Op woensdag 16 oktober is in Leidschendam-Voorburg het project "Naar buiten!" feestelijk van start gegaan.

Meer dan 20 lokale organisaties kwamen samen bij Buitengoed Dorrepaal om het Natuurmanifest te ondertekenen. Met dit manifest willen zij kinderen van 4 tot en met 12 jaar meer in contact brengen met de natuur door een afwisselend programma van groene activiteiten aan te bieden. Zo kunnen kinderen spelenderwijs de natuur ontdekken en er een sterke band mee ontwikkelen.

Het team van "Naar buiten!" gaat de komende tijd alle ideeën en activiteiten van de deelnemende organisaties in kaart brengen. Op 1 januari 2025 wordt de website gelanceerd, waar ouders, grootouders, leerkrachten en welzijnsorganisaties allerlei activiteiten kunnen vinden. Voorbeelden hiervan zijn boerderijbezoeken, opruimacties in de natuur en expedities naar natuurgebied Meijendel.

Onderdeel van het Groenactieplan
Het Natuurmanifest sluit aan bij het Groenactieplan van de gemeente Leidschendam-Voorburg, dat erop gericht is om de natuur en biodiversiteit in de gemeente te versterken. Een belangrijk onderdeel daarvan is kinderen bewust maken van de natuur. Sport- en Welzijn Leidschendam-Voorburg, kinderopvangorganisatie Stichting Vlietkinderen en Stichting Techniekmenu zijn de eerste organisaties die zich hebben aangesloten. Zij willen natuur- en milieueducatie een nieuwe impuls geven.

Vanaf begin 2024 is er gewerkt aan samenwerking met andere lokale organisaties. Dit heeft geleid tot de start van "Naar buiten!", een breed programma dat kinderen enthousiast maakt voor de natuur.

Lokale organisaties die mee willen doen, kunnen contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Door: Karin van der Spek
Bron: Middin Buitengoed Dorrepaal