Een groep inwoners uit Leidschendam-Voorburg is in verzet gekomen tegen de plannen voor een nieuw asielzoekerscentrum (AZC) in Voorburg.

De gemeente overweegt 200 asielzoekers op te vangen in het Holiday Inn-hotel aan het Stationsplein in Voorburg. Bovenop de huidige opvang.

Volgens de huidige spreidingswet moet Leidschendam-Voorburg 448 asielzoekers opvangen. Er worden al 80 asielkinderen opgevangen in een kantoorpand in Leidschendam. De eigenaar van het hotel heeft zijn locatie aan het COA beschikbaar gesteld voor de opvang van 200 asielzoekers, voor de duur van 2 jaar met mogelijkheid tot verlenging met 1 jaar.

De initiatiefnemers van de petitie, verenigt in de actiegroep 'geen AZC in LV!', vinden dat de gemeente eerst moet wachten op duidelijkheid vanuit het landelijke asielbeleid en verzoeken om de plannen stop te zetten.

Meer informatie en de petitie 'Stop een AZC in Voorburg' vind je hier.

In het programma Midvliet Actueel spraken we vorige week met Walter Rosbenders, fractievoorzitter van GBLV. Hij gaf een eerste reactie op het plan. Luister het gesprek terug in de podcast van Midvliet Actueel: 200 asielzoekers in Voorburgs hotel


Door: Karin van der Spek
Bron: petitie.nl en gemeente LV
Foto: huidige slaapvertrekken opvanglocaie Overgoo ter illustratie