Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit de Regio
Aida aan Zee is het best bezochte concert ooit van Festival Classique. De drie uitvoeringen op het Zuiderstrand van Scheveningen waren in no time uitverkocht en in totaal hebben 3600 muziekliefhebbers kunnen genieten van deze meeslepend strandopera. Festival Classique gaat nog door tot en met zondag 23 juni met concerten in het Kurhaus, in de haven, in de Lourdeskerk, op de boulevard en in het reuzenrad.

Tim sings The Boss & The Billy Joel Experience. Op zaterdag 22 juni zal in het Haagse Zuiderparktheater een uniek concert plaatsvinden met Tim Akkerman & band en Alexander Broussard & 003. Het zal een bijzondere show worden waar beide bands hun eigen set spelen, met daarbinnen een aantal verrassende kruisbestuivingen van de twee topmuzikanten.

Musicon en Stichting Popdistrict presenteren 5, 6 en 7 juli het Summertime Festival op de Grote Markt in Den Haag. Het programma bestaat uit jazz, wereldmuziek, klassieke muziek en roots-pop, de musici zijn grotendeels internationaal.

Voor het burgemeesterschap van Voorschoten hebben vijf kandidaten hun belangstelling kenbaar gemaakt bij Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland. De nieuwe burgemeester zal naar verwachting medio oktober 2019 in functie treden. De sollicitanten – drie vrouwen en twee mannen – variëren in de leeftijd van 42 tot 60 jaar.

Mooi nieuws aan het Scheveningse drumfront: drummer en drumdocent Barry Kruik van De Scheveningse Muziekschuur heeft het concept ‘World's Fastest Drummer The Netherlands’ overgenomen. Op Vlaggetjesdag, zaterdag 15 juni, kun je getuige zijn van of meedoen aan de kick-off van dit uit Amerika overgewaaide fenomeen. Wie wordt de snelste drummer van Scheveningen?

Het hoofdgebouw van de Provincie Zuid-Holland wordt de komende jaren gerenoveerd en verduurzaamd. Het gebouw vraagt om modernisering en de renovatie moet leiden tot een energieneutraal gebouw. Daarmee geeft het project invulling aan de ambitie van de provincie om al haar gebouwen klimaatneutraal te maken.

CDA Zuid-Holland trekt zich terug uit de lopende besprekingen over een nieuw provinciebestuur in Zuid-Holland.