Handhavingsambtenaren en de politie hebben woensdag 25 september een gezamenlijke controle uitgevoerd bij de opslagboxen aan de Populierendreef in Voorburg.

De actie was gericht op het opsporen van verdachte activiteiten, zoals illegale opslag van drugsgrondstoffen en professioneel vuurwerk. Tijdens de controle werden speurhonden en een telescopische camera ingezet. Hoewel er geen verdachte zaken werden aangetroffen, geven de gemeente Leidschendam-Voorburg en politie hiermee een duidelijk signaal af dat bedrijventerreinen scherp in de gaten worden gehouden om criminaliteit te voorkomen.

Samenwerking tegen ondermijning 
Burgemeester Martijn Vroom onderstreepte het belang van deze controles. “Ondermijning vormt een ernstige bedreiging voor de veiligheid en leefbaarheid in onze wijken. Het is van groot belang dat we als gemeente en politie samen optreden tegen criminaliteit. De actie bij de Populierendreef laat zien hoe we samenwerken om de openbare orde te handhaven en onze inwoners te beschermen. Tegelijkertijd ondersteunt de aanpak van ondermijning juist de eerlijke ondernemers die zich inzetten voor een veilige samenleving."

Oproep aan inwoners 
De gemeente en politie blijven intensief samenwerken om ondermijning en illegale activiteiten tegen te gaan. Inwoners worden opgeroepen om verdachte situaties te melden via de website van de gemeente Leidschendam-Voorburg, het meldnummer 14 070, de politie via 0900 8844, of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000.


Door: Karin van der Spek
Bron en foto: gemeente Leidschendam-Voorburg