Op zaterdag 27 juli ontving het bestuur van het Strandwalfestival uit handen van Rotaryclub Rijswijk voorman Ger Bulder een cheque van € 1812,11.

Dit bedrag, bijeengebracht in de maand juli door de verkoop van Rotary tweedehandsboekwinkel in de Kerkstraat in Rijswijk, wordt ingezet voor de uitvoering van het programma Strandwalkoffie voor ouderen tijdens het Strandwalfestival op zaterdag 14 september in het Huis van de Stad. Rotaryclub Rijswijk is een serviceclub die verschillende doelen ondersteunt zowel lokaal als wereldwijd. Het Strandwalfestival is voor jong tot oud maar niet altijd voor alle ouderen even gemakkelijk toegankelijk. Het is daarom leuk om voor deze doelgroep iets speciaals te doen.

Van de 60.000 inwoners in Rijswijk zijn er bijna 13.000 ouder dan 65. De koffiebijeenkomst is in eerste instantie bedoeld voor de bewoners van de zorginstellingen en aanleunwoningen. In totaal kunnen drie groepen van elk 40 ouderen van dit aanbod gebruik maken. Met behulp van organisaties in Rijswijk die zich met ouderen bezighouden en vervoerders wil het Strandwalfestival voor de genodigden het transport regelen naar het Huis van de Stad. In de centrale hal van het Huis van de Stad worden deze bewoners getrakteerd op een kopje koffie met gebakje, beschikbaar gesteld door banketbakkerij Lentz. Tijdens elke sessie valt de veelzijdige muziek te beluisteren van het 35 leden tellende Projectkoor Rijswijk in de majestueuze hal van het Huis van de Stad en lezen kinderrechtenambassadeurs gedichten voor.

Het Strandwalfestival vindt dit jaar - voor de inmiddels 15e keer en zoals altijd in het tweede weekend van september - plaats op vrijdag 13 en zaterdag 14 september in en rond het Rijswijkse Bos.


Door: Peter van der Aar.
Bron: persbericht Strandwalfestival.

Cheque Rotary voor Strandwalfestival