Vanwege een ongeval tussen enkele auto's moest één rijbaan van de N14 op vrijdagavond 31 mei tijdelijk worden afgesloten.

Om even over half negen kwamen twee auto's met elkaar in botsing op de rijbaan tussen Leidschendam en Wassenaar, net na de tunnel. Dit meldt calamiteitenwebsite Regio15.

Eén wagen had flinke schade aan de zijkant bestuurderszijde en de andere aan de rechtervoorkant. Politie en ambulancedienst kwamen met spoed ter plaatse. Eén inzittende is door het ambulancepersoneel onderzocht, maar hoefde niet te worden vervoerd.

De bestuurder van de voorste auto is door de politie aangehouden. Of dit voor rijden onder invloed was of om andere redenen is niet bekend. Berger BRL heeft beide auto's afgevoerd. De rijbaan was door dit alles enige tijd afgesloten.


Door: Peter van der Aar.
Bron: regio15.nl.
Foto: Herman van der Woude.


UPDATE POLITIE WASSENAAR

Politie Wassenaar maakt volgende bekend

Op vrijdagavond 31 mei werd na een verkeersongeval op de N14 een bestuurder naar het bureau overgebracht. Daar moest de bestuurder blazen op de ademanalyse. Daaruit bleek dat de bestuurder “785 UGL” blies.

In de nacht werd een bestuurder van een scooter gecontroleerd. Ook deze bleek na de eerste test op straat teveel te hebben gedronken. Op de ademanalyse blies de bestuurder “710 UGL”.

Twee zeer hoge uitslagen, waarmee de bestuurder zichzelf en anderen echt in gevaar heeft gebracht in het verkeer.

Tegen beiden bestuurders is proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs zal worden opgestuurd naar het OM voor een verdere beslissing.