Hardlopen door een splinternieuwe tunnel, waar een paar weken later de auto’s doorheen zoeven?

Dat kan op zondag 23 juni. Dan verzorgt de provincie Zuid-Holland een sportdag tijdens het RijnlandRoute Festival. Het Festival markeert de opening van de nieuwe provinciale weg, de N434, tussen de A4 en de A44 bij Leiden. De weg bestaat onder andere uit een nieuwe tunnel onder Voorschoten. Het is een unieke kans want vanaf vrijdag 5 juli 2024 rijdt er verkeer door de nieuwe tunnel!

Sport en bewegen voor iedereen
Er zijn verschillende afstanden voor jong en oud. Ga voor eeuwige roem door te snelste te zijn van de 8KM loop, het koningsnummer! Of kies voor een 5KM loop. Laat de jongste deelnemers schitteren tijdens de KidsRun (4 t/m 12 jaar).

De dag wordt afgesloten met een FunRun. Deze Funrun is toegankelijk voor iedereen met een beetje conditie. Je loopt heen en terug door de tunnel en hebt daar ruim de tijd voor. Het gaat hier namelijk niet om een snelle tijd, maar om gezelligheid en originaliteit. Je kunt een originele/feestelijke outfit aandoen of een leuk accent aanbrengen op jouw normale (sport)kleding. Een unieke belevenis die je niet wilt missen!
Schrijf je snel in: https://rijnlandroute.nl/festival/sportdag/ en draag bij aan het goede doel: Jeugdfonds Sport en Cultuur Zuid-Holland. Na inschrijving ontvangen deelnemers een inschrijfbevestiging met meer informatie over het programma en de bereikbaarheid van het RijnlandRoute Festival.

De startlocatie is bij het informatiecentrum van de RijnlandRoute, dit is nabij de ingang van recreatiegebied Vlietland (aan de kant van Leiden).

RijnlandRoute
De RijnlandRoute is een groot infrastructureel project van de provincie Zuid-Holland, in nauwe samenwerking met diverse partners. Er is een nieuwe provinciale weg tussen de A44 en de A4 bij Leiden aangelegd, de N434. Onderdeel van deze weg is de Corbulotunnel onder Voorschoten. De N206 ir. G. Tjalmaweg bij Katwijk is verbreed en deels verdiept aangelegd. De N206 Europaweg wordt ook aangepast en vernieuwd. Met al deze aanpassingen kan het verkeer in de regio Holland Rijnland in de toekomst beter doorrijden.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht Provincie Zuid-Holland.
Foto: Corbulotunnel (foto: Vincent Basler).