Deze week is de bouw van 28 nieuwe woningen in de wijk Waterweide, Leidschendam, feestelijk ingeluid samen met de toekomstige bewoners.

Waterweide maakt deel uit van het grotere project Veurse Horsten, dat wordt ontwikkeld langs de Veursestraatweg. Het project is een samenwerking tussen BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, SDJ Vastgoed Ontwikkeling, en de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Wethouder Bianca Bremer sprak over de unieke locatie van Waterweide: “De toekomstige bewoners gaan wonen in een prachtig recreatief landschap, waar natuur, duinen, en weiden samenkomen. Deze woningen passen perfect in het landschap, als gasten in een groene omgeving.”

De wijk Waterweide ligt in de Duivenvoordecorridor, een gebied waar voorheen kassen en bedrijfshallen stonden. Deze maken nu plaats voor een natuurrijk landschap met ruimte voor recreatie en woningen. Aan de overkant van de Veursestraatweg begint binnenkort ook de bouw van nieuwe woningen in deelgebied Plas.

Chris Schouten, directeur van SDJ Vastgoed Ontwikkeling, vertelt over de voortgang: “Na de succesvolle start met Groene Horsten, zijn we nu begonnen aan Waterweide. Begin volgend jaar starten we met Buitenplaats de Horst, ons kroonjuweel binnen dit gebied.”

Duurzaam en natuurinclusief wonen
De 28 woningen van Waterweide worden gebouwd op het terrein waar vroeger de GAMMA en een kas stonden. Deze duurzame, natuurinclusieve wijk houdt rekening met de effecten van klimaatverandering. Zo worden er wadi’s aangelegd, groene greppels die overtollig regenwater opvangen en geleidelijk in de grond laten zakken.

Het beste van twee werelden
Waterweide biedt volgens de projectontwikkelaar en de gemeente een unieke combinatie van natuur en stedelijke voorzieningen. Bewoners kunnen genieten van een landelijke omgeving met bloemenweides, kikkers langs de waterkant en wandelpaden door het groen. Tegelijkertijd ligt het bruisende centrum van Leidschendam op fietsafstand, met een breed aanbod aan winkels en horeca. De woningen liggen bovendien dichtbij water, bos, strand en polder, waardoor het gebied het beste van twee werelden biedt.

door: Karin van der Spek
Bron en foto: gemeente LV