Naast de Haagse stadsgezichten en Rotterdamse havens in solo-expositie ‘KIJK WAT JE ZIET’ is er ook een groepsexpositie ‘3 SCHILDERS’ in de maand juli.
De exposities worden georganiseerd door de Haagse Kunstkring. 


Beeldend kunstenaar Hans de Heus (Rotterdam, 1952) exposeert van 3 t/m 28 juli in de Lange- en Leonorazaal met ‘KIJK WAT JE ZIET’.
Hierin zijn o.a. kenmerkende stadsgezichten van Rotterdam en Den Haag, Rotterdamse havens en een serie tromp l’oeil’s te zien .

Kenmerkend voor de stijl van De Heus is het uiterst realistische gehalte van zijn werk. Hij is, zoals hij het zelf noemt, een echte ‘buitentekenaar’ die het liefst op locatie (vaak in de stad of
havens) werkt: met een inklapbaar stoeltje en een tas met tekenmateriaal 'de wereld in' voor het maken van pentekeningen, potloodtekeningen en aquarellen van stadsgezichten en
landschappen. Dat leverde vele reisschetsboeken, dagboeken en losse tekeningen op. Daarnaast maakt De Heus zelfportretten in vele stijlen en technieken en het trompe l’oeil
stilleven.

Op deze expositie zijn bijna al zijn grote havengezichten van Rotterdam te zien, en vele van de ter plekke gemaakte tekeningen. Het afgelopen jaar heeft hij zich speciaal voor deze expositie toegelegd op Haagse stadsgezichten.


In juli is er ook nog de groepsexpositie ‘3 SCHILDERS’ te zien. In de Albert Vogelzaal exposeren Suzanne Bo, Tamara Traxel en Paul Versteegh. Alle 3 zijn schilders pur sang, verf en doek zijn de middelen om zich uit te drukken. Curator is Hans Ensink op Kemna.

Suzanne Bo werkt met acrylverf. Vaak op een flink formaat. Haar werken ontwikkelen zich intuïtief, er ontstaat een rijk samenspel van kleur en lijn, het zijn emotionele en expressieve beelden.
Tamara Traxel gebruikt verschillende technieken door elkaar. Acryl, olieverf, houtskool. Al zoekende ontstaan op intuïtie gebaseerde vormen die voor een deel ook weer worden weggeschuurd.
Paul Versteegh is de zondagschilder. Hij heeft ‘After Nature’ als inspiratiebron. Als hardloper raakt hij geïnspireerd door de cadans van het lopen en in de overweldigende aanwezigheid van de natuur.

De toegang is gratis. 

Officiële opening: 6 juli 16.00 u.
Haagse Kunstkring, Denneweg 64, 2514 CJ Den Haag

De exposie is te bezoeken van 3 tot en met 28 juli 2024

Openingstijden galerie:
Woensdag tot en met vrijdag: 12.00-17.00 u.
Zaterdag tot en met zondag: 13.00-17.00 u.


Meer informatie?
Te vinden op de website van de Haagse Kunstkring: www.haagsekunstkring.nl .


Door: Nahira Martina
Foto: Haagse Kunstkring