Het kabinet wil 110 miljoen euro bezuinigen op het openbaar vervoer in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de Vervoerregio Amsterdam.

Dit plan moet volgens wethouder Keus van tafel, omdat het directe gevolgen heeft voor de toegankelijkheid van metro, bus en tram. De prijzen van kaartjes zullen stijgen, er zullen minder bussen rijden, en de bereikbaarheid van de regio, inclusief Leidschendam-Voorburg, komt hierdoor onder druk te staan.

Er zijn talloze redenen waarom deze 10% bezuiniging op het OV moet worden teruggedraaid. Daarom is er een petitie gelanceerd die door iedereen kan worden ondertekend.

“Samen met het college heb ik een brandbrief naar het kabinet gestuurd,” zegt Jeffrey Keus, wethouder en OV-bestuurslid bij de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). “De bezuinigingen zullen veel inwoners en organisaties in Leidschendam-Voorburg treffen. Openbaar vervoer moet betaalbaar en toegankelijk blijven voor iedereen. Ik roep dan ook iedereen op om de petitie te tekenen. Alleen samen kunnen we zorgen voor een sterk en goed OV in onze gemeente en regio".

Kwetsbare groepen hard getroffen 
Vooral kwetsbare groepen, zoals scholieren, mensen met een minimuminkomen, studenten en ouderen, zullen de gevolgen van deze bezuinigingen voelen. Zij zijn vaak afhankelijk van het openbaar vervoer voor school, werk, ziekenhuizen en het bezoeken van familie. Een goed functionerend OV is cruciaal voor de bereikbaarheid van Leidschendam-Voorburg en omliggende gebieden, en de geplande bezuinigingen zetten dit op het spel.

Teken nu de petitie en maak het verschil voor een toegankelijk en betaalbaar openbaar vervoer voor iedereen.

Door: Karin van der Spek
Bron: gemeente Leidschedam-Voorburg
Foto: Michel Groen