Badmintonclub Voorburg (BCV) organiseert vrijdag 6 oktober een open dag voor de jeugd. Iedereen kan die dag vrijblijvend komen kijken hoe leuk en actief badminton is.
In de herfstvakantie organiseert SenW in samenwerking met Goed Bezig! weer leuke sportieve en culturele activiteiten voor kinderen in de gemeente Leidschendam-Voorburg.
De vierde editie van de Creatiewedstrijd, als onderdeel van het Huygensfestival, heeft mooie inzendingen opgeleverd.
Bijna 2200 basisschoolleerlingen deden vrijdag 22 september mee aan de 9e editie van de jaarlijkse Schoolsport Olympiade op Sportpark Westvliet.
De jaarlijkse Kinderboekenweek komt er weer aan. Op woensdag 4 oktober begint de Kinderboekenweek, met het thema ‘Bij mij thuis’.
De gemeenteraad heeft dinsdag 26 september de zogenoemde participatieverordening vastgesteld.
Leerlingen van het Technasium van het Veurs Lyceum in Leidschendam waren 19 september te gast bij het bedrijf Wortell in Lijnden om meer te weten te komen over Artificial Intelligence (AI) 
Bewoners van de Koningin Wilhelminalaan, Van Zegwaardstraat en een deel van de Laan van NOI in Voorburg hebben last van een grote lichtreclame vanaf de Binckhorst.
De gemeente Leidschendam-Voorburg organiseert dinsdag 3 oktober een pizzasessie voor jongeren tot 25 jaar.
Verschillende activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Dat is de 'Week tegen Eenzaamheid'.  
Lionsclub Voorburg bestaat bijna 60 jaar. De club heeft 45 actieve leden die zich inzetten voor goede doelen en de gemeenschap in en om Voorburg.
Voor vijftien woonhuizen in Voorburg, Leidschen­dam en Den Haag worden op 2 oktober 42 Stolpersteine in de stoep geplaatst.
Red Bull Stalen Ros, dat eerder was uitgesteld vanwege de waterkwaliteit na hevige regenval, heeft een nieuwe datum.
In de maand november zal het toneelstuk ‘On Golden Pond’ worden opgevoerd in het Amco theater op het Burgemeester Feithplein in Voorburg.
Ook in het seizoen 2023/2024 komen muziekliefhebbers van vele genres weer helemaal aan hun trekken met de programmering bij Podium Aan Zee.
De gemeente heeft forse ambities om de komende periode zo’n 5000 woningen te bouwen binnen de stedelijke omgeving.
Om overlast van herfstbladeren zo veel mogelijk te voorkomen, plaatst de gemeente in oktober meerdere bladkorven in Leidschendam en Voorburg.
Het CDA Zuid-Holland wil dat er haast wordt gemaakt met de bestrijding van de Amerikaanse rivierkreeft en andere exoten.
Op zaterdagochtend 21 oktober  verzorgt Groei & Bloei een gezellige herfstworkshop. Er wordt een schikking gemaakt die zowel een krans is, als ook een herfststuk.
De gemeente Den Haag vangt sinds januari van dit jaar 204 Oekraïense vluchtelingen op in het voormalige gebouw van Sociale Zaken (SoZa) aan de Anna van Hannoverstraat 6.
Veel inwoners zorgen voor (chronisch) zieke, gehandicapte of hulpbehoevende familieleden, vrienden of buren.
In 2021 is het burgerinitiatief ‘Shit ik zit’ ontstaan. Fysiotherapeut Erzy Kassens deed toen onderzoek voor haar studie Fysiotherapie en wijkgerichte beweegzorg.
Ter gelegenheid van het Huygens Festival was er voor de vierde keer een creatiewedstrijd georganiseerd.
Vijdag 22 september was de negende editie van de jaarlijkse Schoolsport Olympiade.
Dankzij een stabiele begroting kan de gemeente verder met ambities op het gebied van wonen, energie, economie en klimaat.
Op zaterdag 28 oktober zijn ouders en kinderen tussen 10:00 en 12:00 uur van harte welkom op de open dag van kinderdagverblijf Partou.

De locaties zijn: Burgemeester Roeringlaan 3 en kinderdagverblijf Partou Burgemeester Sweenslaan 2-4 in Leidschendam. Om de sfeer te proeven, even rustig rond te lopen en kennis te maken
met een aantal van de medewerkers.

Over Partou in Leidschendam
Bewegen, spelen en gezond bezig zijn staan voorop bij de gezellige kinderdagverblijven in Leidschendam. Hier kan je kind al z’n energie kwijt én nieuwe energie opdoen. De pedagogisch medewerkers zijn kampioen activiteiten verzinnen, waarmee de kinderen zich spelenderwijs ontwikkelen en stapje voor stapje de wereld om zich heen ontdekken. Buitenspelen hoort daar natuurlijk ook bij. Dat wordt dan ook elke dag gedaan. Lekker rennen, fietsen en steeds weer iets nieuws ontdekken. Daar krijg je trek van. Daarom verzorgt Partou elke dag een gezonde, warme maaltijd. Zo ontdekken kinderen weer andere nieuwe smaken dan thuis en maakt Partou het ouders aan het einde van de dag wat gemakkelijker.

Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht kinderopvang Partou.


Partou
Voor inwoners van Leidschendam-Voorburg zijn er het hele jaar door vele activiteiten om elkaar te ontmoeten en samen te sporten en bewegen in onze gemeente.
Op maandag 25 september is de Voorburgse Rugby Club (VRC) gestart met het trainen op haar nieuwe veld, op de Groene Zoom in Voorburg.
Op maandag 25 september vond de diploma-uitreiking plaats aan vijftien NT2-cursisten.
De hoogheemraden van waterschap Delfland willen zichzelf een salarisverhoging geven van 33%. De oppositiepartijen AWP, WN en PvdA zijn ronduit verbaasd.