HMC Antoniushove in Leidschendam organiseert op donderdag 3 oktober een bijeenkomst over borstkanker.
Onder de titel ‘Samen Sterker – Verhalen en Keuzes bij Borstkanker’ begint de middag met een boekpresentatie en mini-concert van Désirée Manders, beter bekend als Desray van 2 Brothers on the 4th Floor.

In haar boek en muziek vertelt ze hoe ze haar ervaringen met borstkanker heeft omgezet in levenslessen over zelfliefde, hoop en persoonlijke groei. Na de presentatie is er gelegenheid om met haar in gesprek te gaan tijdens een signeersessie.

Themagesprek; leven met of zonder borstreconstructie
Na een pauze met hapje en drankje volgt een themagesprek over het leven met of zonder borstreconstructie. Plastisch chirurg Kim Wehrens en oncologisch chirurg Marieke Straver bespreken met ervaringsdeskundigen de verschillende mogelijkheden voor borstreconstructie. Er wordt stilgestaan bij vragen zoals de beste timing voor een reconstructie, de keuze tussen lichaamseigen weefsel en siliconen, en de overweging om geen reconstructie te doen. Vrouwen die verschillende keuzes hebben gemaakt, delen hun ervaringen.

Oktober borstkankermaand
De bijeenkomst vindt plaats in het kader van de borstkankermaand, die elk jaar in oktober wereldwijd wordt georganiseerd om aandacht te vragen voor deze ziekte. In Nederland krijgt maar liefst één op de zeven vrouwen borstkanker. Oktober is het moment om stil te staan bij de impact van deze meest voorkomende kankersoort onder vrouwen. Bevolkingsonderzoek Nederland, dat dagelijks een belangrijke rol vervult in het vroegtijdig opsporen van borstkanker, steunt deze jaarlijkse campagne. 

Dit jaar staat de borstkankermaand in het teken van "Zelfliefde"—het belang van voor jezelf en je gezondheid kiezen. Deelname aan het bevolkingsonderzoek kan hierbij een cruciale rol spelen, door bijvoorbeeld het verschil te maken tussen een zware of minder zware behandeling.

De bijeenkomst staat open voor iedereen en biedt ruimte om na te praten en vragen te stellen. 

Aanmelden is mogelijk tot 27 september via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Door: Karin van der Spek
Bron: HMC Antoniushove
Foto: stockfoto ter illustratie via Pixabay