Kaderock laat ook dit jaar weer zien waarom het festival al bijna dertig jaar bekend staat om zijn toegankelijkheid en familievriendelijke programma.

Zo zijn nu 25 Haagse schoolbands aan de vrijdagavond van het festival toegevoegd, wordt er die avond door bekende Haagse drummers een unieke Caribische versie van Radar Love gespeeld en is er nu een samenwerking met de Ooievaarspas om het festival ook voor de lagere inkomens betaalbaar te maken.

Vijf Haagse schoolbands op festival Kaderock
Kaderock heeft in samenwerking met Haagse scholen middelbare scholieren opgeroepen om zich aan te melden met hun band voor een optreden tijdens het tweedaagse festival. De respons was overweldigend: maar liefst 25 schoolbands hebben zich ingeschreven. Allemaal maken zij hun opwachting tijdens de YourStage Music Challenge op de eerste dag van Kaderock. Daar strijden zij voor een uitgebreid prijzenpakket, waaronder de eer om het festival de volgende dag te mogen openen op het hoofdpodium.

YourStage Music Challenge is de grootste poptalentenjacht voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs in de regio. Musicon biedt deze middelbare scholieren een perfecte kans om aan het einde van het schooljaar op te treden voor duizenden Kaderock-bezoekers. Op vrijdag 28 juni zullen acts uit de regio het tegen elkaar opnemen op het binnenpodium van Musicon. De deelnemende schoolbands worden professioneel begeleid. Zij krijgen workshops van Ready To Play, een mediatraining van Beyond Creation, en gratis repetitietijd bij Musicon.

Nieuwe lichting Haagse popmuzikanten
Daan van der Bruggen, directeur en programmeur van Musicon en Kaderock, was overweldigd door het aantal inschrijvingen, maar niet zozeer verbaasd: “Het concept van YourStage past perfect bij rockstad Den Haag, waar scholieren, beïnvloed door de rijke muziekhistorie van de stad, zich al vroeg op het muzikale pad begeven. Het zou zomaar kunnen dat er opvolgers van populaire artiesten als DI-RECT, Anouk, Son Mieux en Mula B tussen deze selectie zitten. De nieuwe lichting muzikanten staat als het ware al klaar om de traditie voort te zetten. Daar zijn we ontzettend trots op; dit is precies waar Musicon en Kaderock voor staan. Het wordt wel een uitdaging om alle 25 bands op vrijdagavond op het podium te krijgen, maar elke band verdient het: een kans om de spotlight te kunnen pakken.”

Caribische versie van ‘Radar Love’ met bekende Haagse slagwerkers
Terwijl de schoolbands vrijdagavond tegen elkaar strijden op het binnenpodium in Musicon, komen op het buitenpodium de beste drummers van Den Haag samen voor een rock en latin-slagwerkshow. Brass Band Legendairs, bestaande uit Antilliaanse jongeren uit Den Haag, opent het programma buiten met niemand minder dan beroemde Haagse drummers Cesar Zuiderwijk, Soeshiel Sharma, Koen Herfst van Drum Demons en Roël Calister van Kuenta. De avond beleeft zijn apotheose bij The Clarks, in een unieke XL-versie van Radar Love met een latin-twist.

Samenwerking Ooievaarspas
Al bijna dertig jaar streeft Kaderock ernaar om hét laagdrempelige Haagse popfestival voor families te zijn, dankzij een programma waarin Haagse generaties en culturen samenkomen en de lage toegangsprijs. De samenwerking met de Ooievaarspas is een belangrijke nieuwe stap om toegankelijk te zijn en te blijven voor iedereen in Den Haag. Pashouders schaffen dagkaarten voor het festival aan met 50% korting. Vanaf 14 juni zijn de kortingskaarten aan de bar van Musicon verkrijgbaar.

Line-up vrijdag 28 juni
Wild Romance, Drum Demons, The Clarks, Kuenta, Tim Akkerman & The Ivy League, Brassband Legendairs en YourStage School Bands.

Line-up zaterdag 29 juni
Mula B, Blaudzun, Vive la Fête, De Kraaien, Leif de Leeuw Band, Henge, Arp Frique & Family, Celebrating Amy, Speedmobile, The Blues Junkies, Terzij de Horde, Fata Boom, The Klittens, Maria Iskariot, Epistulum, Coco Cocaine en Ready To Play. Openingsact: winnaar YourStage Music Challenge.

Tickets
Vrijdag 28 juni: €12,50 (excl. €1,65 servicekosten)
Zaterdag 29 juni: €15,- (excl. €1,65 servicekosten)
Vrijdag 28 + zaterdag 29 juni: €22,50 (excl. €1,65 servicekosten)

Tickets verkrijgbaar op www.kaderock.com

Over Kaderock
Kaderock, het popfestival rond het beroemde Muziekcentrum Musicon in Den Haag, bestaat sinds 1996. De straten rondom het festivalterrein zijn de bakermat van de beroemde Haagse beatcultuur, heilige grond. De carrières van bijna alle bekende Haagse pop- en urbanartiesten van de laatste decennia zijn er begonnen. Deze jaarlijkse samenkomst van popgeneraties behoort tot het immaterieel erfgoed van Nederland en biedt een unieke kans om kennis te maken met verleden, heden en toekomst van popstad nummer één.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht Musicon.
Foto: YourStage vond in 2022 ook tijdens Parkpop plaats. Kaderock heeft dit jaar maar liefst 25 aanmeldingen van schoolbands ontvangen. Foto: Erick Hille.

Kaderock Your Stage