Op zaterdag 25 mei tussen 10.00 en 17.00 uur verzorgen het Museum Bescherming Bevolking (MBB) en Bill Baker’s Big Band (BBBB) het Rijswijks Bevrijdingsfestival.

Deze dag is het tevens Nationale Bunkerdag.
Op het terrein van het bunkercomplex in Park Overvoorde, wordt aan de bezoekers een gevarieerd programma gepresenteerd, zoals:
Rondgang door de bunkers uit de tweede wereldoorlog en de atoombunker van de BB. Deze laatste bunker verkeert nog volledig in originele staat.
Optreden van diverse Re-enactment verenigingen waaronder de VMOO (Vereniging Militaire Voertuigen Oost Duitsland)

Verder veel te zien en te beleven zoals jeeps, Harley Davidson Liberator, BSA motoren en andere historische voertuigen, luchtafweergeschut, een miliaria markt, rijdende schaalmodellen van radiografische bestuurbare tanks, schaalmodellen van schepen, teveel om op te noemen. En natuurlijk is er ook aan de kinderen gedacht, voor hen is een speurtocht uitgezet!
Voor koffie met de Beroemde Bunkerkoek of een drankje is er een gezellig terras.

Maar er is méér, wat dacht u van de muzikale omlijsting van deze dag door Bill Baker’s Big Band. Zij laten de authentieke muziek van de fameuze Glenn Miller’s Army Air Force Band horen, dus u bent bij Bill Baker al snel “ In the Mood ”
Er zijn ook een aantal leden van The Hague Highland Pipe Band aanwezig in hun mooie Schotse outfit. Zij zullen uiteraard de doedelzak bespelen.
Het bezoekadres is: van Vredenburchweg 176a, Rijswijk.(ingang via de Schaapweg) parkeren kunt u op het terrein van Zwembad de Schilp ook aan de Schaapweg.

Toegang volwassenen (+13): € 7,50; kinderen (4-12 jaar): € 4,- pp;  kinderen (0-3 jaar: gratis )

Veteranen hebben gratis toegang op vertoon van hun pas. Let op: Alléén pinnen!


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht Bill Baker’s Big Band.

BB Museum foto
BB zangeressen