Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit de Regio
In de vandaag gepubliceerde Uitvoeringsagenda Rijke Groenblauwe Leefomgeving beschrijft de provincie Zuid-Holland voorstellen en maatregelen die bijdragen aan een leefbaar, mooi en soortenrijk Zuid-Holland.
De Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland, Natuurmonumenten, Het Zuid-Hollands Landschap en IVN Natuureducatie zijn blij dat de provincie werk wil maken van het beschermen en versterken van populaties van kwetsbare soorten, het bevorderen van burgerparticipatie en vrijwilligersondersteuning, het verduurzamen van de landbouw en het realiseren van meer groen in deze drukke leefomgeving.

Het Haage poppodium PAARD beleefde in 2018 het beste jaar uit haar lange historie. Het podium kraakte in haar voegen en trok met bijna 700 verschillende producties een kwart miljoen bezoekers en zette daarmee de stijgende lijn van de afgelopen jaren door. Ook het aantal uitverkochte shows was met 80 het hoogste ooit in het 48-jarig bestaan van de concertzaal. Mede hierdoor steeg het PAARD door naar de 8e positie van sterke culturele merknamen in Zuid-Holland.

GroenLinks Zuid-Holland wil zo veel mogelijk goederen over water vervoeren, in plaats van over de weg. Dit werd duidelijk tijdens het debat dat branchevereniging Schuttevaer organiseerde in Alphen aan den Rijn.

De provinciale statenfracties van GroenLinks en CDA willen dat het Openbaar Vervoer in Zuid-Holland toegankelijk is voor iedereen en dat mensen in een rolstoel zonder problemen samen kunnen reizen. 

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland (KNNV) is op zoek naar 250 volwassenen die willen helpen bij de jaarlijkse paddentrek. Er zijn overzetlocaties in Bergschenhoek, Delfgauw, Delft, Hoek van Holland, Maasland, Maasluis, Monster, Nootdorp, Vlaardingen en Ypenburg.

Huiskamerfestival Gluren bij de Buren vindt zondag 10 februari weer plaats in Zoetermeer. Een recordaantal huiskamereigenaren biedt dit jaar een podium aan lokale artiesten. Maar liefst 67 Zoetermeerders openen hun deuren en verwelkomen zowel buren als artiesten. In elke huiskamer geeft een lokale podiumkunstenaar driemaal een optreden. Met in totaal 198 optredens laat Zoetermeer op zondag 10 februari zien wat ze in huis heeft.

De koninklijke familie heeft zondag 13 januari haar intrek genomen in Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Willem-Alexander, Maxima en de prinsessen woonden hiervoor op landgoed De Horsten in Wassenaar.