Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit de Regio
Op Tweede Paasdag deelt de Partij voor de Dieren ‘s middags gratis biologisch bloemenzaad uit op de Paasmarkt op het Lange Voorhout in Den Haag. Tweede Paasdag valt dit jaar samen met de Landelijke Zaaidag, die voor de vijfde keer wordt gehouden. De Landelijke Zaaidag is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor de dalende aantallen insecten.

Provinciale Staten van Zuid-Holland hebben op 27 juni 2018 een motie aangenomen om recreatiegebied Vlietland met extra bomen en struweel een kwaliteitsimpuls te geven. De eerste fase van het aanplanten is nu klaar, geheel volgens de planning.Samen met de gebiedspartijen heeft de provincie de uitvoering van de Motie 811, die een bedrag van 300.000 euro voor dit doel vrijmaakt, voortvarend opgepakt.

Jaarlijks halen lopers van Den Haag Marathon in de nacht van zaterdag 4 mei naar zondag 5 mei het Bevrijdingsvuur uit Wageningen, bij het Nationaal Bevrijdingsmonument. Een estafetterun van 135 km in ± 12 uur. In de middag van 5 mei wordt het Bevrijdingsvuur op het podium op het Malieveld aangeboden aan het lid van College van Burgemeester & Wethouders dat dit jaar de mega-grote fakkel van het Bevrijdingsvuur op het Bevrijdingsfestival daarmee aansteekt.

Op woensdag 24 april verzorgen de fysiotherapeuten van Haaglanden Medisch Centrum voor het derde jaar een beweegbijeenkomst voor geïnteresseerden. Onder de naam ‘Iedereen in beweging’ is iedereen welkom om tussen 12.00 uur en 16.00 uur in de Beweegtuin van HMC Bronovo in beweging te komen.

In de meivakantie (23 april t/m 3 mei) verzorgt kasteel Duivenvoorde te Voorschoten op dinsdag t/m vrijdag speciale familierondleidingen. De rondleidingen zijn voor families met kinderen van 6 t/m 12 jaar en hebben als thema ‘kasteelbewoners’. Kinderen mogen zich verkleden als ridders of baronessen en worden zo, als heuse kasteelbewoners, echt onderdeel van het verhaal van Duivenvoorde.

Het Parkpop Weekend aftrappen doe je ook dit jaar weer op vrijdag 28 juni bij Parkpop Downtown! De jaarlijkse kick-off in het Paard in Den Haag, waar je gratis en voor niets geniet van vele acts van uiteenlopende genres. Het is eindelijk zover dat Parkpop Downtown en ShoppingNight Den Haag op dezelfde dag vallen, dus slaan de organisaties de handen ineen en laten, naast het Paard, ook de binnenstad dansen.

Het Louis Couperus Museum organiseert in samenwerking met De Ooievaart, Haagse rondvaart, iedere eerste vrijdag van de maand een bijzonder vaararrangement over literatuur in het algemeen en de beroemdste schrijver uit Den Haag, Louis Couperus, in het bijzonder. Dit nieuwe arrangement omvat een bezoek aan het museum, een wandeling in de voetsporen van Louis Couperus en een themavaartocht over literatuur. Het arrangement is ook voor groepen te boeken.