Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Alle nieuwsberichten op een rij
Hitte Thermometer pixabayHet KNMI voorspelt dat het zeer warme weer waarschijnlijk tot en met donderdag aanhoudt.

Vattenfal duurHet is ze gelukt! Het Vattenfall Solar Team met coureur Mees uit Wassenaar is uit haar as herrezen. Zaterdag 8 augustus zette het team op Nederlandse bodem een nieuw wereldduurrecord zonneracen neer. In 12 uur tijd reed zonnewagen Nuna Phoenix 924 kilometer, zoevend op niets anders dan de kracht van de zon.

VEO korfbalOndanks het warme weer gaan de werkzaamheden aan de nieuwe velden van de Voorburgse korfbalclub VEO door. Op 12 september zal rondom de thuiswedstrijd van VEO 1 een feestelijke opening van de nieuwe velden plaatsvinden.

Mark SlatsZaterdagochtend 8 augustus was het zover, na meer dan 1350 manuren ging zeeheld Mark Slats uit Wassenaar zijn nieuwe roeiboot onder grote belangstelling te water. Samen met Kai gaat hij in november wederom van start in de TWAC, zo’n slordige 3000 mijl over de oceaan roeien.

Mink Out"Ik heb in mijn leven weleens vrouwen gehad wiens voeten een vreemde aantrekkingskracht op me hadden, geen flauw idee waarom dat zo was, het ging vanzelf, kwam gewoon in me op. Nu was het andersom, mijn naakte voeten werden een soort van gekoesterd, haar ogen vertoonden een wazige glans, alsof ze alleen was met die voeten, zonder mij eraan vast als het ware.

BoekenEr is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Zo ook voor een groot aantal boeken in bibliotheek Wassenaar. De kasten zitten krap in hun jasje en nieuwe collectie heeft wat bewegingsruimte nodig. Geef jij de boeken een tweede kans?

LEGOworkshop1In deze zomer organiseren de bibliotheken in Wassenaar en Voorschoten in samenwerking met Young Engineers een leuke legoworkshop. Je gaat een hijskraan bouwen die tot 2 kilo of zelfs meer kan tillen. De hijskraan wordt gebouwd met veel tandwielen en hij is supersterk.

Vlietvoorde ontwikkelingDuurzaam en exclusief wonen, dat is het plangebied Vlietvoorde. Een schaduwrijk, waterrijk landgoed bij Leidschendam, midden in de Randstad tussen Den Haag en Leiden. Vlietvoorde ligt in de gemeente Leidschendam-Voorburg tussen de N447, het water van de Vliet en de grens met Voorschoten.Voor mensen die willen leven in een oase van rust, in een dorpse, intieme sfeer.

HuizenElsevier Weekblad en Bureau Louter vergeleken alle gemeentes in Nederland op 97 punten. De scores zijn verdeeld over elf onderdelen: onderwijs en kinderopvang, winkels, zorg, vrijetijdsvoorzieningen, gebouwde omgeving, natuurlijke omgeving, weinig overlast, veiligheid, bevolkingssamenstelling, rust en ruimte en bereikbaarheid.

Pizza op bord met drankAan de Sluiskant in Leidschendam zit op de nummers 17 en 18 restaurant Fratelli. Op Vlietnieuws.nl is te lezen dat een tussenmuur wordt verwijderd en dat het pand op nummer 16 bij Fratelli getrokken zal worden. Restaurant Fratelli wordt dus groter.

Autobrand PixabayDe brandweer van Leidschendam-Voorburg is zaterdag 8 augustus gealarmeerd voor een voertuigbrand in de Kerkstraat in Voorburg. Dit blijkt uit het overzicht van alarmeringen in Haaglanden.

ModellenworkshopLaat je opmaken door een échte visagiste en leer alles over het lopen en poseren als een fotomodel. Natuurlijk wordt er ook een echte glamourfoto van jou gemaakt. Een ideale vakantieactiviteit voor jou en je vriendinnen.
Samen met Jongerenwerk Wassenaar, Floor van Weezenbeek (visagist), Simone Nobel (fotograaf van Clicks by Simone) en Yngvi Nes (model) maakt de bibliotheek er een fantastische dag van!

ZonneautoOp zaterdag 8 augustus in alle vroegte (om 07.00 uur) is Nuna Phoenix van het Vattenfall Solar Team begonnen aan de poging om het werelduurrecord zonneracen te verbreken. Coureur Mees van Vliet uit Wassenaar: “Het wordt héél spannend ondanks de hittegolf. Te veel wolken, een lekke band of technische mankementen en we lopen het record mis. Maar we gaan laten zien dat wij nog altijd dé zonnekampioen zijn!”

brandweerBewoners van een woning aan de Waldeck Pyrmontstraat in Zoetermeer werden donderdagochtend 6 augustus rond 03:30 uur opgeschrikt door een brandende voordeur en auto. Vermoedelijk gaat het om brandstichting. De politie doet onderzoek en zoekt getuigen.

Fiets naar school 2Juist na de zomervakantie bestaan er zorgen over de verkeersveiligheid van scholieren. Veilig Verkeer Nederland (VVN) roept alle kinderen en hun ouders daarom op om de laatste vakantieweek te gebruiken voor het oefenen van de school-thuisroute. De oproep vormt onderdeel van de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’ en komt voort uit het feit dat jaarlijks vlak na de zomervakantie onder fietsende scholieren opvallend veel ongevallen plaatsvinden.

Jacco van MaldegemDonderdagavond was Jacco van Maldegem, fractievoorzitter van D66 in Leidschendam-Voorburg gastpresentator bij Midvliet FM. Jacco heeft een grote passie voor muziek. Zo liet hij onder muziek horen van BLøf, Claudia de Breij, Coldplay en Bruce Springsteen.

Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures