Op 30 september wordt er een nieuwe editie van Nostalgie langs de Vliet gehouden, samen met de Vitaliteitsdag.

Op deze sportieve dag, speciaal voor de oudere inwoners van Leidschendam-Voorburg en Stompwijk, kunt u ook meelopen met deze recreatieve wandeling. De route start om 13.00 uur bij Voetbalclub Stompwijk '92, u kunt de wandeling combineren met een bezoek aan de Vitaliteitsdag.

Tijdens deze sportieve najaarswandeling loopt u door de mooie natuurlijke omgeving van Stompwijk. Het is een leuke combinatie van bewegen en gezelligheid. Er is keuze uit twee afstanden: 5 km en 7.5 km en de route gaat grotendeels over verharde wegen. Meer actieve wandelaars kunnen kiezen voor extra uitdaging met beweegoefeningen, die toegevoegd zijn aan de route. Na de wandeling is er tijd voor een kopje koffie of thee.

Wandelen is goed om lichamelijk en mentaal gezond te blijven en daarbij is bewegen in de buitenlucht heel erg gezond. Het is aan te raden om stevige wandelschoenen en comfortabele kleding aan te trekken (aangepast naar het weer), een waterflesje, wat te eten en een pen mee te nemen.

Op dezelfde locatie wordt ook de Vitaliteitsdag gehouden van 10.00 tot 16.00 uur in de Sporthal van Stompwijk’92. Voorafgaand aan de wandeling kunt u een bezoekje brengen aan dit evenement met onder meer de beweegmarkt en vitaliteitsmarkt. Hier kunt u het aanbod voor bewegen ontdekken. Verenigingen uit de gemeente zijn aanwezig en kunnen u informeren over hun sport en beweegaanbod. U kunt ook uw fitheid testen en deelnemen aan de valpreventie challenge.

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan Nostalgie langs de Vliet en de Vitaliteitsdag, alle onderdelen zijn gratis toegankelijk. Ook is er gratis vervoer naar de Sporthal van Stompwijk’92 mogelijk, vanaf drie Woej locaties en terug. Voor meer informatie en aanmelden ga naar de website van Sport en Cultuurkaart, www.sportencultuurkaart.net.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persabericht SenW.