Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst ’s-Gravenhage e.o. zoekt nieuwe huisjes voor de katten en vogels in hun hospitaal.

Normaal gesproken lukt het goed om voor ieder dier binnen korte tijd een nieuw thuis te vinden, maar soms zijn er dieren waarmee het niet wil lukken om onverklaarbare redenen. Nu het aantal adopties terugloopt, zoals ieder jaar in vakantietijd, vragen de dierenverzorgers extra aandacht voor deze langzitters.

Linette Eveleens van Dierenambulance Den Haag e.o.: 'Mensen met vakantieplannen kiezen er terecht voor om te wachten met een eventuele ‘gezinsuitbreiding’ tot na hun vakantie. Daarom laten we in deze tijd graag aan zoveel mogelijk mensen weten dat je bij ons terecht kunt voor een lieve kat of een gezellig vogeltje. Zeker aan mensen die al op zoek zijn naar een huisdier en die deze zomer thuisblijven'. 

Gouden mandje voor katten
Gezonde katten die met de ambulance worden opgehaald en waarvan de eigenaar onbekend is, worden door de dierenambulance naar het asiel gebracht. Katten die gewond of ziek zijn, blijven in het hospitaal van de dierenambulance. Als zij zijn opgeknapt, zoeken de medewerkers een nieuw huisje voor hen. Vier katten in het hospitaal wachten al sinds april op hun gouden mandje.

'We hebben geen idee waar het aan ligt', zegt Linette Eveleens: 'Het zijn leuke, speelse, gezellige katten. Zeker voor Jabba hadden we veel interesse verwacht, omdat hij zelfs het nieuws haalde met het overgewicht en de viltplekken waarmee hij bij ons werd binnengebracht. Jabba is een vriendelijke kerel, die je al kletsend begroet en uitnodigt voor een knuffel of een spelletje. Calder is juist een rustige, lieve kat die lekker zijn gangetje gaat. Charmer barst van de energie en is geen kat om vaak alleen thuis te zitten. Biggy is een vrolijke kater die wel wat leven in de brouwerij wil brengen'. 

Denk je erover om een dier te adopteren en heb je geen vakantieplannen deze zomer? Bezoek de website van Dierenambulance Den Haag:
https://dierenambulancedenhaag.nl/adopteren/adoptiedieren/



Biggy                            Biggy

Calder                            Calder

Jabba                            Jabba

Bron: Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst 's-Gravenhage e.o.
Foto: Charmer (boven tekst)

Door: Lisette Remmerswaal