Kaderock verwelkomde op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni zo’n 6.000 bezoekers.

Het tweedaagse festival bood een diverse line-up met optredens van onder andere Blaudzun, Vive la Fête, Kuenta, en uiteraard vele artiesten uit eigen stad zoals De Kraaien, Mula B, Cesar Zuiderwijks Drum Demons en The Legendairs.

Voor iedereen
De eclectische line-up zorgde ervoor dat er voor iedereen iets te beleven viel. Het was de tweede keer dat het festival niet één maar twee dagen duurde, waardoor er maar liefst 30 bands en artiesten op de verschillende podia stonden. En dat is nog exclusief de 25 Haagse schoolbands die op vrijdagavond op het binnenpodium hun opwachting maakten en streden om een plek op het hoofdpodium, de volgende dag. Uiteindelijk was het de schoolband The Rift die met de prijs naar huis ging en de tweede festivaldag aftrapte.

Haagse ontmoetingen reden van bestaan
Directeur Daan van der Bruggen kijkt terug op een geslaagde editie: “Elk jaar proberen we bij Kaderock weer iets breder te programmeren, zodat we er ook echt zijn voor het diverse palet aan inwoners dat Den Haag rijk is. Het is prachtig om te zien hoe jong en oud en bezoekers met verschillende achtergronden het festival bezoeken en met elkaar in contact komen. Dat geldt ook voor de artiesten: niet alleen opkomende talenten delen hier het podium met ‘rotten in het vak’, maar ook genres overlappen en vinden elkaar. Wat mij betreft zijn die laagdrempelige ontmoetingen, samen met het doorgeven van muziek, de reden dat Kaderock bestaat en nog altijd een vaste waarde is de stad. We hopen het festival nog lang te mogen en kunnen organiseren.”

Over Kaderock
Kaderock, het popfestival rond het beroemde Muziekcentrum Musicon in Den Haag, bestaat sinds 1996. De straten rondom het festivalterrein zijn de bakermat van de beroemde Haagse beatcultuur, heilige grond. De carrières van bijna alle bekende Haagse pop- en urbanartiesten van de laatste decennia zijn er begonnen. Deze jaarlijkse samenkomst van popgeneraties behoort tot het immaterieel erfgoed van Nederland en biedt een unieke kans om kennis te maken met verleden, heden en toekomst van popstad nummer één.


Door: Peter van der Aar.
Tekst: Musicon.
Foto's: Peter van der Aar.

043 Legendairs
                                                       Legendairs

055 Drum Demons
                                                        Drum Demons

061 Aria
                                                        Aria

105 The Clarks
                                                        The Clarks

030 Nickel Wound
                                                        Nickel Wound

027 The Rift winnaar YSMC
                                                        The Rift, winnaar YourStage Music Challenge

034 Jenel
                                                         Jenel