V.M.H.C. Cartouche, de hockeyclub van Leidschendam-Voorburg, heeft een nieuwe mascotte; Cartousje.

Zaterdag 14 en zondag 15 september kon iedereen op het clubhuis kennis maken met mascotte Cartousje.

Bij Cartouche is het belangrijk dat iedereen plezier heeft, zich welkom voelt en respectvol met elkaar omgaat. Daarom zijn er een aantal regels en afspraken opgesteld, die het voor iedereen leuker maken om te sporten.

Normen en waarden zijn bij Cartouche van groot belang. Er wordt altijd gestreefd naar hetzelfde: elkaar helpen op het veld, respect hebben voor de scheidsrechter, en verwachten dat ook de coaches en begeleiding zich netjes gedragen langs de lijn. Dit vraagt om duidelijke gedragsregels.

Om hier kracht bij te zetten, is mascotte Cartousje geïntroduceerd. Cartousje zorgt ervoor dat er op een speelse manier gehoor gegeven kan worden aan de regels. Ook zijn er een set van acht Cartousje-kaarten ontwikkeld, die de belangrijkste gedragsregels op een leuke en toegankelijke manier uitleggen. Daarnaast kunnen Cartouche-leden de blauwe kaart aan elkaar of de tegenstander uitreiken om een compliment te geven.

Deze nieuwe ontwikkelingen bij Cartouche moeten de positieve sfeer in het team en in de club vergroten. Hiermee wil Cartouche zorgen voor een nóg fijner en sportiever seizoen, waar iedereen zich welkom en gerespecteerd voelt.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht Cartouche.

Cartouche nieuwe mascotte 2