De mooiste modeltrambanen van Nederland, modeltrams in allerlei soorten en maten en trams van Lego.

Ze zijn allemaal te bewonderen tijdens het Modeltramweekend dat het Haags Openbaar Vervoer Museum (HOVM) organiseert op zaterdag 17 en zondag 18 augustus. Het weekend is onderdeel van PCC75, dat het 75-jarige jubileum van de PCC-tram in Europa viert.

In het museum is onder andere de modelbaan van de Haagse Module Groep te zien met station Hollands Spoor in model. Miniature Holland toont de RandstadRail in het klein, Brick Creations Westland is er met een Lego-trambaan en -modellen en bij BCN Rijswijk is onder andere een model van de brandweerkazerne van Scheveningen te bewonderen.

Naast de banen tonen enkele bekende modelbouwers hun creaties, waaronder Wes Kraaijeveld en Paul Sassen. De bekende PCC-modellen van Paul Roos rijden op de modeltrambaan van het HOVM, genaamd "De helft van lijn 11". Hobbyorganisaties op het gebied van openbaar vervoer staan met een stand op het evenement en het is natuurlijk ook mogelijk om de tentoonstelling over 75 jaar PCC te bezoeken.

Het HOVM is op 17 en 18 augustus geopend tussen 11.00 en 17.00 uur. Tijdens het Modeltramweekend zijn er ook ritten met "echte" museumtrams. Deze ritten vertrekken om 11.30, 12.45, 14.00, 15.15 en 16.15 uur en duren elk circa 45-55 minuten. In- en uitstappen kan alleen bij het HOVM. Meer informatie over het evenement, tarieven en bereikbaarheid op de website van het HOVM: www.hovm.nl


Door: Peter van der Aar.
Tekst en foto's: persbericht Haags Openbaar Vervoer Museum (HOVM).

Modeltramweekend 2
Modeltramweekend 3