Op vrijdag 27 september organiseert SenW weer de jaarlijkse Schoolsport Olympiade waaraan ruim 2.200 basisschoolleerlingen meedoen. Het is alweer de 10e editie van dit sportfestijn. De leerlingen kunnen tijdens deze sportdag deelnemen aan acht verschillende sportonderdelen: voetbal, cricket, baseball 5, tag-rugby, handbal, mono korfbal, atletiek en volleybal.

Kinderen uit de groepen 5 t/m 8 uit Leidschendam-Voorburg & Stompwijk zijn al een paar weken druk bezig met het oefenen van de sporten op school, zodat ze op de dag zelf klaar zijn voor de wedstrijden die ze spelen tegen teams van andere scholen.

De sportdag wordt georganiseerd met als doel om kinderen te laten sporten en bewegen en ze in aanraking te brengen met sporten die ze misschien nog nooit hebben beoefend. Het programma heeft een ochtenddeel en een middagdeel, kinderen doen in de ochtend mee aan één sport en in de middag aan een andere sport naar keuze. Hoewel het wedstrijdelement aanwezig is, is het meedoen wel belangrijker dan winnen.

“De echte winst zit hem in het motiveren van kinderen om lekker te gaan sporten, we hopen dat kinderen enthousiast worden over een sport en zich aanmelden bij een vereniging, als dat lukt hebben we echt gescoord.”, aldus Kevin Blommestijn van SenW.

Ruim 120 studenten van de opleiding Sport en Bewegen van het ROC Mondriaan verzorgen de sport en spel begeleiding.
Het evenement vindt plaats op Sportpark de Groene Zoom.



Door: Nahira Martina
Foto: SenW