Ter informatie hieronder de email die wij, Actiegroep Vlietweg 3, aan de raadsleden stuurden vanochtend.

Dinsdagavond staat Vlietweg 3 op de agenda van de raad voor stemming.

"Geachte raadsleden,

Hierbij zenden wij, Actiegroep Vlietweg 3 (560 omwonenden), belanghebbende ondernemers op deze locatie en Wijkvereniging Leidschendam-Zuid aan u ons standpunt en - met nadruk - voorstel van project Vlietweg 3 met de volgende opties.

1) De Actiegroep namens de omwonenden, belanghebbende ondernemers en wijkvereniging Leidschendam Zuid zien alsnog perspectieven voor ontwikkeling van het gebied Vlietweg 3, 7 en 8a en Nieuwstraat 2 en 2a. Voorwaarde is een integrale aanpak waarbij de eventuele verkoop van Vlietweg 8a een onlosmakelijk verbonden onderdeel vormt binnen het overleg van een speciaal te vormen werkgroep.

2) Wanneer de richtafstanden van de voorgenomen nieuwbouw jongerenhuisvesting juridisch conflicteren met Vlietweg 8a alsmede met het aangrenzende gebouw van Gemini (Nieuwstraat 2 en 2a) betekent dit een onoverkomelijk obstakel voor de realisatie van de voorgenomen nieuwbouw.
U dient zich als gemeenteraad te realiseren dat bij doorgaan op de huidige weg van realisatie van het project de kans groot is dat het project geen doorgang kan vinden, dan wel jaren vertraging op kan lopen alvorens er doorgang kan plaatsvinden.
Het advies luidt: Schort besluitvorming op in afwachting van de resultaten binnen de te vormen werkgroep. Hiermee doet u tevens recht aan de erkenning van de wethouder dat het participatieproces mislukt is en verbindt u hieraan gerechtvaardigde consequenties.
Wij vertrouwen erop dat u als volksvertegenwoordigers de belangen in alle rechtvaardigheid afweegt.
Voor verdere invulling van de werkgroep zijn wij uiteraard beschikbaar voor overleg over het vervolg.

Met vriendelijke groet,"


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht Actiegroep Vlietweg 3: omwonenden, belanghebbende ondernemers en wijkvereniging Leidschendam Zuid