Zondagavond 15 september zendt MAX op NPO 1 de vierde aflevering van 'Denkend aan Holland' uit. Leidschendam-Voorburg speelt hierin een belangrijke rol.

In deze aflevering starten Janny van der Heijden, André van Duin en scheepshond Nhaan hun tocht namelijk vanuit Leidschendam. André is druk bezig met het poetsen van de boot, die klaar moet zijn voor de koninklijke route die ze gaan volgen.

De reis begint met een vertrek uit de Sluis in Leidschendam, richting Den Haag. Omdat de bruggen in Den Haag laag zijn, stappen Janny en André over op een rondvaartboot. Aan boord ontmoet het duo de fanclub van Janny en genieten ze van de prachtige oude binnenstad van Den Haag. Ook brengen ze een bezoek aan Paleis Noordeinde, waar ze de Koninklijke Stallen bekijken en een rit maken in een koninklijk rijtuig.

Op de tweede dag vervolgen Janny en André hun route via De Vliet naar Delft. Ze ontdekken hoe Delfts Blauw wordt gemaakt en sluiten hun reis af met een gezellige terugblik in de Zweth, onder het genot van oranjebitter en bitterballen.

Voor inwoners van Leidschendam-Voorburg een mooie kans om te zien hoe de regio wordt gepresenteerd in dit koninklijke avontuur van Janny en André. De aflevering is zondag 15 september om 20.25 uur te zien bij NPO1.



Door: Karin van der Spek
Bron: Omroep MAX
Foto: Sluisjes in Leidschendam ter illustratie