Met een feestelijke kick-off bij Kindcentrum ‘t Kompas in Leidschenveen, zijn de Gezonde Smikkelweken van start gegaan.

Kinderchef Nick Toet, bekend van "Taarten van Babel", opende de Gezonde Smikkelweken bij bso CLUB Kompas in Leidschenveen. Kinderen maakten gele bietfrieten met groene mayo, speelden een zintuigenspel met tamarillo, en bakten regenboogpizza. Dit evenement markeert het begin van een zomer vol groente-challenges, spelletjes en recepten voor zo’n 70.000 kinderen thuis en op bso’s, georganiseerd door Stichting Spoony.

Gezondheid staat centraal
Bjorn Lamet, clusterdirecteur bij Vlietkinderen, benadrukt het belang van dit initiatief: “De bso’s van Vlietkinderen hebben eerder meegedaan aan de Gezonde Smikkelweken en het bleek een groot succes. Het past perfect bij onze doelen om kinderen een gezonde leefstijl aan te bieden via voeding, sport en spel.

Wetenschappelijk bewezen succes
Onderzoek toont aan dat ervaringsgerichte voedingseducatie, zoals de activiteiten van de Gezonde Smikkelweken, effectief is in het bevorderen van een gezonde leefstijl bij kinderen. Zowel kinderen als ouders zijn enthousiast over de speelse manier waarop groenten worden geïntroduceerd.

Doe mee!
Alle deelnemende kinderen ontvangen een Kook- en Speelboek met recepten en challenges. Kinderen die niet naar de deelnemende bso’s gaan, kunnen via het online platform thuis (kosteloos) meedoen aan de Gezonde Smikkelweken. Door deel te nemen aan de challenges maken ze kans op prijzen zoals fietsen, sneakers, een stuntstep en tijdschriftabonnementen. Meedoen kan tot en met 1 september 2024 via www.gezondesmikkelweken.nl.


Door: Karin van der Spek
Bron en foto: Vlietkinderen