Het tweedaagse festival Kaderock heeft een nieuwe en laatste naam toegevoegd aan de line-up van dit jaar.

Op 29 juni maakt ook de Nederlandse rapper Mula B zijn opwachting op het podium rondom en in muziekcentrum Musicon. Het wordt een bijzonder weerzien, aangezien Musicon de plek is waar de Edison-winnaar in zijn tienerjaren de eerste stappen van zijn muziekcarrière zette.

Grondlegger van de trap-sound
De in de Schilderswijk opgegroeide Mula B wordt gezien als één van de grondleggers van de trap-sound in de Benelux. Hij ontving meerdere awards, waaronder een Edison in 2024, en een groot aantal singles werd multi-platina. De rapper werkte samen met onder andere S10 en de eveneens Haagse Frenna. Op zijn eind 2023 verschenen album Narcopop, door het Parool geprezen als het beste Nederlandstalige hiphopalbum van het jaar, stond bovendien het nummer Allang niet meer van jou, een succesvolle samenwerking met Goldband.

‘Hier in Musicon is alles begonnen’
Musicon speelde een belangrijke rol in de carrière van Mula B. In de vierdelige documentaire Meesterplusser, in 2018 uitgezonden op BNNVARA, gaat de rapper langs bij het muziekcentrum, waar hij zijn voormalige coach Mekki treft. Mula: ‘Hier in Musicon is het voor mij begonnen. Van Mekki heb ik alles geleerd, van het schrijven van 16 bars tot hoe je op het podium moet staan.’ Mekki is nog steeds onderdeel van het ervaren begeleidingsteam van Musicon en begeleidt daar wekelijks een jonge urbanartiesten.

Inspiratie voor jongens en meiden
Daan van der Bruggen, directeur en programmeur van Musicon en Kaderock is trots dat Mula B nu is toegevoegd aan de line-up: ‘Mula B is een van de artiesten die op jonge leeftijd in Musicon zijn begonnen en inmiddels zijn uitgegroeid tot nationale iconen. Hij is een inspiratie voor veel jonge urbanartiesten die bij Musicon coaching volgen en in de toekomst in zijn voetsporen hopen te treden. We zijn heel blij dat we hem nu als een van de hoofdacts van Kaderock mogen aankondigen.’

Line-up vrijdag 28 juni
Wild Romance, Drum Demons, The Clarks, Kuenta, Tim Akkerman & The Ivy League, Brassband Legendairs en YourStage School Bands.

Line-up zaterdag 29 juni
Mula B, Blaudzun, Vive la Fête, De Kraaien, Leif de Leeuw Band, Henge, Arp Frique & Family, Celebrating Amy, Speedmobile, The Blues Junkies, Terzij de Horde, Fata Boom, The Klittens, Maria Iskariot, Epistulum, Coco Cocaine en Ready To Play.

Over Kaderock
Kaderock, het popfestival rond Muziekcentrum Musicon, wordt sinds 1996 elk jaar op de eerste zaterdag van juni gevierd door minstens vijfduizend Hagenezen, landgenoten en muziekliefhebbers van over de grens. De straten rond het festivalterrein zijn de bakermat van de beroemde Haagse beatcultuur. Niet voor niets heeft Cesar Zuiderwijk Musicon hier gesticht. Het 25-jarig bestaan van Kaderock werd in 2022 groots gevierd met een zo goed als uitverkochte editie. In 2023 breidde het festival uit met een extra festivaldag, een extra podium én een breder programmeringsprofiel om zo nog meer muziekliefhebbers te bereiken.

Tickets:
Vrijdag 28 juni: €12,50 (excl. €1,65 servicekosten)
Zaterdag 29 juni: €15,- (excl. €1,65 servicekosten)
Vrijdag 28 + zaterdag 29 juni: €22,50 (excl. €1,65 servicekosten)
*Kinderen en jongeren tot en met 14 jaar betalen géén entrée.


SCORE HIER JE TICKETS VOOR KADEROCK 2024