Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Nieuws uit de Regio
Ondernemersplatform Hollandse PlassenOp vrijdag 29 mei heeft gedeputeerde Jeannette Baljeu, verantwoordelijk voor waterrecreatie in Zuid-Holland, de eerste brochure over de Hollandse Plassen in ontvangst genomen in Vlietland. Hierbij sprak ze de volgende woorden: “Het Hollandse Plassengebied, tussen en in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht is een prachtig en waterrijk gebied waar je op en langs het water heerlijk kunt ontspannen.

ggd haaglandenVanaf maandag 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen op het coronavirus. In regio Haaglanden wordt hiervoor achter het Van der Valk Hotel in Nootdorp een nieuwe, grotere testlocatie ingericht. Op woensdag 3 juni wordt deze formeel geopend in aanwezigheid van minister Hugo de Jonge (VWS).

ROC MondriaanOp zoek naar een mbo-opleiding? Stel online je vragen aan ROC Mondriaan op 8 en 9 juni. Op maandag 8 en dinsdag 9 juni geeft een aantal scholen van ROC Mondriaan online voorlichting via Facebook en Instagram. Check de agenda op rocmondriaan.nl welke scholen meedoen en stel je vragen.

Partij voor de dierenDe provincie Zuid-Holland moet nagaan of er in slachthuizen in deze provincie risico’s bestaan op coronabesmetting. Als dat het geval is, zouden de slachthuizen strenge maatregelen moeten treffen, dan wel sluiten. Dat stelt de Partij voor de Dieren in Zuid-Holland na besmettingen in slachterijen elders in Nederland.

Welzijn rijswijkVanaf dinsdag 2 juni gaat Welzijn Rijswijk weer heel voorzichtig opstarten met activiteiten in de wijkcentra. De RIVM-richtlijnen staan vanaf die datum toe dat er maximaal 30 personen in de wijkcentra aanwezig zijn. De wijkcentra gaan beperkt open. Van vrije inloop kan helaas nog geen sprake zijn. Alleen bezoekers op afspraak zijn welkom.

Provincie Zuid HollandDe provincie Zuid-Holland gaat de komende jaren samen met de landbouwsector aan de slag om verduurzaming van de sector verder vorm te geven. Dat staat in de notitie Vitale landbouw die Gedeputeerde Staten hebben vastgesteld. Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra (Land- en tuinbouw): “In de Zuid-Hollandse landbouw worden hiervoor al veel innovaties ingezet, bijvoorbeeld op het gebied van bodemdaling, kringlooplandbouw en biodiversiteit. Die praktijkkennis willen we breder gaan toepassen.”

htmHelaas heeft HTM afgelopen Hemelvaartsdag te maken gehad met een aantal te drukke trams en bussen richting het centrum en het strand. Reizigers zijn toen verzocht om het voertuig te verlaten. Met het mooie weer tijdens het Pinksterweekend in het vooruitzicht verzoekt HTM de inwoners van de Haagse regio daarom opnieuw geen gebruik te maken van tram of bus om bijvoorbeeld naar het strand, het centrum of park te gaan.

Jan van ZanenJan van Zanen (VVD) wordt de nieuwe burgemeester van Den Haag. Dat is op donderdagavond 28 mei bekend geworden nadat de gemeenteraad in een besloten vergadering het besluit heeft genomen. De vergadering werd gehouden in Theater Diligentia, omdat de raadszaal in het stadhuis te klein is om met een onderlinge afstand van anderhalve meter te vergaderen.

duivenvoordeVanaf 2e Pinksterdag opent Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten de deuren weer voor het publiek. Het kasteel is te bezoeken met een rondleiding voor maximaal 4 deelnemers. Vrij rondlopen door het kasteel is niet mogelijk.

Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether 107.2 en 107.9 FM
 Analoog via Ziggo: 92.9 FM
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures