Kern met Pit daagt buurtbewoners uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren.

Het kan om allerlei ideeën gaan: van het opzetten van een buurtmoestuin tot het organiseren van een dorpstoneelstuk. Als het je directe omgeving maar verbetert of een impuls geeft. Is het project binnen een jaar klaar? Dan ontvang je 1.000 euro voor de pot.

Iedereen kan zich inschrijven, maar er gelden wel een aantal criteria. Het hele jaar staat Kern met Pit voor je klaar met tips, advies en contacten in het netwerk. Daarnaast kun je gratis meedoen aan interessante workshops en bijeenkomsten.  Je ontvangt het predicaat Kern met Pit en 1.000 euro voor het project als je buurtinitiatief binnen een jaar.

Wie kan meedoen?
Buurtbewoners die een idee hebben om hun leefomgeving te verbeteren. Duizenden initiatieven uit heel Nederland gingen je al voor! Deze mensen hebben prachtige dingen gerealiseerd. Meer informatie over de criteria en inspirerende voorbeelden zijn te vinden op de website www.kernmetpit.nl

Inschrijven kan van 1 september tot 1 november. Samenwerken met buurtgenoten is een vereiste, en wie binnen een jaar slaagt, maakt ook kans op de provinciale trofee en zelfs de Gouden Pit van 3.000 euro!

Kern met Pit flyerMeer informatie en inschrijven via www.kernmetpit.nl.

Door: Karin van der Spek
Bron en foto: Kern met Pit