Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Desert Challenge De GINAF Rally truck van Aad van Velsen heeft opnieuw een rally met succes gefinisht. Acht etappes door het meest uitdagende landschap van Marokko hebben opnieuw het uiterste gevergd van mens en machine. Het team uit Stompwijk heeft meegedaan aan de grootste rally van Africa: De Morocco Desert Challenge waar maar liefst dertig trucks aan de start verschenen.

Een vrouw reed afgelopen zaterdag met haar auto het water in van de Broekslootkade te Voorburg. Dat meldt Nieuws op Beeld.

De toedracht van het voorval is onduidelijk. De bestuurder hield geen letsel over aan de hachelijke situatie. Het voertuig is door een berger op het droge getakeld.
Twee personenauto's zijn in de nacht van zaterdag op zondag met elkaar in botsing gekomen in de bocht van de Monseigneur van Steelaan en de Koningin Julianalaan in Voorburg. Daarbij liep één inzittende letsel op. Dat meldt de website District8.

Donderdag 18 april vond het Open Podium plaats in een volle theaterzaal van Theater Ludens in Voorburg. De 1e klas van het ‘s Gravendreefcollege trad op met dans én zang uit hun musical. De Theaterklas onder leiding van hun talentvolle docente Annabelle van der Laar was een veelkleurig slot. Assistent Presentator Michiel Bakker, die zich als zeiler richt op de Olympische Spelen 2024, vertelde het publiek dat de leerlingen veel zin hebben in de komende jaren op hun school.

De Waterscouts van Scouting Hubertus-Brandaan in Voorburg zijn superblij met de nieuwe kano’s, waarvan  de aanschaf mede mogelijk gemaakt werd door het Van Ravesteynfonds. Al tijdens de Erfgoeddag en de opening van het Watersport- en toeristenseizoen zijn ze ingezet. De commissaris van de Koning opende het vernieuwde sluisgebied van Leidschendam.

Tientallen dierenhelden van De BeestenBende uit de gemeente Leidschendam-Voorburg maakten woensdagmiddag samen met bewoners van woonzorgcentrum de Mantel in Voorburgallerlei paaskunstwerkjes. Ook wethouder Nadine Stemerdink (o.a. Openbare Ruimte, Water en Groen) was van de partij en beschilderde met jong en oud mooie paaseieren.

Het Delta Piano Trio legde zijn ziel in het laatste concert van het derde seizoen van Veur Klassiek (in Het Veur Theater in Leidschendam).  Het ensemble had een programma samengesteld met composities van Ludwig van Beethoven, de Armeense componist Tigran Mansurian en Antonín Dvořák.