactie '#allemondkapjesverzamelen' die gisteren van start is gegaan, levert nu al de eerste hulpmiddelen op. Een internationale organisatie heeft in één klap 12.000 mondkapjes gedoneerd.

Daarnaast zijn er sinds gisteren op de verschillende inleverlocaties 600 mondkapjes, 650 veiligheidsbrillen, 4 dozen handgel en 125 paar handschoentjes ingezameld.

anti fog 88028 1920De medewerkers van het informatiecentrum van de RijnlandRoute een inzamelingsactie gestart om veiligheids- en vuurwerkbrillen te verzamelen.

CancelledNu de overheid alle bijeenkomsten tot 1 juni heeft verboden om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk af te remmen, komen veel evenementen op de tocht te staan.

EngelandvaarderVorige week is op 99-jarige leeftijd een van de laatste Engelandvaarders overleden. Eddy Jonker woonde de laatste jaren van zijn leven in Wassenaar. In samenwerking met de historische vereniging Erfgoed Leidschendam nam Jonker het initiatief voor het Engelandvaardersmuseum in Noordwijk aan Zee.

Idsard Bosman maakte dit in memoriam.

Samen versGroenteboer en traiteur Van Rijn culinair uit Leidschendam is een online donatieactie gestart. Voor elke gedoneerde twee euro bereidt Van Rijn een maaltijd ter waarde van vijf euro. Bedoeling is om zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken, die na een dag hard werken voor lege schappen in de supermarkt komen te staan.

nationale dag van de muziekDinsdag 24 maart is het de 'Nationale Dag van de Muziek' . Hierover onze streekgenoot en bekende Nederlander Tonny Eijk aan het woord. René Marquard sprak hem over corona en uiteraard ook over de muziek die troost biedt.

shopping 2615482 1920Supermarkten gaan het aantal klanten dat tegelijk naar binnen mag, fors beperken. Er mag nog slechts maximaal één klant per tien vierkante meter in de winkel zijn. Dat meldt brancheorganisatie CBL.

Er zijn ingrijpende maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Komt u hierdoor in de problemen? Maakt u zich zorgen over iemand in uw omgeving? Of heeft u een andere vraag over uw persoonlijke situatie?  Als u in Leidschendam-Voorburg woont, bel of mail dan het Sociaal Servicepunt. Men is nu elke werkdag van 9:00 tot 17:00 uur bereikbaar.

gemeentesite WassenaarDe gemeente Wassenaar heeft haar website tijdelijk omgebouwd tot een online knooppunt voor lokale hulpinitatieven in de coronacrisis.

De popband 10CC dat in de jaren 70 hits scoorde met onder andere ' I'm not in love' en 'Dreadlock holiday' zou na de tour in Australië een aantal optredens geven in Nederland. Vanwege de corona-virus laat de organisatie via sociale media weten dat het uitverkochte concert van vrijdag 10 april in Zuiderstrandtheater is uitgesteld.

John Medley geelDe Haagse volkszanger John Medley rijdt tijdens de coronacrisis met een bus rond om mensen met openluchtconcerten een hart onder de riem te steken. Zo was hij zondag onder andere bij verzorgingshuis het Anker in Voorburg, waar hij de bewoners vanaf het gras toezong. De vijftigjarige zanger zou deze weken eigenlijk zijn Oranjeplaat promoten, maar die toernee valt in het water nu alle evenementen zijn verboden en de UEFA het EK voor deze zomer heeft afgelast.

Op zondag 29 maart om 12:30 uur is Mark Doldersum telefonisch te gast in Kakafonie bij Midvliet FM. De laatstverschenen single van Mark Doldersum heet ‘Er is zeker geen haast meer’.
Na een aantal jaren overal in de muzikale keuken te hebben gestaan, weet Mark nu waar zijn muzikale toekomst ligt.

solar panels 943999 1920Woningeigenaren en VvE’s in Leidschendam-Voorburg kunnen vanaf 1 april bij de gemeente subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning en het aanleggen van een groen dak.

De gemeente stelt hiervoor in totaal €150.000 subsidie beschikbaar. De subsidie bedraagt 20% van de totale kosten die geïnvesteerd zijn in het isoleren van de vloer, wanden of het dak, en 25% van de totaal geïnvesteerde kosten van de aanleg van een groen dak.

Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Iedereen die een aanvraag doet, ontvangt binnen acht weken antwoord.

Bart van Leeuwen van de Vrienden van Wassenaar schreef een column over het Wassenaarse leven in de coronacrisis:

Het is stil op straat. Ook in onze winkelstraten. Joviaal even een praatje met elkaar maken, gaat gepaard met allerlei voorzorgen. Cafés en restaurants dicht. Terrassen dicht. Scholen dicht. Een aantal winkels dicht. Geen sportontmoetingen. Vele Wassenaarders zitten thuis. Waar mogelijk werken we vanuit huis.

BoekidsHet Haagse Boekids heeft besloten de fysieke colleges van Boekids University dit jaar volledig virtueel aan te bieden en het aantal colleges uit te breiden.

Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures