Elk jaar doet BDO een benchmark onder alle Nederlandse gemeenten en kijkt hoe het gesteld is met de financiële positie van gemeenten.
Alle wethouders Sport uit de regio Haaglanden hebben de overeenkomst “Inclusief – Sport & Bewegen regio Haaglanden” ondertekend.
Inwoners met vragen over geldzaken, rekeningen die niet betaald kunnen worden of schulden, kunnen vanaf nu elke maandagochtend terecht bij het PING-loket in de bibliotheek in Leidschendam.
Iedereen heeft nu de gelegenheid gehad om op afspraak een boosterprik te halen.
Frank Rozenberg staat niet op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezing op 16 maart.
Kunsthistorica Anne Marie Boorsma zal vanaf dinsdag 1 februari en donderdag 3 februari cursussen kunstgeschiedenis geven van 12 lessen over moderne beeldhouwkunst.
Het burgerinitiatief van bewoners rondom de sluis heeft een flyer bezorgd bij bewoners van het werkgebied.
Donderdag 20 januari om 20:00 uur is er weer een vragen uurtje op Facebook !
De afgelopen maanden is het scoutingspel vanwege de maatregelen diverse keren veranderd van vorm.
Als gevolg van de afsluiting van de Utrechtsebaan en doordat de winkels weer open mochten, was het druk in Leidschendam-Voorburg
Het is vijf voor twaalf voor ondernemers in Leidschendam-Voorburg en de rest van het land.
In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart maakt Midvliet Next, het jongerenteam van Midvliet, een radioshow over de gemeenteraadsverkiezingen speciaal voor jongeren. In acht uitzendingen komen alle politieke partijen en hun partijprogramma’s aan bod.

Lage opkomst onder jongeren
Het is broodnodig om jongeren te informeren. Al jaren blijkt dat de opkomst bij verkiezingen onder jongeren lager is dan bij andere leeftijdscategorieën. In 2018 bleek dat ongeveer de helft van de jongeren tot 24 jaar had gestemd tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Bij andere leeftijdscategorieën was dit percentage hoger.

Met dit initiatief hoopt Midvliet Next jongeren te stimuleren om te gaan stemmen op 16 maart en om ze te enthousiasmeren voor de lokale politiek.

KiesLokaal
In KiesLokaal worden jongeren in een uur op de hoogte gebracht van de standpunten van de politieke partijen. Elke week komen lijsttrekkers en kandidaten die op de lijst staan langs om hierover te vertellen. Dit wordt afgewisseld met muziek.

In de radioshow worden onderwerpen besproken waar vooral jongeren belang bij hebben: huisvesting, duurzaamheid en recreatie. Iedere politicus krijgt daarnaast de gelegenheid om een eigen speerpunt uit het verkiezingsprogramma te pitchen.

Van dinsdagavond 25 januari tot en met 15 maart zijn van 21:00 tot 22:00 uur acht live-uitzendingen te volgen via Midvliet FM.
KiesLokaal is daarnaast actief op Instagram (@VlietCast), Spotify (@VlietCast) en te vinden via Midvliet.nl.