Login

Home

Actueel

Radio

Televisie

Midvliet On Demand

Midvliet

Vacatures

Nieuws uit leidschendam-Voorburg
Tijdens de Algemene Ledenvergadering hebben de leden van voetbalvereniging RKAVV ingestemd met de wisseling van het voltallige bestuur van de vereniging.

Het Italiaanse restaurant Elpidio uit de Herenstraat, Voorburg verzorgde op 10 december in het verzorgingstehuis De Mantel te Voorburg een compleet Italiaans diner, inclusief drankjes. Ongeveer 70 bewoners maakten er gretig gebruik van en genoten van deze bijzondere maaltijd. Na afloop kreeg iedereen een Italiaans aandenken mee.

“Er moet een lespakket komen op school over armoede.” Dat is een van de ideeën die de Kinderraad presenteerde aan de gemeente Leidschendam-Voorburg op dinsdag 10 december in het gemeentehuis. De Kinderraad bestaat uit leerlingen van groep 7/8 van Montessoribasisschool Nieuw Vreugd en Rust. Zij deden afgelopen maanden onderzoek naar hoe de gemeente de gevolgen van armoede kan verkleinen.

Het sportprogramma van Midvliet FM wist te scoren bij de jeugd in Leidschendam-Voorburg die massaal was opgekomen om te schaatsen bij Ice Paradise (bij de Volle Maan) te Leidschendam.

Woej-directrice Willy Tiekstra en zo'n dertiental ouderen, mantelzorgers en vrijwilligers hebben wethouder Jan-Willem Rouwendal woensdagochtend op het Raadhuis in Leidschendam een petitie aangeboden om de Ouderen Soos te behouden. Deze sneuvelde onlangs aan de subsidietafel. Woej wist maar liefst vijfhonderd handtekeningen op te halen van inwoners die vinden dat de Ouderen Soos behouden moet blijven. 

De gemeente Leidschendam-Voorburg doet een uiterste inspanning om het Veur Theater van de ondergang te redden. Wethouder Astrid van Eekelen (VVD) gaat vooralsnog uit van een opschorting van de programmering na de zomer van 2020.

Wethouder Juliette Bouw (CDA) heeft dinsdagavond een motie van afkeuring in de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg overleefd. De voltallige oppositie van GroenLinks, GBLV en D66 hadden de motie ingediend, omdat de wethouder de informatie over het onderzoeksrapport voor een extra brug opnieuw heeft uitgesteld. GroenLinks had een interpellatiedebat aangevraagd.