Binnenkort start de bouw van De Herentuyn in de Herenstraat in Voorburg.

Dit gaat gepaard met de nodige werkzaamheden en afzettingen. Zo wordt er een grote bouwschutting dwars over de Herenstraat geplaatst. Dit heeft gevolgen voor de aantrekkelijkheid van het gebied.
Daarom dient de VVD Leidschendam-Voorburg (VVD-LV) tijdens de raadsvergadering van 8 oktober a.s. een motie in waarin zij het college oproept op passende wijze reclame-uitingen van de lokale ondernemers op de bouwschutting mogelijk te maken. Hiernaast vragen wij te zoeken naar andere aanvullende maatregelen die ervoor zorgen dat deze ondernemers zichtbaar blijven tijdens de werkzaamheden.

De herontwikkeling biedt prachtige kansen voor het gebied. Naast de nieuwe woningen, wordt de Hoogvliet vernieuwd en wordt er met de bouw van een nieuwe parkeergarage gezorgd voor voldoende parkeerplekken.
Rick de Klerk, VVD-LV woordvoerder economie: “Een mooie impuls voor de Herenstraat, echter worden ondernemers en bezoekers de komende jaren met werkzaamheden en bouwschuttingen geconfronteerd. Tijdens gesprekken met ondernemers hebben zij zorgen geuit over hun zichtbaarheid tijdens de bouw. Daarom vragen wij de wethouder, in overleg met de projectontwikkelaar, de bouwschuttingen in te zetten voor reclame van de lokale ondernemers.”

Naast het verzoek om met de projectontwikkelaar in gesprek te gaan, wil de VVD-LV ook dat onderzocht wordt hoe de gemeente de ondernemers verder kan ondersteunen bij het tegengaan van een mogelijke terugloop van klanten. De Klerk: “Je kunt hierbij denken aan het organiseren van braderieën of andere evenementen. Daarnaast heb ik er vertrouwen in dat de ondernemers zelf genoeg creatieve ideeën hebben om nog meer leuke initiatieven te bedenken.”

De VVD-LV maakt zich hard voor de ondernemers in het Huygenskwartier en staat voor een prettige leefomgeving in de bouwperiode. “Wij hopen op brede steun voor de motie. Door de bouwschuttingen in te zetten voor hun reclame en extra initiatieven te ondersteunen, hopen wij de ondernemers een steuntje in de rug te geven om het Huygenskwartier ook tijdens de werkzaamheden aantrekkelijk en levendig te houden” , besluit De Klerk.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht VVD Leidschendam-Voorburg.
Foto: Rick de Klerk op de plek in de Herenstraat waar de bouwschutting komt..